انتشار گزارش ماه ژوییه اوپک و از سرگیری تلاش برای محدود کردن سطح تولید کشورهای عمده تولید کننده نفت عضو و غیرعضو اوپک، از مهم ترین تحولات سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک)، در هفته سوم مرداد ماه (هفته دوم اوت ٢٠١٦)، بود.
به گزارش یوپنا، افزایش تولید نفت ماهانه ایران و عراق و مهار نشت نفت در میدان نفتی کویت نیز از دیگر تحولات اوپک در این دوره بود.
ادامه افزایش تولید نفت ایران:
اوپک در گزارش ماهانه این سازمان که روز چهارشنبه (٢٠ مرداد ماه-اوت ٢٠١٦) منتشر شد، به نقل از منابع ثانویه اعلام کرد که میزان تولید نفت ایران از سه میلیون و ٦١٧ هزار بشکه در روز در ماه ژوئن به سه میلیون و ٦٢٩ هزار بشکه در روز در ژوییه رسید که ١٢ هزار بشکه افزایش یافته است.
مدیرکل نفت و گاز وزارت انرژی نیز اندونزی اعلام کرد که این کشور در ادامه تلاش برای افزایش ظرفیت پالایشگاهی برای تأمین نیازهای داخلی سوخت، پیشنهاد ایران را برای سرمایه گذاری هشت میلیارد و ٤٠٠ میلیون دلاری در پروژه ساخت یک پالایشگاه با ظرفیت روزانه ١٠٠ هزار بشکه را ارزیابی می کند.
تلاش برای محدود کردن سقف تولید نفت:
در همین حال تلاش ونزوئلا برای جلب حمایت برای برگزاری نشست تولید کنندگان عمده نفت جهان به منظور توافق در باره اقداماتی برای تقویت قیمتهای جهانی نفت، ادامه یافت.
نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا، سه شنبه شب در شبکه سراسری تلویزیونی این کشور گفت که با چند کشور دیگر صادر کننده نفت برای سازماندهی و برگزار کردن نشست تولید کنندگان، گفتگو کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از کاراکاس، نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا گفت که الوخیو دل پینو وزیر نفت این کشور، پیش از برگزاری نشست کشورهای تولید کننده عضو این گروه و کشورهای غیرعضو، به منظور افزایش قیمت جهانی نفت با محمد بارکیندو دبیر کل سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) گفتگو کرده است.
برخی از ١٤ کشور عضو اوپک شامل ونزوئلا، اکوادور و کویت، در هفته گذشته خواهان آغاز دوباره بحث درباره تثبیت تولید نفت این سازمان شده بودند.
نشست غیررسمی اوپک در الجزایر:
دبیرخانه اوپک مستقر در وین، روز دوشنبه (١٨ مرداد ماه) اعلام کرد که گردهمایی غیررسمی وزیران نفت و انرژی ١٤ کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) ماه سپتامبر در حاشیه پانزدهمین مجمع بین المللی انرژی در الجزایر برگزار می شود.
دبیرخانه اوپک در بیانیه خود افزود: این گردهمایی وزیران در حاشیه پانزدهمین مجمع بین المللی انرژی در الجزایر برگزار می شود که در آن ٧٥ کشور تولید و مصرف کننده عمده انرژی های فسیلی و همچنین کشورهای واقع در مسیر نقل و انتقال نفت و گاز، عضویت دارند.
لبخند بازار نفت به احتمال تعیین سقف تولید اوپک:
احتمال تعیین سقف تولید اوپک، به قیمت های جهانی نفت، روند افزایشی داد و پیشنهاد از سر گیری گفت و گوی اعضای اوپک برای تعیین سقف تولید، سبب شد قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه (١٨ مرداد ماه) افزایش یابد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از سنگاپور، قیمت نفت در ساعتهای نخست معاملات امروز افزایش یافت که مهمترین دلیل آن، مطرح شدن دوباره بحث تعیین سقف تولید برای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) بوده است.
این در حالیست که به نظر مت اسمیت، کارشناس مؤسسه کلیپردیتا، با توجه به حمایت برخی اعضای اوپک شامل ونزوئلا، اکوادور و کویت، از آغاز دوباره گفت و گوها، و استمرار رقابت شدید اعضای دیگر این سازمان برای افزایش سهم خود در بازار، به نظر می رسد این تلاشها محکوم به شکست باشند.
