مجلس به شدت مخالف هرگونه تغییری است که آرامش دانشگاه پیام نور که به حق یکی از دانشگاه‌هایی است که به لحاظ شرایط خاص خود مورد انتخاب اقشار ضعیف وکمتر برخوردار جامعه بوده است می‌باشیم که بایستی مسولان وزارت علوم در این خصوص پاسخگو ابهامات ایجاد شده باشند.

کارشناسان جریان ایجاد برای تغییر در اساسنامه دانشگاه پیام نور را خلاف مصالح آموزش عالی کشور و اسناد بالادستی می‌دانند و تاکید دارند زمانی که تحصیل در دانشگاه به جهت محدودیت‌های موجود با چالش جدی مواجه بود دانشگاه پیام نور به عنوان دانشگاهی با پایگاهی مردمی وارد گود شد.

به گزارش خبرگزاری یوپنا؛ شهباز حسن‌پور بیگلری با اشاره به اینکه دانشگاه پیام نور در زمینه های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و ورزشی همواره سرآمد سایر دانشگاه کشور بوده است، گفت: دانشگاه پیام نور امروزه به عنوان قسمت قابل توجهی از آموزش عالی توانسته نقش بی بدلیلی در توسعه مرزهای دانش ایران اسلامی نه تنها در داخل، همچنین امکان ادامه تحصیل ایرانیان خارج از کشور ایفا نماید.

نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تغییر اساسنامه دانشگاه پیام نور، تصریح کرد: این تصمیم در جهت تامین منافع ملی نیست و صد درصد با تغییر اساسنامه پیام نور مخالف هستم آن هم در شرایطی کسانی به دنبال کیفی‌سازی این دانشگاه هستند که خود سهام‌داران اصلی مراکز آموزشی غیرانتفاعی درکشور می‌باشند.

وی با بیان اینکه زیر مجموعه وزارت علوم اگر واقعا به فکر کیفی‌سازی آموزش در کشور هستند اول از خودشان شروع کنند، تاکید کرد: به علت تحصیل فرزندانم در این دانشگاه با سیستم آموزشی این دانشگاه کاملا آشنا هستم به جرات می‌توان گفت آزمون هر درس همانند یک کنکور است از همین رو پیشنهاد می‌کنم مسولین وزارت علوم از این سیستم آموزشی منحصر به فرد برای سایر دانشگاه‌ها الگو برداری نماید.

شهباز حسن‌پور بیگلری در ادامه نگاه سلیقه‌ای وزارت علوم را در نظام مقدس جمهوری اسلامی عین بی‌عدالتی دانست و یادآور شد: در سال۱۳۹۲ دانشگاه پیام نور مرکز سیرجان به دنبال کسب مجوز دکتری در رشته شیمی بود که علی رغم دارا بودن عضو علمی با درجه استاد تمام، دانشیار و ۴ استادیار تا به امروز هیچ مجوزی صادر نگردیده است اما در چند کیلومتری همان شهر شاهد پذیرش دانشجو دکتری هستیم بدون آن که عضو علمی درآن رشته داشته باشد.

رییس فراکسیون اصناف مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: مجلس به شدت مخالف هرگونه تغییری است که آرامش دانشگاه پیام نور که به حق یکی از دانشگاه‌هایی است که به لحاظ شرایط خاص خود مورد انتخاب اقشار ضعیف وکمتر برخوردار جامعه بوده است می‌باشیم که بایستی مسولان وزارت علوم در این خصوص پاسخگو ابهامات ایجاد شده باشند.

تغییر در اساسنامه دانشگاه پیام نور خلاف مصالح آموزش عالی کشور است

غلامرضا کاتب جریان ایجاد برای تغییر در اساسنامه دانشگاه پیام نور را خلاف مصالح آموزش عالی کشور و اسناد بالادستی دانست و گفت: زمانی که تحصیل در دانشگاه به جهت محدودیت‌های موجود با چالش جدی مواجه بود دانشگاه پیام نور به عنوان دانشگاهی با پایگاهی مردمی وارد گود شد و با خدماتی که ارائه داد نقش چشمگیری در حل معضل کنکور و فراهم آوردن امکان تحصیل علاقه‌مندان ایفا نمود .

نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که انصاف نیست حالا که سد کنکور به همت دانشگاه‌هایی همچون پیام نور از میان برداشته شده است نسبت به تلاش کارکنان و اعضای علمی این دانشگاه ناسپاس شود،افزود: اتفاقاً در قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه بندی هست که به صراحت مأموریت ایجاد قطب بین‌المللی جهت ارائه آموزش‌های مجازی نیمه حضوری باز و از راه دور را به عهده دانشگاه پیام نور گذاشته و اینکه عده‌ای درصدد در محدود کردن این دانشگاه هستند با نص قانون برنامه ششم توسعه در تعارض است.

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به این موضوع که دانشگاه پیام نور به واسطه ارائه خدمات در محروم‌ترین نقاط کشور نقش بسزایی در ایجاد عدالت آموزشی داشته است، افزود:شیوه پذیرش بومی دانشجو در دانشگاه پیام نور باعث کاهش عمدهمهاجرت‌های بی رویه در استان‌های مختلف کشور شده است و همین موضوع ضمن کمک به اقتصاد استان‌ها از بروز بسیاری از ناهنجاری های فرهنگی در جامعه پیشگیری کرده است .

کاتب ضمن بیان این موضوع کهما نمایندگان مجلس از دولت و وزارت علوم می خواهیم به جهت مأموریت های تازه ای که به عهده دانشگاه پیام نور گذاشته شده است از این دانشگاه حمایت جدی نمایند، تاکید کرد:نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تمام توان در برابر این بی عدالتی خواهند ایستاد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین افزود:مطابق اساسنامه فعلی دانشگاه هر گونه تغییری در این اساسنامه می بایست به درخواست هیئت امنای دانشگاه صورت پذیرفت و اینکه در دوره ای که هنوز تکلیف وزارتخانه در دولت آینده مشخص نشده است این حد از اصرار و عجله برای ایجاد تغییر در اساسنامه بزرگترین دانشگاه نیمه حضوری کشور عجیب به نظر می‌رسد.

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: جناب آقای دکتر فرهادی با شناختی که از حضرتعالی داریم نمی بایست تحت تأثیر منافع مادی بعضی از معاونین خویش که وزارتخانه را با بنگاه اقتصادی اشتباه گرفته‌اند و فکر می کنند منافع مالی را به منافع شخصی خودشان ترجیح دهند، قرار گیرید وچنانچه این تفکر را ادامه دهید یقیناً مجلس در مقابل شما خواهد ایستاد.

 تغییر اساسنامه باید در پیشبرد اهداف دانشگاه باشد نه در محدود کردن آن

ضیاءالله اعزازی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات در واکنش به موضوع تغییر اساسنامه دانشگاه پیام نور تصریح کرد: تغییر اساسنامه باید در پیشبرد اهداف این دانشگاه باشد نه در محدود کردن آن که سهم به سزایی در مسائل علمی جامعه دارد و نباید کاری کرد که این دانشگاه مردمی لطمه و آسیبی ببیند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، افزود: دانشگاه پیام نور همواره از دانشگاه های موفق کشور است که کمترین هزینه را دارد. لذا بایستی در جهت رفع مشکلات این دانشگاه که به دلیل کم شدن دانشجو پیش آمده و ممکن است به تعطیلی برخی واحدها بیانجامد، اقدامات مطلوب و درستی بعمل آید.

اعزازی ضمن ابراز نگرانی خود نسبت به طرح مجدد تغییر اساسنامه دانشگاه پیام نور تصریح کرد: این دانشگاه توانسته بار بزرگی را در عرصه آموزش عالی به دوش بکشد و از این رو لازم است دانشگاه پیام نور توسعه پیدا کند.