مدیرحفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد اعلام کرد: استان یزد در سال آبی جاری، کم بارش‌ترین استان در سطح کشور بوده است.

به گزارش یوپنا، «محمدرضا حکیمی» با اشاره  به وضعیت بارندگی  در استان  یزد، گفت: متوسط بارندگی استان  در سال  آبی جاری(از  مهر تاکنون)  ۱٫۸ میلیمتر بوده و  استان یزد کمترین  میزان بارندگی  را در سطح کشور داشته است.

وی افزود: بیشترین میزان بارندگی در سطح استان مربوط به ده‌بالا  با  ۸٫۲ میلیمتر بارندگی  است.

این مسئول با بیان این که  دشت یزد- اردکان یکی از حیاتی‌ترین دشت‌های استان است، اظهار کرد: مناطق مهم تامین آب شرب در این دشت قرار دارد که از آن جمله می‌توان به چاه‌های چرخاب و منطقه یزدگرد، این دشت در حال حاضر به دلیل افت سطح آب، تغییر کیفیت و پدیده نشست زمین به عنوان دشت ممنوعه بحرانی به شمار می‌رود.

حکیمی عمده‌ترین مشکل در منطقه را حفر چاه‌های غیرمجاز در محیط‌های محصور و گلخانه‌ای عنوان کرد و گفت: برای مقابله با این مشکل لازم است، اکیپ ویژه‌ای شامل نماینده آب منطقه‌ای یزد، نماینده دادستان و نماینده فرمانداری تشکیل و به طور مستمر از واحدهای مذکور بازدید و نسبت به شناسایی چاه‌های غیرمجاز اقدام کنند.

وی ادامه داد: این اکیپ در  حوزه شهرستان اشکذر تشکیل و شروع به کار کرده که تاکنون ۱۹ حلقه چاه  غیرمجاز شناسایی شده که ۱۳ حلقه از این چاه‌ها پر و مسلوب المنفعه و چهار حلقه نیز پلمپ شده‌اند و موضوع جبران خسارت وارده آب‌خوان در دستور کار شرکت آب منطقه‌ای یزد قرار دارد.

مدیر حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد در مورد خاموشی زمستانه چاه‌های کشاورزی، گفت : با توجه به نتایج خوب اجرای  این طرح در سال گذشته و صرفه‌جویی ۴۴ میلیون متر مکعب آب در سال جاری نیز  این طرح به مدت ۴۵ روز در حال اجراست که این اقدام فرهنگ سازی و زمینه تحویل حجمی آب را ایجاد می‌کند.

وی در پایان سخنانش تاکید کرد: در شهرستان‌هایی از استان که شورای حفاظت از منابع آب فعال‌تر بوده، اقدامات حفاظتی، بهتر انجام شده است .

«عباس دهقان» رییس ادره منابع آب حوزه مرکزی شرکت آب منطقه‌ای یزد نیز اظهار کرد: تشکیل اکیپ شناسایی، بازدید گلخانه‌ها و نواحی صنعتی که دارای چاه غیر مجاز هستند، نصب کنتور هوشمند و تحویل آب به صورت  حجمی و مدیریت مصرف آب توسط کشاورزان، بهترین اقدام حفاظتی از منابع آب بوده است.

وی افزود: با توجه به اهمیت و کمبود آب شرب باید شبکه آبیاری فضای سبز از شبکه آب شرب جدا شود .

دهقان در پایان تأکید کرد:  ۳۸۴ انشعاب  آب شرب که در آبیاری فضای سبز استفاده می‌شود، باید  قطع شود چرا که در شش ماهه نخست سال جاری حدود دو میلیون متر مکعب آب  مصرف شده، همچنین  ۶۶ انشعاب در شهرستان  زارچ که حدود  ۱۶۳ هزار متر مکعب  مصرف داشته است، باید از شبکه آبیاری فضای سبز جدا شود.