محمد بارکیندو دبیرکل تازه اوپک که روز دوشنبه (١١ مرداد ماه)، این سمت را از عبدالله البدری دبیر کل پیشین به مدت یک دوره سه ساله تحویل گرفت، قیمت نفت بالای ١٠٠ دلار را ناشی از شرایط غیرعادی ارزیابی کرد که قابل دوام نبود.
وی در بولتن ماهانه این گروه نفتی گفت: اوجگیری قیمتهای نفت که در سال ٢٠٠٨ تا ١٤٧ دلار برای هر بشکه بالا رفت، غیرقابل دوام و شاید برای اقتصاد جهان، زیان آور بوده است.
در همین حال محمد بن صالح الساده، وزیر انرژی قطر و رئیس دوره ای اجلاس اوپک، روز دوشنبه (١٨ مرداد ماه) اعلام کرد که با وجود افت کنونی قیمتها، بازار نفت در مسیر رسیدن به توازن حرکت می کند و اعضای اوپک، به گفت و گوهای مستمر خود برای حفظ ثبات بازار ادامه می دهند.
الساده گفت: افت کنونی مشاهده شده در قیمت نفت و نوسان کنونی بازار، زودگذر است.
این در حالیست که الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه، زمینه گفتگو رال برای تثبیت سقف تولید نفت، آماده و فراهم ندانست.
وزیر انرژی روسیه اعلام کرد که با توجه به این که قیمتهای نفت هنوز کاهش چندانی نیافته است، ازسرگیری مذاکرات برای ثابت نگاه داشتن سطح تولید نفت ضرورتی ندارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه روز دوشنبه (١٨ مرداد ماه) اعلام کرد که ضرورتی برای انجام مذاکرات جدید برای تعیین سقف تولید نفت وجود ندارد، اما راه برای این گفت و گوها باز است.
نواک به خبرنگاران گفت: اگر دیگر کشورها مایلند طرح ثابت نگاه داشتن تولید نفت را پیش بکشند، ما آماده این مذاکره هستیم.
ونزوئلا نیز اعلام کرد که ممکن است نمایندگان کشورهای عضو و غیر عضو اوپک در هفته های پیش رو ملاقات کنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، الوخیو دل پینو وزیر نفت ونزوئلا روز دوشنبه (١٨ مرداد ماه) گفت که نشست میان نمایندگان کشورهای عضو و غیرعضو اوپک ممکن است در هفته های آتی برگزار شود.
دل پینو به تلویزیون سراسری این کشور گفت: ما فعالانه برای برگزاری نشست تولید کنندگان تلاش می کنیم که گمان می کنیم که ممکن است در هفته های پیش رو برگزار شود و کشورهای عضو و غیر عضو اوپک بتوانند بررسی کنند که کدام طرح تولید برای فصل زمستان مناسبتر به نظر می رسد.
چشم انداز بازار نفت در سال ٢٠١٧ :
بر اساس پیش بینی ها، رشد تقاضای نفت در سال ٢٠١٧ به ١,٢ میلیون بشکه در روز می رسد که از متوسط ١٠ سال گذشته ٠.٣ میلیون بشکه در روز بالاتر است.
پیشبینی میشود عرضه نفت کشورهای غیراوپک در سال ٢٠١٧ حدود ١١٠ هزار بشکه در روز کاهش یابد.
براساس نتایج این پیشبینی، تقاضا برای نفت ١٤ کشور عضو اوپک در سال ٢٠١٧، حدود ٣٣ میلیون بشکه در روز خواهد بود که افزایش ١,١ میلیون بشکهای نسبت به سالجاری نشان میدهد. با این شرایط انتظار میرود مازاد عرضه تا حدود زیادی در سال ٢٠١٧ از بازار خارج شود.
افزایش تولید نفت عراق:
همچنین تولید نفت عراق در ماه ژوئیه سال جاری میلادی (٢٠١٦)، با افزایش ٧٥ هزار بشکه ای در روز، بیشترین افزایش تولید را در میان کشورهای عضو اوپک به خود اختصاص داد.
