هر چه زمان جلوتر می رود و روز دوره جدید انتخابات ریاست جمهوری نزدیکتر می شود، برخی از افراد، شخصیتها و جریانات سیاسی منتقد یا مخالف دولت یازدهم بیشتر می کوشند تا با نادیده گرفتن اقدامات و دستاوردهای دولت در زمینه های مختلف، تصویری غیر واقعی از نتیجه تلاشهای آن ارایه کنند.
به گزارش خبرگزاری یوپنا به نقل از ایرنا، دولت دکتر حسن روحانی در طول سه سال گذشته تلاش کرده است تا انجام اقدامات زیربنایی نظیر کاهش تورم، حل و فصل پرونده هسته ای، گسترش روابط با کشورهای خارجی، توجه به تولید و تلاش برای ایجاد فرصتهای شغلی پایدار در کشور نه تنها بر مشکلات ایجادشده در نتیجه عملکرد دولت قبل فایق شود بلکه روند توسعه و پیشرفت کشور را با ریل گذاری صحیح، سرعت ببخشد.
از همین رو، دولت روحانی بیش از آنکه بخواهد حرف بزند و شعار بدهد، تلاش کرده است تا عمل کند و در این راه، موفقیتهای ارزشمندی را نیز بدست آورده است.
اما حالا دولت تدبیر و امید با برپایی نمایشگاه دستاوردهای خود در زمینه های مختلف که آن را «هنر تدبیر» نام نهاده، در صدد برآمده است تا با زبان هنر، گوشه ای از اقدامات خود را به گونه ای به نمایش بگذارد تا نه تنها مردم از نزدیک آن را ببینند و در باره عملکردش قضاوت کنند، بلکه از این نمایشگاه، لذت و بهره هنری نیز ببرند.
این نمایشگاه روز شنبه گذشته در فضای باز تالار وحدت در تهران با حضور «اسحاق جهانگیری» معاون اول رییس جمهوری گشایش یافت و به مدت یک هفته، پذیرای عموم علاقه مندان و داوطلبان است.
نمایشگاه هنر تدبیر، تصاویری از اقدامات و دستاوردهای دولت در بخش های بهداشت، اقتصاد، تعاملات بین المللی و برجام را در قالب سازه هایی هنری در فضای باز تالار وحدت به گونه ای ارایه کرده است که روی هر سازه، گوشه ایاز اقدامات دولت تدبیر و امید در معرض دید مردم قرار می گیرد.
بنا به گزارشها، تاکنون هزاران نفر به تماشای این نمایشگاه جذاب و دیدنی رفته اند و در حاشیه آن، حتی توفیق داشته اند تا با وزیران و مسئولان دستگاههای مختلف دولتی که به دیدن نمایشگاه «هنر تدبیر» می روند، از نزدیک گفت وگو کرده و مسائل و دیدگاههای خود را نیز مطرح سازند.
«مرتضی بانک» معاون کل نهاد ریاست جمهوری در باره علت برگزاری این نمایشگاه چنین می گوید: «رهبر معظم انقلاب در جلسه ای که با هیات دولت داشتند، تاکید کردند که دولت اقدامات و فعالیت های خود را به صورت مستند و در قالب هنری آنگونه که ضرورت این کار ایجاب می کند، منعکس سازد و دولت نیز در این راستا، دستاوردهایش را به صورت هنرمندانه و در قالب نمایشگاهی ارائه کرده است.»
وی خاطرنشان می کند: «همواره این موضوع جزو سوالات رسانه ها و افکار عمومی بوده که دولت چرا کمتر درباره اقدامات خودش صحبت کرده است اما حالا این نمایشگاه با عکس ها و تصاویری از فعالیت های سه ساله دولت تلاش می کند فارغ از حواشی و به طور متمرکز ، دستاوردهای آن را روایت کند، بدون آنکه گرفتار موضوعات و مسائل حاشیه ای شود.»
