سرمایهگذاری بخش خصوصی در زمینه کشاورزی، خرید و فروش برق، سرمایهگذاری مشترک در بخش داروسازی، احداث کارخانه خودروسازی، ارایه تسهیلات ویزایی و کاهش تعرفهها، همکاری محیط زیستی و توسعه روابط فرهنگی از دستاوردهای مهم سفر رییس جمهور و هیات همراه به باکو بود. این سفر، زمینهساز گسترش روابط بین دوکشور است که کمتر به آن توجه شده بود.
به گزارش خبرگزاری یوپنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره دستاوردهای سفر رییسجمهور به باکو، گفت: در این سفر ۶ سند رسمی میان وزارتخانههای دو کشور امضا شد و علاوه بر آن در زمینههای متعدد و مهمی در سطح مسوولان ارشد دو کشور به توافق رسیدیم.
وی همکاری دو کشور در زمینه کشاورزی را مهم ارزیابی کرد و افزود: موافقت شد آذربایجان مناطق حاصلخیزی را در اختیار بخش خصوصی ما برای تولید محصولات کشاورزی مورد نیاز کشور قرار دهد.
رییس ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای ایران و آذربایجان افزود: توسعه همکاریهای صنعتی دو کشور مورد تاکید طرفین قرار گرفت که مهمترین آن احداث کارخانه خودروسازی در نزدیکی شهر باکو بود.
واعظی با بیان این که بعضی از شهرهای ما و همینطور آذربایجان در بعضی مقاطع با مشکل تامین برق مواجه میشوند، گفت: تحول خوبی که در روابط دو کشور طی مذاکرات صورت گرفت، اتصال شبکه برق سراسری بود. بر اساس این توافق خرید و فروش برق در فصول مختلف سال بر اساس نیاز طرفین انجام خواهد شد.
وزبر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اشاره به توافق دو کشور برای ارایه تسهیلات ویزایی و نزدیک به ۲ برابر شدن تعداد پروازهای آذربایجان ،تصریح کرد: در حال حاضر حدود یک میلیون گردشگر آذری و ۲۰۰ هزار نفر گردشگری ایرانی داریم که با این توافقات، برنامهریزی برای توسعه و تسهیل گردشگری میان ۲ کشور در دستور کار قرار خواهد گرفت، همچنین دسترسی ریلی گردشگران آذری از طریق نخجوان به مشهد برقرار خواهد شد.
وی به مذاکرات دو طرف در زمینه محیط زیست اشاره کرد و توافقات محیط زیستی در حوزه دریای خزر را از نتایج ارزشمند سفر رییس جمهور به باکو دانست.
واعظی از سرمایهگذاری مشترک ایران و آذربایجان در زمینه داروسازی خبر داد و گفت: بر اساس این توافق، ۵۰ درصد طرف ایرانی و ۵۰ درصد طرف آذری سرمایهگذاری خواهند کرد.
محمود واعظی همچنین توافقات در زمینه نفت و گاز و انرژی را جدی خواند و افزود: در این مذاکرات کاهش تعرفهها، توسعه روابط بانکی و تکمیل کریدور شمال-جنوب مورد تاکید ۲ کشور قرار گرفت.
وی توسعه روابط دانشگاهی و فرهنگی دو کشور را نیز از دیگر محورهای مذاکره بیان کرد.
انتهای پیام
پیمان
تاریخ : 20 - مرداد - 1395با عرض سلام و احترام خدمت پرسنل محترم سایت یوپنا. به نظر می آید این دیدار می تواند روش نوینی برای همگرایی منطقهای باشد و در مقاصد سیاسی ایران مشکلگشا و راهبردی تقلی شود و به نظرم این رویداد نقطه عطفی در کشور محسوب میشود.دولت یازدهم با هدف ترسیم روابطی درست و رو به جلو، یک بازی برد- برد و دو طرفه را دنبال می کند و ما باید از این فرصت بهره کافی را ببریم چرا که این نشست ها جایگاه ایران در قفقاز را به طور چشمگیری ارتقاء می دهد. پیمان از رشت