برخی مخالفت ها با حسن آقا بر اساس همان مخالفت با امام است / ایشان اعتبار مردمی بالایی دارد
برخی مخالفت ها با حسن آقا بر اساس همان مخالفت با امام است / ایشان اعتبار مردمی بالایی دارد

حاج حسن اقا نسبت به اصل ولایت فقیه و مقام معظم رهبری معتقد است / برخی جو سازی ها از سوی برخی افرادی که حس می کنند حضور چنین شخصیت هایی دایره را برای حضور آنها تنگ می کند

به گزارش یوپنا؛ رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با اشاره به حضور یادگار امام در انتخابات مجلس خبرگان رهبری گفت: برای من جای تردید نیست که ایشان امروز یکی از صاحب نظران در مباحث فقهی و اصولی است و بزرگان هم بر این امر اقرار دارند و آقایانی که بیرون از حوزه علمیه قم هستند به حوزه بیایند و از بزرگان و مراجع در این مورد سوال کنند.
 
به گزارش «انتخاب»، آیت الله شیخ محمد جواد فاضل لنکرانی اظهار داشت: مجلس خبرگان مهم ترین نهاد در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است و تاریخی که ما گذرانده ایم نشان داد که تصمیم گیری بسیار حیاتی این مجلس بعد از ارتحال امام رضوان الله تعالی علیه و انتخاب رهبری معظم انقلاب چه آثار، فواید و برکاتی را برای ملت ایران و انقلاب داشت.
 
وی یادآور شد: مجلس خبرگان مجموعه ای است که بقاء ولایت فقیه در نظام جمهوری اسلامی ایران مرهون آن خواهد بود. البته درست است که مساله ولایت فقیه را در قانون اساسی داریم و مردم ایران با اعتقاداتشان آن را پذیرفته اند اما آنچه باعث بقاء ولایت فقیه خواهد شد، مجلس خبرگان است، زیرا این نهاد باعث می شود افرادی که در این جایگاه قرار می گیرند ویژگی های مشخص شده در قانون را در حد بالایی دارا باشند. 
 
این مدرس حوزه علمیه قم با بیان اینکه هرچه ما این مجلس را از افراد ارزنده که شرایط را دارا باشند، قوی تر کنیم موجب اعتماد بیشتر دنیا و مردم و استقرار نظام خواهد بود، تصریح کرد: اگر افرادی که در این مجلس حضور پیدا می کنند از لحاظ علمی ضعیف باشند از لحاظ سیاسی شائبه به آنها وارد باشد یک مجلس خبرگان قوی شکل نمی گیرد. 
 
وی گفت: همین جا این نکته را عرض می کنم که در انتخابات مجلس خبرگان همه باید تلاش کنند هرکس شرایط بیشتری را داراست حضور پیدا کند و نگذارند حب و بغض های سیاسی و جناحی و تسویه حساب ها در چنین نهاد مقدسی راه پیدا کند؛ بلکه ما باید یک مجلس بسیار قوی در آینده نزدیک داشته باشیم که به وظایف قانونی خود کاملا عمل کند. لذا انتظار این است افرادی که در مجلس خبرگان حضور پیدا می کنند بین خودشان و خدا با قطع نظر از هرگونه حب و بغض های جناحی به وظایف قانونی خود عمل کنند. 
 
آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی با اشاره به ثبت نام یادگار امام در انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: در این دوره شاهد هستیم که برادر عزیز، فاضل و فرهیخته مان جناب آقای حاج حسن آقا خمینی ثبت نام کرده اند. من به سهم خودم از حضور ایشان بسیار خوشحال شدم و معتقدم که یکی از شخصیت هایی که حضورش در این نهاد مقدس موجب تحکیم انقلاب و استمرار آن خواهد شد ایشان است.
 
وی با اشاره به جایگاه علمی یادگار امام افزود: من از نزدیک در قم فعالیت های علمی ایشان را در دو دهه اخیر شاهد بوده ام. در بحث های فقهی و اصولی، مقالاتی در باب «تضلیل» و «شبهه عبائیه» را من دیده ام که بسیار خوب  و قوی بوده اند. انصافا ایشان قبل از هر چیزی حیثیت و وجاهت علمی امام را حفظ کرده است و یکی از اموری است که ما به ایشان امید داشتیم.
 
