جالب ترین تصاویر ماهواره‌ای ناسا از کره‌ زمین+ ۲۲ عکس
جالب ترین تصاویر ماهواره‌ای ناسا از کره‌ زمین+ ۲۲ عکس

سازمان ملی هوانوردی و فضای ایالات‌متحده (ناسا) حدود ۳ میلیون تصویر ماهواره‌ای برای دسترسی همگانی منتشر کرده است که حاصل سال‌ها فعالیت این موسسه هستند. به گزارش یوپنا؛ از سال ۱۹۹۹ که ناسا تشعشع‌ سنج بازتابی و انتشار گرمایی فضابرد پیشرفته یا به‌صورت خلاصه، اَستر (ASTER) را در مدار زمین قرار داد، این دستگاه به‌ صورت […]

سازمان ملی هوانوردی و فضای ایالات‌متحده (ناسا) حدود ۳ میلیون تصویر ماهواره‌ای برای دسترسی همگانی منتشر کرده است که حاصل سال‌ها فعالیت این موسسه هستند.

به گزارش یوپنا؛ از سال ۱۹۹۹ که ناسا تشعشع‌ سنج بازتابی و انتشار گرمایی فضابرد پیشرفته یا به‌صورت خلاصه، اَستر (ASTER) را در مدار زمین قرار داد، این دستگاه به‌ صورت مداوم در حال گرفتن تصویر از سرتاسر کره زمین بوده و تاکنون از ۹۹ درصد سطح سیاره‌ی ما عکس‌برداری کرده است.

تا چندی پیش بیشتر اطلاعات و تصاویر جمع‌آوری‌شده به‌وسیله‌ی استر که محصول نبوغ ژاپنی‌ها است، ولی بر روی ماهواره‌ی ترا (Terra) متعلق به ناسا حمل می‌شود، در دسترس عموم نبودند.

در روز اول آوریل ۲۰۱۶، ناسا اعلام کرد که ۲.۹۵ میلیون تصویر استر به اشتراک گذاشته شده‌اند و اکنون همه می‌توانند این تصاویر را به‌صورت رایگان دانلود و بررسی کنند.کندوکاو درنتیجه‌ی ۱۶ سال عکس‌برداری بی‌وقفه به زمان زیادی نیاز دارد؛ ولی برای شروع می‌توانید در ادامه ۲۲ تصویر برگزیده از این مجموعه را ببینید:

 

nasa1

 

دوربین فروسرخ استر می‌تواند به کمک اختلاف دما در سطوح مختلف، ناهمواری‌های طبیعی را با دقت بسیار به تصویر بکشد که به همین دلیل بسیاری از تصاویر آن ظاهری مانند یک نقاشی کودکانه دارند؛ مانند این عکس از رشته‌کوه آند

 

 

nasa2

 

نمایی از توندرای یخ‌زده در روزهای آخر زمستان، نزدیک شدن بهار باعث ذوب شدن یخ‌های دلتای رودخانه‌ی لنا و جریان یافتن دوباره‌ی آن به اقیانوس منجمد شمالی شده است.

 

 

nasa3

 

 این تصویر فضایی از مانائوس (Manaus) برزیل، یکی از محبوب‌ترین عکس‌های گالری استرا محسوب می‌شود.

 

 

nasa4

 

 در این عکس، نحوه‌ی ایجاد جزایر گالاپاگوس (Galapago) و گسترده شدن آن‌ها در پهنه‌ی اقیانوس آرام در اثر فعالیت‌های آتش‌فشانی به‌خوبی قابل‌مشاهده است.

 

 

nasa5

 

پل ۱۷ کیلومتری اورسوند (Oresund) که سوئد و دانمارک به هم متصل می‌کند و جزیره‌ی مصنوعی پبرهولم (Peberholm) در میانه‌ی آن.
 

 

nasa6

 

در سال ۲۰۱۵ کره‌ی شمالی یکی از بدترین خشک‌سالی‌های تاریخ خود را تجربه کرد (سمت راست). در مقایسه با تصویر سمت چپ متعلق به سال ۲۰۰۲، می‌توان نابودی وسیع پوشش گیاهی (مناطق قرمزرنگ) را به‌وضوح دید.