به گزارش خبرنگار شانا، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در گزارش ماهانه بازار نفت که در ماه اوت سال ٢٠١٦ میلادی منتشر شد، اعلام کرد: میانگین قیمت نفت خام سبک بصره عراق در ماه ژوئیه سال جاری میلادی سه دلار و ٢٦ سنت نسبت به پیش از آن کاهش قیمت داشته است.
در پی توافق جدید بغداد با شرکت های نفتی بی پی، شل و لوک اویل برای از سرگیری سرمایه گذاری ها، تولید نفت خام عراق در سال آتی (٢٠١٧)، ٣٥٠ هزار بشکه در روز افزایش می یابد.
عراق قیمت رسمی فروش نفت به آسیا را برای تحویل در ماه سپتامبر کاهش داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از بصره، سازمان دولتی بازاریابی نفت عراق روز دوشنبه اعلام کرد که این کشور قیمت رسمی فروش هر بشکه نفت سبک بصره را به کشورهای آساییی نسبت به ماه پیش (ژوییه) یک تا منفی دو دلار و ٣٠ سنت در مقایسه با قیمت میانگین نفت عمان و دوبی کاهش داده است.
تظاهرکنندگان عراقی نزدیک تاسیسات نفتی جنوب این کشور، با ماموران امنیتی درگیر شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانس پرس از زبیر در عراق، صدها تظاهرکننده معترض که روز یکشنبه (١٧ مرداد ماه) تلاش می کردند جاده منتهی به میدانهای نفتی را در استان جنوبی زبیر نزدیک بندر اصلی بصره عراق در ٤٥٠ کیلومتری جنوب شرقی بغداد پایتخت مسدود کنند، با نیروهای امنیتی این کشور درگیر شدند.
نشت نفت و کسر بودجه بی سابقه کویت:
شرکت دولتی نفت کویت، نشت نفت از یک میدان خشکی این کشور را مهار کرد.
این شرکت در بیانیه ای که روز چهارشنبه (٢٠ مرداد ماه) منتشر کرد، با اعلام خبر متوقف شدن نشت نفت در این میدان، افزود که سرگرم تحقیق در باره علت این حادثه است که روز سه شنبه (١٩ مرداد ماه) در دکل حفاری بی دبلیو دی – ١٣٣ میدان الاحمدی در جنوب شهر کویت پایتخت این کشور رخ داد.
بر اساس داده های اداره اطلاعات انرژی آمریکا، کویت عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و شورای همکاری خلیج فارس با در اختیار داشتن ششمین ذخایر نفت جهان، روزانه حدود دو میلون و ٨٠٠ هزار بشکه نفت تولید می کند.
عماد سلطان، سخنگوی شرکت نفت کویت امروز اعلام کرد که حین عملیات حفاری در میدان الاحمدی کویت، حدثه نشت نفت رخ داده اما آتش سوزی در بر نداشته است.
بودجه کویت پس از ١٦ سال مازاد با کسری ١٥ میلیارد دلاری روبرو شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانس پرس از کویت به نقل از خبرگزاری رسمی این کشور، انس الصالح وزیر دارایی کویت، عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) گفت که قیمتهای پایین نفت، بودجه این کشور نفتخیز حوزه خلیج فارس را پس از ١٦ سال پیاپی مازاد، در سال مالی منتهی به ٣١ مارس ٢٠١٦، با کسری به میزان چهار میلیارد و ٦٠٠ میلیون دینار (معادل ١٥ میلیارد دلار) روبرو کرده که از سال مالی منتهی به مارس ١٩٩٩ بی سابقه است.
کویت در برای سال مالی جاری که از اول آوریل شروع شده، کسری بودجه ای به مبلغ ٢٨ میلیارد و ٩٠٠ میلیون دلار پیش بینی کرده است.
دولت کویت به عنوان بخشی از تلاش هایش برای کاهش این کسری بودجه، تصمیم گرفت که پس از حدود ٢٠ سال، قیمت بنزین را تا ٨٣ درصد بالا ببرد.