این مدرس حوزه علمیه قم با بیان اینکه  شخصیت عظیم الشأن علمی امام خمینی تحت الشعاع قضایای سیاسی واقع شد، افزود: ما معتقدیم منزلت علمی امام هنوز در خود حوزه ها روشن نشده است. ما یکی از مبانی اصولی امام را در «استصحاب» در بحث «تعاقب حادثین» طی دو روز دنبال کردیم؛  بعد از درس یکی از فضلا از من پرسید چرا تاکنون مبانی امام اینگونه تحلیل نشده است؟
 
وی با اشاره به اینکه پذیرش این واقعیت برای بعضی افراد مشکل است، تصریح کرد: کسانی که شاید یک صفحه از کتب امام را ندیده اند این مطلب را نپذیرند؛ اما امام یکی از پرابتکارترین فقهای دوران معاصر در مباحث فقهی و اصولی است. واقعا قبل از هر چیز می خواهم عرض کنم که وجاهت علمی و وراثت علمی امام را این برادر عزیز ما به خوبی حفظ کرده است و امیدواریم این جهت شخصیت ایشان در آینده قوی تر ظهور پیدا کند. 
 
آیت الله فاضل لنکرانی گفت: هرکس با تلاش های علمی ایشان طی دو دهه اخیر شامل تدریس، رساله ها و مقالات، آشنا باشد به خوبی بر برجستگی علمی، فقهی و اصولی ایشان واقف است. من گاهی اوقات در بحث های بین الاثنینی دیده ام که ایشان قوت بالایی در مباحث فقهی و اصولی دارد.
 
وی تأکید کرد: برای من جای تردید نیست که ایشان امروز یکی از صاحب نظران در مباحث فقهی و اصولی است و بزرگان هم بر این امر اقرار دارند و آقایانی که بیرون از حوزه علمیه قم هستند به حوزه بیایند و از بزرگان و مراجع در این مورد سوال کنند. مرحوم والد ما رضوان الله تعالی علیه به جنبه علمی ایشان بسیار نظر داشت و بزرگان و مراجع نسبت به این مساله اذعان دارند. البته نباید از این جهت غفلت کنیم که ایشان در مباحث فلسفی و سایر مباحث علمی هم کار کرده اند و در آن جهت نمی خواهم شهادت دهم زیرا عمدتا از جهات فقهی و اصولی ایشان آگاهی دارم.
 
فرزند مرحوم آیت الله العظمی فاضل لنکرانی با اشاره به ویژگی های سیاسی یادگار امام گفت:  با توجه به آشنایی نزدیک، من ایشان را یکی از آشناترین افراد به مبانی سیاسی امام می دانم. ایشان این مبانی را به خوبی هضم کرده و عمیقا فهمیده است. امروز در جامعه ما شاید خیلی ها از ولایت فقیه دم می زنند و حتی شاید خود را در مسائل سیاسی منسوب به امام کنند ولی فاصله های فراوانی از آن مبانی دارند. اما ایشان از کسانی است که مبانی سیاسی امام را خیلی خوب فهمیده است و ولایت فقیه را همانطور که امام معتقد بودند پذیرفته است و به دنبال آن است.
وی یادآور شد: در مقام عمل بعد از ارتحال حاج احمد آقا این را نشان داده است و خود ایشان عملا در صحبت ها و سخنرانی ها نسبت به مساله ولایت فقیه ملتزم بوده است. ما نباید گاهی اوقات توهمات و مسائلی را که برخی از روی حب و بغض های شخصی ایجاد می کنند بپذیریم. 
 
آیت الله فاضل لنکرانی تصریح کرد: برخی مخالفت ها که با ایشان می شود بر اساس مخالفت هایی بوده که با امام داشته اند. اما واقعا انسان می تواند بگوید حاج حسن آقا مسائل سیاسی را خوب می داند و می فهمد.
 
