معاون اجرایی رئیس جمهوری گفت: ۱۲۰ هزار میلیارد ریال در اجرای طرح ملی احداث راه آهن چهارمحال وبختیاری سرمایه گذاری می شود.
به گزارش یوپنا، محمد شریعتمداری سه شنبه شب در حاشیه جلسه شورای اداری چهارمحال وبختیاری در جمع خبرنگاران گفت: این میزان سرمایه گذاری باید از طریق منابع داخلی و فاینانس تامین شود و به دلیل حجم بالای کار، ممکن است زمان اجرای این طرح از پنج سال پیش بینی شده، کمی بیشتر طول بکشد.
وی تصریح کرد: در این طرح به صورت ویژه مجوزهای لازم از جمله مجوز ۲۱۵ (طرح های ملی دارای ردیف اعتباری سالانه) اخذ و مشخصات فنی آن نیز کامل و عملیات اجرایی آن از سمت مبارکه اصفهان آغاز شده است.
معاون اجرایی رئیس جمهور اذعان کرد: این طرح به عنوان یکی از طرح های راهبردی وزارت راه و شهرسازی به حساب می آید و برای دولت اهمیت زیادی دارد.
به گفته وی، طرح انتقال آب شهرستان بن به بروجن از دیگر طرح های مهم استان است که در اجرای آن قرار بود بخش خصوصی یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری کند، که تاکنون اعلام آمادگی نکرده و از سویی وزارت نیرو متعهد به خرید آب از بخش خصوصی است.
شریعتمداری افزود: از این رو بخشی از منابع مورد نیاز این طرح از طریق منابع بانکی تامین شده است و ۷۰۰میلیارد ریال اعتبار در اختیار بانک ها برای اعطای تسهیلات به شرکت های تولید کننده لوله قرار گرفته است.
وی گفت: مدیریت استان در خصوص اجرای این طرح نظارت کامل و خوبی دارد و شرکت آب منطقه ای استان در صورت تخصیص به موقع اعتبار، توانایی به خدمت گرفتن پیمانکار این طرح را دارد.
معاون اجرایی رئیس جمهوری در خصوص مصوبات سفر استانی هیات دولت به چهارمحال و بختیاری گفت: از ۸۴ مصوبه هیات دولت، ۵۴ مصوبه اجرایی شده و مابقی نیز در دست اجراست که با تخصیص ۱۴۴ درصدی در سال ۹۴ این مصوبات پیگیری شده است.
اجرای طرح ملی راه آهن چهارمحال و بختیاری که در دوران ساخت و ساز آن بین پنج تا هشت سال طول می کشد، یکهزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار نفر در زمان ساخت به کارگیری می شوند.
با اجرای این طرح ملی، اتصال ریلی استان های مرکزی، اصفهان، چهارمحال و بختیاری به خوزستان و دسترسی به آب های آزاد میسر خواهد شد.
در قطعه دوم از کیلومتر ۴۲ تا ۶۳، یک ایستگاه و ۲ تقاطع غیر همسطح و یک پل اجرا و در قطعه سوم نیز از کیلومتر ۶۳ تا ۹۰ یک ایستگاه و یک تقاطع غیر همسطح دارد و هفت کیلومتر باقی مانده شامل راه های دسترسی به ایستگاه هاست.
حدود ۲۰۰ دستگاه پل کوچک و چهار دستگاه تونل در مسیر راه آهن چهارمحال و بختیاری اجرا می شود و در مسیر قطعه دوم این طرح، یک تونل به طول ۶۲۰ متر وجود دارد که حفاری ۱۸۰ متر آن باقی مانده است.
با راه اندازی این خط ریلی ۷۵ میلیون تن بار از فلات مرکزی ایران به بنادر جنوبی منتقل می شود و مسیر فلات مرکزی به بنادر جنوبی کشور ۴۷۰ کیلومتر کاهش می یابد.
معاون اجرایی رئیس جمهوری، معاون رئیس جمهور در حوزه زنان و خانواده، مشاور رئیس جمهور و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه مرکزی و ۴۰ نفر از معاونان و مدیران دستگاه های اجرایی و وزارتخانه ها به منظور بررسی عملکرد دولت در استان و بررسی مصوبات سفر استانی رئیس جمهوری به شهرکرد سفر کرده بودند.