 

 

nasa7

 

 حفره‌ی بزرگ آبی‌رنگ (Great Blue Hole) در بلیز؛ محلی که ژاک کوستو (کاشف، مخترع و دریانورد فرانسوی) آن را با زیردریایی اکتشافی کالیپسو (Calypso) موردبررسی قرار داد. در این تصویر می‌توانید صخره‌های کربناتی اطراف آن را نیز ببینید.

 

 

nasa8

 

 تصویری از یک مخروط آبرفتی در چین، محدوده‌ای مثلثی شکل که از رسوب شن، ماسه و نمک در اثر کاهش سرعت جریان آب رودخانه ایجاد شده است.

 

nasa9

 

۴۰۰ پل و ۱۲۰ جزیره‌ی شهر ونیز ایتالیا از فضا، کمی پیچیده‌تر به نظر می‌رسند.

 

 

nasa10

 

 تالاب‌های کشور اکوادور بین سال‌های ۱۹۹۱ (تصویر بالا) و ۲۰۰۱ (تصویر پایین) به مزارع ساحلی پرورش میگو منتقل می‌شدند.

 

 

nasa11

 

 در تمام کره‌ی زمین، دره‌های خشک مک موردو (McMurdo) در قطب شمال بیشترین شباهت را به مناظر مریخ دارند.

 

 

nasa12

 

یکی از وظایف همیشگی استر، بررسی اندازه‌ی یخچال‌های طبیعی مثل یخچال مالاسپینا (Malaspina) در آلاسکا است. در این تصور یخ به رنگ آبی و بافت گیاهی به رنگ زرد دیده می‌شود.

 

 

nasa13

 

 یک تصویر رنگ کاذب از رشته‌کوه اطلس کوچک در مراکش. در این تصویر برای مشخص شدن تفاوت بخش‌های مختلف و تسهیل بررسی آن‌ها، سنگ‌آهک به رنگ زرد، ماسه‌سنگ به رنگ نارنجی، صخره‌های گچی به رنگ سبز و صخره‌های گرانیتی به رنگ آبی نمایش داده شده‌اند.

 

 

nasa14

 

تصویری از کانال ۱۹۰ کیلومتری سوئز در مصر. این عکس در ماه می ۲۰۰۰ گرفته شد و تنها کشتی که در آن لحظه از کانال عبور می‌کرد (مربع بزرگنمایی شده) نیز به تصویر کشید.

 

 

nasa15

 

مجموعه‌ای استادانه و به‌دقت طراحی‌شده شامل تعداد زیادی آبراهه، سد، پل و آب‌بند برای جلوگیری از پیشروی دریای شمال در ساحل هلند.

 

 

nasa16

 

تصویری منحصربه‌فرد از آتش‌سوزی هیمن (Hayman). در سال ۲۰۰۲ این آتش‌سوزی حدود ۳۵ هزار هکتار از جنگل‌های کلرادو را نابود کرد.

 

 

nasa17

 

توده‌کوه کوندیور (Kondyor) در روسیه به شکل دایرهای کامل و ساخته‌شده به دست طبیعت. این سازه‌ی طبیعی بی‌نظیر بر اثر کریستالی شدن مواد مذاب در زیر زمین و رانش آن به سطح ایجاد شده است.

 

 

nasa18

 

در این تصویر می‌توانید کوچک شدن خط ساحلی دریاچه‌ی داگزی (Dagze) تبت را در اثر خشک شدن تدریجی ببینید.

 

 

nasa19

 

جریان مواد مذاب در حال خروج از دهانه‌ی آتش‌فشان اتنا (Etna) در ایتالیا.

 

 

nasa20

 

مرز ایالات‌متحده و مکزیک به‌عنوان یکی از مناطق کاملا قابل‌تشخیص از فضا شناخته می‌شود. در این تصویر مزارع به رنگ قرمز نشان داده شده‌اند تا کارولینای جنوبی (نیمه‌ی بالایی) برجستگی بیشتری پیدا کند.

 

 

nasa21

 

معدن اسکاندیدا (Escondida) در صحرای آتاکامای کشور شیلی بعد از سال‌ها استخراج فلزات گران‌بها نظیر طلا، نقره و مس، به یکی از نقاط قابل‌تشخیص از فضا تبدیل شده است.

 

 

nasa22

 

 وزش بادهای ساحلی بر بلندترین تپه‌های ماسه‌ای دنیا واقع در پارک ملی نامیب-نوکلافت (Namib-Naukluft) کشور نامیبیا، نقش و نگار زیبایی ایجاد کرده است.

 

منبع: زومیت