وی با اشاره به بعد اخلاقی یادگار امام گفت: ایشان ویژگی های خاصی ایشان دارد؛ حلم و تواضع از جمله این خصلت هاست.  ما در ارتباط با ایشان هیچ گاه احساس نکرده ایم که تعینات کاذبی برای خودش ایجاد کند. خود مسائل اخلاقی که یکی از ویژگی های اساسی امام بود و دقت های خاصی را در این زمینه از ایشان سراغ داشتیم، رشحات خوبی از آن رفتار را در حاج حسن آقا می بینیم.
 
این مدرس حوزه علمیه قم تأکید کرد: واقعا حاج حسن آقا آن وجاهت علمی، فقهی، فلسفی امام را در درجه اول حفظ کرده است و  مبانی امام را در جمیع قضایا به خوبی مسلط است. اگر ایشان ان شاء الله در مجلس خبرگان حضور پیدا کند اعتبار برای آن مجلس خواهد بود. گرچه بزرگانی در آن مجلس حضور دارند که هرکدام تأثیرگذار هستند اما وجود ایشان همانطور که در فرمایشات آیت الله امینی بود وزانتی به آن مجلس خواهد بود. البته با رویه ای که از ایشان سراغ دارم نیازی به حضور در آن مجلس ندارد. خصوصا آنکه ایشان به اعتبار امام و به اعتبار خودش از اینکه در جامعه مطرح شوند غنی هستند و به اندازه کافی مشهور هستند. 
 
وی با بیان اینکه ایشان هم جایگاه حوزوی بالا و هم اعتبار مردمی بالا دارد، گفت: ما باید این امر را بپذیریم و خدا را شاکر باشیم و خوشحال باشیم که ایشان می خواهد وظیفه ای را برای انقلاب انجام دهد. ایشان بر مبانی امام خصوصا ولایت فقیه مسلط است. اگر کسی نسبت به ولایت فقیه از لحاظ علمی، اجرایی، کبروی و صغروی تأملی داشته باشد صلاحیت حضور در این مجلس را ندارد اما انصافا ایشان از همه جهات نسبت به این اصل و مقام معظم رهبری معتقد است و من این قضیه را کاملا خبر دارم.
 
آیت الله فاضل لنکرانی گفت: امیدوارم ایشان در مجلس خبرگان  حضور یایند و برای انقلاب فعالیت کنند؛ خاصیت این مجلس ابقاء ولایت فقیه است و ان شاء الله در این جهت تأثیر بسیاری خوبی را داشته باشند.
 
وی تأکید کرد: تردیدی ندارم که هدف حضور ایشان غیر از اینکه بخواهد خدمت به امام و انقلاب کند چیز دیگری نیست. البته برخی جو سازی ها از سوی برخی افرادی که حس می کنند حضور چنین شخصیت هایی  دایره را برای حضور آنها تنگ می کند آنجا می شود که نصیحت می کنم نگذارند این مسائل در جامعه مطرح شود. مردم ما به خوبی افراد را می شناسند و برای همه روشن است که حضور چنین شخصیتی جز خدمت به انقلاب نیست. اجازه ندهیم شایعه سازی ها و تعابیری که این روزها می بینم و رنج می برم تکرار شود. 
 
این مدرس حوزه علمیه گفت: جامعه و مردم ما امروز ولایت فقیه را با همه وجود پذیرفته است. خصوصا در ناامنی های چند سال اخیر در جهان مردم فرمایش امام را دیدند که با ولایت فقیه کشور حفظ می شود و واقعیت این است که در چند سال اخیر با تدابیر حکیمانه رهبر انقلاب کشور حفظ شده است.
 
آیت الله فاضل لنکرانی در پایان تأکید کرد: مجلس خبرگان مانند سایر نهادها محل تنافس جناح های سیاسی نیست و همه نسبت به هم مساله ولایت فقیه و تقویت آن در آن مسیر هستند و افرادی که در مجلس خبرگان هستند غالبا در یک جناح نمی گنجند و برای همه آنها باید ابنگونه باشد.
 
وی در پایان گفت: این شایعات را باید کنار گذاشت، البته همیشه مراقبت باید کرد.
 
گفت و گو از سید مهدی حسینی