عضو هیأت رئیسه فراکسیون امید مجلس با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در جلسه درس خارج فقه گفت: نگرانی رهبری هم این است که انتخابات عرصه کشمکش و تفرق شود. به گزارش یوپنا به نقل از ایسنا، محمود صادقی؛ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب اظهار کرد: صحبتهای […]
عضو هیأت رئیسه فراکسیون امید مجلس با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در جلسه درس خارج فقه گفت: نگرانی رهبری هم این است که انتخابات عرصه کشمکش و تفرق شود.
به گزارش یوپنا به نقل از ایسنا، محمود صادقی؛ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب اظهار کرد: صحبتهای رهبری پیرو بعضی شایعاتی بود که اخیرا در فضای مجازی پیچیده بود و ایشان مصلحت دیدند که در درس خارج فقه خود صراحتا نظرشان را مطرح کنند تا جلوی شایعات گرفته شود. این تدبیر ایشان همچون همیشه بسیار به جا و شایسته بود.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: نکته دیگری که باید در اظهارات رهبری به آن توجه کرد این است که رهبری به کسی که برای مشورت خدمت ایشان رسیده بود توصیه کرده است که صلاح نیست که وارد انتخابات شوند. در واقع رهبری نفرمودند چه کسی بیاید یا نیاید. این نکته ظریفی است که رهبری قصد دخالت در انتخابات را ندارند و این حق هر کسی است که اگر صلاحیت قانونی دارد نامزد انتخابات شود.
وی همچنین اظهار کرد: رهبری در پاسخ به مشورت آن فرد، فرمودهاند که به مصلحت نمیدانند او وارد انتخابات شود زیرا حضور این فرد میتواند منجر به دوقطبی شدن انتخابات شود و به انسجام جامعه لطمه بزند. در دوره های قبل نیز، هم در سال ۸۴ هم درسال ۸۸، این فرد سعی در دو قطبی کردن جامعه و حاد کردن فضای رقابتی کرد و در عرصه رقابت و تبلیغات نیز به هیچ یک از اصول اخلاقی پایبندی نداشت. وی همانند برخی از کاندیداهای غربی معمولا از روش رسواسازی رقیب به هر قیمتی استفاده میکند و دیدیم که این روش در انتخابات سال ۸۸ منشا چه فتنههایی شد.
صادقی تصریح کرد: او از همین حالا هم تحرکاتی را آغاز کرده بود و با روشهایی مثل وعده افزایش یارانهها به میدان آمده بود. به نظر میرسد مقام رهبری هم با سابقهای که از این فرد داشتند چنین توصیهای کردهاند.
این نماینده اصلاحطلب مجلس افزود: نکته دیگری که در این رابطه باید مورد توجه قرار گیرد این است که سازوکار انتخاباتی ما نقایصی دارد، از جمله اینکه احزاب در انتخابات امکان نقش آفرینی ندارند و فضای شفافی برای ارائه اطلاعات و پاسخگویی نامزدها در قبال وعده های انتخاباتی وجود ندارد. باتوجه به کاستیهای موجود، انتخابات که یک فرصت برای مشارکت سیاسی مردم و افزایش همبستگی ملی است، گاه به تهدید و عاملی برای واگرایی و انشقاق تبدیل میشود.
این عضو هیات رییسه فراکسیون امید مجلس خاطر نشان کرد: دو قطبی شدن فضای انتخابات نیز معلول همین ضعفهاست و نگرانی رهبری هم این است که انتخابات عرصه کشمکش و تفرق شود.
صادقی ادامه داد: برای حل این مشکل ابتدا باید نظام حقوقی و اجرایی انتخابات عارضهیابی و اصلاح شود تا از تنشهای ناشی از رقابتهای انتخاباتی جلوگیری شود.
وی افزود: از سوی دیگر فعالان سیاسی و احزاب هم باید به قواعد بازی سیاسی وفادار باشند و در انتخابات به مردم وعده دروغ ندهند و از حربههای کثیفی مثل رسواسازی رقیب بهره نبرند.
نماینده مردم تهران در مجلس در پایان با اشاره به اینکه وفاداری و پایبندی همگان به ارزشهای اخلاقی و اسلامی و موازین قانونی و نیز حساسیت نسبت به استقلال و تمامیت سیاسی کشور میتواند به حل این مشکل کمک کند گفت: ما باید در انتخابات کثرت در عین وحدت را دنبال کنیم، یعنی ضمن به رسمیت شناختن سلایق و رویکردهای سیاسی مختلف، وحدت ملی و مصالح ملی مورد اهتمام همه جناح ها باشد تا در انتخابات تنش و ناامنی به وجود نیاید.