این کشور سال گذشته ٢٠١٥ نیز قیمتهای گازوییل و نفت سفید را افزایش داد و قصد بالابردن هزینه برق و آب را برای بیگانگان مقیم این کشور دارد.
پیش بینی کاهش سود بخش پتروشیمی عربستان:
سود صنعت پتروشیمی عربستان در شش ماهه دوم سال جاری (٢٠١٦) کاهش خواهد یافت.
به گزارش خبرگزاری رویترز از دوبی، هر چند که درآمد سه ماهه دوم سال جاری صنعت پتروشمی عربستان با بهره مندی تولید کنندگان از مزایای قیمتهای بی ثبات نفت از میزان پیش بینی ها فراتر رفته، اما بعید است که شرکت های پتروشمی این کشور در نیمه دوم سال جاری نیز به همین اندازه خوش اقبال باشند.
با توجه به کاهش قیمت انواع بنزین و گازوییل در امارات متحده عربی، رانندگان امارات عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک)، نسبت به ماه گذشته میلادی (ژوییه) پول کمتری برای خرید سوخت می پردازند.پایگاه اینترنتی وزارت انرژی امارات اعلام کرد که قیمت همه انواع بنزین در ماه اوت تا ١٥ فلس در هر لیتر کاهش می یابد که نسبت به ماه گذشته (ژوییه)، ٨,٣ درصد کمتر است.
تأثیر کم رمق بازگشت لیبی برای بازار نفت:
افزایش صادرات نفت لیبی، تاثیر قابل توجهی بر بازارهای جهانی نفت نمی گذارد.
به نوشته روزنامه گالف نیوز، تحلیلگران با توجه به تداوم اختلافات سیاسی میان جناحهای لیبی و نیاز میدانها و تاسیسات نفتی این کشور به تعمیرات، توانایی لیبی عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) را برای افزایش تولید نفت به اندازه ای که بر بازارهای جهانی تاثیر بگذارد، بعید دانستند.
چین به داد صنعت نفت ونزوئلا می رسد
شرکت دولتی نفت چین به تقویت صادرات نفت ونزوئلا کمک می کند.
به نوشته پایگاه اینترنتی سوث چاینا مورنینگ پست، شرکت های نفت دولتی نفت ونزوئلا و چین برای تقویت تولید در کمربند نفت اورینوکو که بزرگ ترین منبع نفت خام جهان به شمار می رود، به توافق رسیدند.
بخشی از هدف از این توافق، دستیابی به صادرات روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت از این کشور واقع در آمریکای جنوبی است.
اوجگیری خشونت در مناطق نفتخیز آنگولا و نیجریه در قاره آفریقا:
تلفات حملات شورشیان به نظامیان آنگولا در استان نفتخیز کابیندا به حدود ٤٠ تن رسید.
به گزارش خبرگزاری رویترز از لوآندا، یک گروه چریکی جدایی خواه در استان نفتخیز کابیندا در شمال آنگولا روز دوشنبه (١٨ مرداد ماه) اعلام کرد که با کشته شدن ١٠ نظامی و زخمی شدن ٩ تن دیگر در درگیری های این منطقه، شمار کل تلفات از هنگام اوجگیری خشونت در این منطقه به حدود ٤٠ تن رسیده است.
همچنین در ادامه خشونت ها در کمربند نفتی نیجریه، شورشیان، سه نظامی نیجریه را در این منطقه کشتند.
به گزارش خبرگزاری فرانس پرس از لاگوس، ارتش نیجریه اعلام کرد که شبه نظامیان در حمله بامداد دوشنبه (١٨ مرداد ماه) به یک یگان توپخانه در ایالت بایلسا در جنوب این کشور، سه نظامی را کشته اند.
گروه شبه نظامی انتقامجویان دلتای نیجر از ابتدای سال جاری مسئولیت یک رشته حملات مسلحانه علیه خطوط لوله و تاسیسات نفتی را در منطقه نفتخیز دلتای نیجر در جنوب نیجریه عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) به عهده گرفته است که در آن، شرکت های عمده بین المللی نفتی مانند شل، اکسون، شورون، انی و گروه دولتی نفت ان ان پی سی نیجریه، فعالیت دارند.
منبع: شانا
سهیل
تاریخ : 24 - مرداد - 1395چه عجب