رئیس شورای روابط خارجی آمریکا سخنرانی ترامپ در سازمان ملل را تکرار «محور شرارت» در دوران جرج بوش منهای عراق توصیف کرد.

به گزارش یوپنا، «ریچارد هاس» رئیس شورای روابط خارجی آمریکا در واکنش به سخنرانی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در هفتاد و دومین مجمع عمومی سازمان ملل گفت: سخنرانی ترامپ در سازمان ملل تکرار «محور شرارت» (جرج بوش) بود با این تفاوت که عراق کنار رفته؛ اما ایران و کره شمالی باقی مانده اند.

این در حالیست که رئیس جمهور آمریکا در اقدامی عجیب و خلاف عرف دیپلماتیک در سخنرانی خود از تریبون سازمان ملل به عنوان یک نهاد بین المللی، از مسائل داخلی این کشور و دست آوردهای اقتصادی دولتش نیز تمجید کرده بود؛ اقدامی که واکنش محافل رسانه ای را با خود به همراه داشت.

ذوق زدگی نتانیاهو از سخنان ترامپ
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در توییتی نوشت: رئیس جمهور ترامپ در سخنرانی خود به بیان حقایق درباره خطرات پیش روی جهان پرداخت و خواستار اقدام با همه قدرت برای تضمین آینده بشریت شد.
او در توییتی دیگر نوشت: طی سی سال اخیر تا آنجا که در خاطر دارم سخنرانی شجاعانه تر از این ندیده بودم.

ماکرون: برجام، بهترین توافق ممکن بود
رئیس‌جمهوری فرانسه در واکنش به سخنان مضحکانه «دونالد ترامپ» درباره برجام، از توافق ایران و گروه ۱+۵ دفاع کرد.

سی‌ان‌ان گزارش داد که ماکرون پس از سخنان «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا در اجلاس عمومی سازمان ملل متحد گفت: «برجام بهترین توافق ممکن بوده و بیرون رفتن از آن تصمیم اشتباهی است و آمریکا نباید این کار را انجام دهد.»

ماکرون همچنین از تصمیم خود برای مذاکره با ترامپ در حاشیه اجلاس عمومی سازمان ملل در نیویورک و بیان اهمیت پایبندی آمریکا و سایر طرف‌های مذاکره با ایران به برجام، خبر داد.

پیش از این نیز «ژان ایو لودریان» وزیرخارجه فرانسه، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، تاکید کرد که مذاکرات بر سر توافق هسته‌ای با ایران باید تقویت شود و بازه زمانی پس از سال ۲۰۲۵ را هم در برگیرد.

ژان ایو لودریان مدعی شد: «شکست توافق هسته‌ای می‌تواند منجر به آن شود که کشورهای همسایه ایران هم به تجهیز خود به سلاح‌های هسته‌ای اقدام کنند.»

وزیر خارجه فرانسه گفت: «زمانی که ما شاهد افزایش تنش با کره‌شمالی هستیم، باید سیاست دفاع از برجام را تقویت کنیم.»

او در عین حال افزود که تلاش خواهد کرد «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا را به پایبندی به توافق هسته‌ای مجاب کند. توافقی که می‌بایست حتی پس از پایان دوره ده‌ساله آن هم ادامه داشته باشد.