رئیس دانشگاه پیام نور گفت: به منظور افزایش میزان تاثیر گذاری در عرصه علمی کشور، اصلاح ساختار‌های منطقه‌ای در دستور کار است.

به گزارش خبرگزاری یوپنا دکتر محمد رضا زمانی رئیس دانشگاه پیام نور در جریان دیدار با استاندار خراسان رضوی گفت: در این زمینه  ظرفیت‌های علمی در قالب گروه‌های منطقه‌ای ساماندهی و مجتمع می‌شوند که همه آن‌ها از طریق فضای مجازی به صورت شبکه‌ای به هم مرتبط شده و اینگونه امکان بهره گیری از توان دانشی همه فراهم می‌شود.

وی با بیان اینکه این دانشگاه ۴ هزار عضو هیات علمی در ۵۰۰ مرکز در سطح کشور دارد که پراکنده اند وتلاش بر انسجام و ساماندهی آن‌ها و مراکز بر اساس پتانسیل‌های موجود مناطق است.

رئیس دانشگاه پیام نور کشور با بیان اینکه این اقدام از اول مهرماه اجرایی می‌شود، از جمله مسائل دیگر این حوزه را آیین نامه ارتقا هیات علمی دانست و گفت:در این راستا اصلاحاتی در آیین نامه انجام می‌شود که بر اساس آن تلاش می‌شود اعضا برای ارتقا به سمت و سوی کار‌ها و طرح‌های کاربردی سوق داده شوند.

زمانی افزود: در واقع تلاش ما بر آن است این دانشگاه با این اصلاح ساختار و آیین نامه با تکیه بر نیرو‌های هر منطقه و نیز سایر بهره گیری ازظرفیت سایر مناطق نسبت به حل مشکلات و مسائل اقدام نماید.

وی خطاب به استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: اعتمادی که به شبکه دانشگاه‌ها برای کمک به به توسعه و ارتقا استان کرده اید شایسته و قابل تقدیر است و در قالب این شبکه تعاملات بیشتر و بهتری بین مجموعه‌ها دانشگاهی شکل می‌گیرد.

تعامل بین روسای دانشگاه‌ها اهمیت ویژه‌ای داشته و دارد

علی رضا رشیدیان استاندار خراسان رضوی هم در این دیدار گفت: حجم قابل توجهی از تولید دانایی در سال‌های گذشته در قالب پژوهش‌های علمی و دانشگاهی از جمله پایان نامه‌ها در مخازن کتابخانه‌ها و دانشگاه‌ها انبار شد در حالی که قابلیت کاربردی شدن و ورود به عرصه اجرا را داشت، اما این ظرفیت بلااستفاده رها شد.

وی تصریح کرد: فعال سازی شبکه دانشگاه‌ها و نشست با فرهیختگان استان با هدف ارتقا سطح علمی و تقویت توان دانشی دانشگاه‌های استان از دو سال قبل اجرایی شده است.

استاندار خراسان رضوی گفت: در این حوزه؛ تعامل بین روسای دانشگاه‌ها اهمیت ویژه‌ای داشته و دارد، زیرا زمینه همفکری، هم اندیشی و تجمیع توان دانشی و علمی این مجموعه‌ها را فراهم می‌آورد.

علی رضا رشیدیان افزود: از سویی این ظرفیت و توان علمی می‌تواند به بررسی کارشناسانه، ایده پردازی و طراحی و ارائه راهکار‌های علمی و عملی برای حل مسائل و چالش‌های استان بیانجامد چنانکه در خراسان رضوی از این ظرفیت برای این امر بهره گرفته شده است.

وی تصریح کرد: امروز هر یک از دانشگاه‌های استان بر روی یک چالش جدی اعم از آب، حاشیه نشینی و … متمرکز شده اند که سهم دانشگاه پیام نور از این تقسیم کار؛ حوزه آسیب‌های اجتماعی است.

استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه به دلیل اهمیت حوزه آسیب‌های اجتماعی جلسات آن در سطح کشوری با حضور مقام معظم رهبری برگزار می‌شود، گفت: در این نشست‌ها تا کنون ۵ آسیب جدید در اولویت اقدام قرار گرفته است.

رشیدیان افزود: در این راستا در خراسان رضوی، کنار اقدامات بخش‌های اجرایی به منظور برنامه ریزی و اقدام موثربر مبنای راهکار‌های علمی متناسب با شرایط استان این پروژه به دانشگاه پیام نور سپرده شده است.

وی تصریح کرد: در این چند ساله با کار جدی که در حوزه آسیب‌های اجتماعی انجام شده سرعت رشد نرخ طلاق استان کاهش یافته و امروز خراسان رضوی از رتبه نخست طلاق کشور به هشتم رسیده و شرایط تا حدودی کنترل شده همچنین شیوع مواد مخدر در استان کاهش نشان می‌دهد که این‌ها بیانگر مسیر صحیحی است که در این حوزه‌ها دنبال می‌شود، اما این روند کند است و باید سرعت لازم را بیابد.

استاندار خراسان رضوی گفت:تمام هم و غم ما آن است که از ظرفیت‌های دانشگاهی خود بویژه ۴۵۰۰ عضو هیات علمی و ۴۲ هزار دانشجوی کارشناسی ارشد و دکترای استان که بسیار قابل توجهی است، بهره گیریم.

رشیدیان افزود: به جای آنکه پژوهش برای پژوهش باشد باید از این توان برای حل مسائل و مشکلات بهره گرفته شود.

وی تصریح کرد: اگر اشکالی هست باید به جای آنکه کنار ایستاده و یکدیگر را مقصر جلوه دهیم در کنار هم نسبت به حل آن‌ها اقدام کنیم.