بانک با اشاره به سابقه برگزاری این نمایشگاه در دولتهای گذشته یادآور می شود:« در این شرایط ، فضایی ایجاد شد که برخی از افراد و شخصیت های و جریانات به صورت مستمر و دائمی تلاش می کردند تلاش های دولت را وارونه نمایش دهند و یا ناقص منعکس می کردند یا بسیاری از اقدامات را نادیده می گرفتند و کمبودها را به صورت عمده پوشش می دادند. طبیعی است که دولت بخواهد پاسخ رسانه هایی که منفی بافی می کنند و علاقه مند نیستند توانایی های دولت را به گوش مردم برسانند، نهایتا به شکل یک نمایشگاه و بی واسطه با مردم به نمایش گذارد.»
نمایشگاهی متفاوت
به گفته برگزارکنندگان، نمایشگاه هنر تدبیر که با الهام از رهنمودهای مقام معظم رهبری شکل گرفته، به گونه ای طراحی شده است که با بهره گیری از ابزار هنر و ایجاد امکانات بصری، فرصت آشنایی مردم را با بخشی از دستاوردهای سه ساله دولت دکتر روحانی فراهم کند.
بانک درباره چگونگی برگزاری نمایشگاه می گوید: « این نمایشگاه ها در دولت های قبلی هم برگزار شده و در این دولت هم باید برگزار می شد. به همین دلیل و با در نظر گرفتن ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و مشورت با مدیران و روابط عمومی دستگاه های دولتی عکس هایی برای نمایشگاه ارسال شد. در جلسات نمایشگاه بحث هایی شکل گرفت که در نهایت قرار شد این نمایشگاه به صورتی متفاوت و در قالبی مفهومی با عناصر هنری برگزار شود. بعد از دیدگاه هایی که منعکس شد، به این نتیجه رسیدیم که اگر هنرمندان با نگاه هنرمندانه تدوین، تهیه و اجرا را بر عهده داشته باشند تا متفاوت تر از نمایشگاه های گذشته برگزار شود، اثربخشی بیشتر و جامع تری دارد.
وی می افزاید: « بعد از این اجرای کار را به دست خود هنرمندان سپردیم و عکس های مختلف مرحله به مرحله انتخاب و با دیگر آثار ترکیب شد و با توجه به این رفت و برگشت و امکانات، خواسته ها به گروه اجرایی انتقال یافت. نهایتا، این عکس ها توسط یک گروه هنری بررسی و برای نمایشگاه، تعدادی از آنها انتخاب شد.
معاون کل نهاد ریاست جمهوری با اشاره به اینکه امسال برای نخستین بار فضای باز تالار وحدت به منظور برگزاری نمایشگاه دستاوردهای دولت انتخاب شده است، یاد آور می شود: برخی هنرمندان پیشنهاد سازه ای مفهومی را دادند که این سازه که از استحکام قوی اما به صورتی نامنظم شکل گرفته بتواند شرایط را از زمان تحویل گرفتن دولت تدبیر و امید نشان بدهد و این سازه در روندی شفاف در طراحی به فضاهای آرام و سامان یافته در نهایت به مدل مدنظر بدل شد. به همین دلیل، علاوه بر عکس، از ویدئوآرت و صوت های خطی و اینفوگرافی نیز در نمایشگاه استفاده شده است.
مهدی افضلی رییس موسسه توسعه هنرهای معاصر که مجری این نمایشگاه است، نیز در جمع خبرنگاران با اشاره به همکاری چندتن از هنرمندان مطرح کشور برای طراحی و اجرای آن گفته است: سازه بخشی از کار هنری است و ارتباط کاملی با محتوا دارد که سیامک احصایی طراح صحنه مشهور کشور طراح ومجری آن است و به عنوان یک الگوی مدرن شکل گرفته است. اصل این کار سناریویی دارد که روند نمایشگاه به صورت سالانه پیشرفت می کند و وقتی به عنوان تماشاگر وارد این مجموعه می شوید مجموعه ای از دستاوردهای دولت از سال ۹۲ تا ۹۵ با سبکی هنری به نمایش در می آید.
