توافق برای راه‌اندازی «کمیته مشترک همکاری علمی و فناوری» میان ایران و چین
توافق برای راه‌اندازی «کمیته مشترک همکاری علمی و فناوری» میان ایران و چین

در دیدار معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران و وزیر علوم و فناوری چین، طرفین برای راه اندازی «کمیته مشترک همکاری علمی و فناوری» میان دو کشور، به توافق رسیدند.

در دیدار معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران و وزیر علوم و فناوری چین، طرفین برای راه اندازی «کمیته مشترک همکاری علمی و فناوری» میان دو کشور، به توافق رسیدند.
به گزاش یوپنا به نقل از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری، سورنا ستاری؛ معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران و آقای وان گنگ وزیر علوم و تکنولوژی چین در دیداری که در دومین روز سفر هیئت عالیتربه ایرانی به چین صورت گرفت، توافق کردند که با تشکیل و راه اندازی کمیته مشترک همکاری، سطح کنونی مناسبات و همکاری های علمی و فناوری میان دو کشور را ارتقا دهند.
این توافق در محل وزارت علوم و تکنولوژی چین در شهر پکن حاصل شد. طرفین در این دیدار اعلام کردند که با تشکیل این کمیته می توانند نقشه راه همکاریها در حوزه های علمی و دانش بنیان را ترسیم و اجرایی کنند.
همچنین در این دیدار بر راه اندازی پارک ویژه علم و فناوری در پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اسلامی ایران موافقت شد که زمان دقیق اجرای این طرح پس از نشست کمیته مشترک نهایی اعلام می شود.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در دیدار با وزیر علوم و تکنولوژی چین از آمادگی نهادهای علمی و فناوری کشورمان برای توسعه همکاری با بخش های علمی و فناوری چین خبر داد و گفت: اهمیت دادن به تلاشهای علمی با شروع به کار دولت آقای دکتر حسن روحانی در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر توجه بالایی از اقتصاد کشور به اقتصاد دانش بنیان اختصاص یافته است، ادامه داد: سالهای تحریم به ما نشان داد که نباید فقط به منابع نفتی متکی باشیم. در حال حاضر کمتر از ۲۰ درصد اقتصاد ایران متکی به نفت است و با توجه به داشتن ظرفیت بالا به لحاظ نیروی انسانی، شرایط کنونی فرصت ایده آلی را برای نهادهای علمی و مراکز دانش بنیان دو کشور برای توسعه همکاریهای دوجانبه فراهم آورده است.
ستاری در ادامه ابراز تمایل کرد که روابط ایران و چین در حوزه علمی فناوری به سطح استراتژیک ارتقا یابد تا توسعه روابط علمی و فناوری دو کشور با سرعت بیشتری به اجرا درآید.
«وان گنگ» وزیر علوم و تکنولوژی چین نیز در سخنانی ابراز امیدواری کرد که با تشکیل کمیته مشترک همکاری؛ شرایط برای اجرای پروژه ها و نشست های مشترک میان دانشمندان دو کشور فراهم شود و این مهم زمینه ای مناسب برای ترغیب و تشویق جوانان ایران و چین جهت همکاریها علمی فراهم سازد.
براساس این گزارش، هیئت بلندپایه علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران از روز دوشنبه ۳ آبان ماه به کشور چین سفر کرده است و در نخستین روز علاوه بر دیدار معاون علمی و فناوری رییس جمهوری کشورمان و رییس آکادمی علوم چین، از یک موسسه تحقیقاتی و یک شرکت هایتک نیز بازدید کرد. این هیئت قرار است در دو روز آینده از چند پارک تحقیقاتی، مرکز پژوهشی و شرکت دانش بنیان چینی نیز بازدید کند. این هیئت شامگاه پنجشنبه هفته جاری به وقت محلی، شانگهای را به مقصد تهران ترک خواهد کرد.
علی اصغر خاجی سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری خلق چین، سعید شبستری رییس اداره دوم شرق آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه، علی‌مرتضی بیرنگ معاون امور بین الملل و تبادل فناوری معاونت علمی، سعید سركار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو، پرویز کرمی دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، نصرت الله ضرغام رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی، مهدی صفاري نيا رییس پارک فناوری پردیس، ماشاءالله اخلاقی و سیداحمدرضا علایی طباطبایی مدیر کل دفتر تبادل فناوری معاونت امور بین‌الملل و تبادل فناوری، در این سفر، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری را همراهی می کنند.