۸۰ درصد زندانیان در مناطق حاشیه ای کشور ساکن هستند
۸۰ درصد زندانیان در مناطق حاشیه ای کشور ساکن هستند

رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور، گفت: حدود ۸۰ درصد زندانیان و خانواده های آن ها در مناطق حاشیه ای و سکونت گاه های غیر رسمی سکونت دارند.

به گزارش خبرگزاری یوپنا، اصغر جهانگیر امروز شنبه، ۲۰ شهریور سال جاری در آیین تکریم از خدمات مدیرکل سابق زندان های استان کرمان و معرفی مدیرکل جدید این اداره کل، اظهار داشت: سکونت مدد جویان و خانواده آن ها در مناطق حاشیه ای و سکونت گاه های غیر رسمی موجب تاثیر بر سلامت این افراد می شود.
وی گفت: سال گذشته بیش از ۲۷۰ هزار نفر از لحظه ورود به زندان ها تحت درمان قرار گرفتند و اگر به یک زندانی توجه نشود و بیمار در زندان باقی بماند در ارتباط با سایر زندانیان می تواند شرایط خطرناکی را برای جامعه ایجاد کند.
وی خدمات زندان ها را خدماتی بهداشتی، درمانی و برای کل جامعه دانست و گفت: افرادی که وارد زندان می شوند دارای مشکلات روحی و جسمی هستند. جمع زیادی از مددجویان زندان ها معتاد به مواد مخدر هستند که این موضوع، کار در حوزه اصلاحی و تربیتی را دشوارتر می کند و از این رو قرنطینه ها در ورودی زندان ها توسعه یافته است.
وی افزود: سال گذشته ۱۵۰ هزار نفر از طریق سم زدایی ترک اعتیاد داده شدند تا در زندان شرایط اصلاح و تربیت آن ها فراهم شود؛ همچنین برنامه های آموزشی در زندان ها در ابعاد مختلف به عنوان یک اصل در دستور کار قرار گرفته است و معتقدیم هرچه آگاهی بخشی شود نگاه مثبت به مددجویان و خانواده آن ها تسری می یابد.
رئیس سازمان زندان ها، تصریح کرد: آگاهی بخشی به مددجویان باعث می شود این افراد پس از آزادی، نقش مثبت در جامعه بر عهده بگیرند و از این رو برنامه های سواد آموزی در زندان ها دنبال می شود.
وی افزود: اجرای برنامه های سوادآموزی از ابتدایی تا دیپلم در زندان ها کمک می کند که محیط زندان به محیط تربیتی تبدیل شود.
جهانگیر خاطر نشان کرد: اجرای این برنامه ها نگاه فرهنگی و قرآنی را در زندان ها محقق کرده است.
وی افزود: بی کاری مقدمه بزه کاری است. دوره های حرفه آموزی در زندان ها به منظور ایجاد اشتغال برای مددجویان پس از آزادی راه اندازی شده است و تلاش می شود هر مددجو، حداقل یک حرفه تخصصی را در دوره حبس فرا بگیرد تا پس از آزادی بتواند حرفه ای برای خود داشته باشد.
جهانگیر، تصریح کرد: خانواده زندانیان نباید زندانی باشند، اگر نگاه مردم را تغییر ندهیم ممکن است مردم نگاهی که به زندانی دارند را به خانواده زندانیان نیز داشته باشند. از طریق انجمن های حمایت زندانیان در راستای کمک به خانواده مددجویان زندان ها تلاش می شود، اما پوشش کامل امکان پذیر نیست.
وی با اشاره به این که زندانبانی کار سخت و پیچیده ای است، گفت: نگاه مردم به زندان و زندانبانی نگاهی محکم است و شاید نتوان به راحتی مسائل زندان ها را برای جامعه تشریح کرد که این موضوع بر دشواری این اقدام می افزاید.
جهانگیر تاکید کرد: باید فرهنگ صلح، سازش و گذشت را در مردم توسعه دهیم و شرایطی را ایجاد کنیم تا بی جهت افراد پایشان به مراجع قضایی و زندان باز نشود و زندان برای زمانی باشد که ضرورت داشته باشد.
رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی، افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز تاکید دارند که زندان باید به صورت ضرورت مطرح شود.
وی با تاکید بر این که بدهکاران مالی نباید در زندان ها باشند، گفت: باید در رسیدگی به قرارهای تامین و کفالت توجه ویژه ای از سوی مراجع قضایی صورت گیرد.
جهانگیر ادامه داد: سال گذشته ۲۰۱ هزار نفر از افرادی که وارد زندان ها شده اند متاهل بوده اند؛ حجم جمعیتی زندان ها باید متناسب با جمعیت باشد تا افرادی که وارد زندان می شوند متناسب با قواعد اجرایی مورد برنامه های اصلاحی و تربیتی قرار گیرند.
وی به بالا بودن آمار جرائم مواد مخدر در استان کرمان اشاره کرد و گفت: این آمار به صورت میانگین در کشور ۴۳ تا ۴۴ درصد جمعیت زندانیان است که این میزان در استان کرمان بالای ۶۰ درصد است.
جهانگیر خاطرنشان کرد: میانگین متهمان مواد مخدر در سطح کشور ۲۲ درصد است که این میزان در استان کرمان ۳۰ درصد است.
رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی، گفت: استان کرمان در عرصه مدیریتی مدیران خوب و نمونه ای را نه فقط در کشور بلکه در جهان اسلام معرفی کرده که نمونه آن سردار سلیمانی است.
در این آیین از خدمات علی ولی نیا تقدیر و رمضان امیری به عنوان مدیر کل جدید زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان معرفی شد.

انتهای پیام