استقبال پرشکوه مردم و هنرمندان
نمایشگاه دستاوردهای دولت یازدهم در عرصه های مختلف در حالی روز شنبه در تالار وحدت آغاز به کار کرد که این مراسم میزبان چهره های مطرح در عرصه های مختلف بود و اسحاق جهانگیری معاون اول ریاست جمهوری نیز حدود یک ساعت از بخش های مختلف نمایشگاه دیدار کرد.
این نمایشگاه با حضور جهانگیری، مرتضی بانک معاون کل نهاد ریاست جمهوری، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدعلی وکیلی نماینده مردم تهران در مجلس ، مهدی افضلی مدیر موسسه هنرهای معاصر و شماری از مسئولان کشور گشایش یافت اما حضور چهره های فرهنگی و هنری حتی از مسئولان، بیشتر و پررنگ بود؛ چهره هایی چون شهرداد روحانی، فریدون شهبازیان، مجید ملانوروزی، محمد سلحشور، علی فرامرزی، سیاوش طهمورث، محمود عزیزی، اکبر زنجانپور، اسماعیل آذر، ایرج راد، مجید فروغی، علی ترابی، قطب الدین صادقی، امیر دژاکام، حمید قبادی، هادی مرزبان، اصغر دشتی و محمدرضا شفیعی را می شد دید.
ارکستر سازهای بادی ارکستر سمفونیک تهران در این برنامه، قطعه “ای ایران” و سرود جمهوری اسلامی ایران را با ورود معاون اول ریاست جمهوری اسحاق جهانگیری نواخت و پس از آن، این مردم بودند که به دیدن نمایشگاه تدبیر هنر رفته و می روند.
فرصتی برای هم نشینی
نمایشگاه تدبیر هنر فقط جایی برای دیدن گوشه های از دستاوردهای دولت یازدهم نیست بلکه در آنجا، می توان با مسئولان، هنرمندان و چهره های مطرح سیاسی، فرهنگی و اجتماعی نیز که در هر ساعتی از روز به نمایشگاه می روند، گفت وگو کرد و به ارایه دیدگاه و طرح نقد و نظر خویش پرداخت.
در همان روز نخست نمایشگاه، هنرمندان از این فرصت استفاده کردند و با «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به گفت وگو پرداختند.
دکتر اسماعیل آذر در این جمع گفت: یکی از مهمترین مسیرهایی که انسان ها برای جاودانگی و ثبت نام خود به نیکی در تارک تاریخ، می توانند از آن عبور کنند، این است که یا خود هنرمند باشند یا به عنوان هنردوست در نقش حامی هنرمندان حاضر شوند.
وی افزود: خوشبختانه در سال های اخیر کارهای خوبی در حوزه هنر و به ویژه هنرمندان پیشکسوت صورت گرفته است اما هنوز تکافوی نیاز اصلی را نمی دهد. امید می رود تا وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان دستگاه اجرایی کشور که ما امروز آقای مرتضی بانک را به نمایندگی از آنها در جمع خود داریم، با این دیدگاه به هنر و هنرمندان نگاه کنند و بدانند که تاریخ هیچ گاه آنان را فراموش نخواهد کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با ابراز خوشحالی از حضور در جمع هنرمندان با سابقه کشور گفت: همواره در تمام ادوار سعی و اهتمام دولت ها و به ویژه نهاد متولی هنر یعنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر ارتقای هنر و جایگاه هنرمند در جامعه بوده است و در این مسیر ما نیز از هیچ تلاشی فروگذار نمی کنیم.
جنتی با اشاره به فعالیت های تاثیر گذار سه ساله موسسه هنرمندان پیشکسوت اضافه کرد: خوشبختانه یکی از اتفاقات مهمی که در دولت یازدهم رقم خورد، بها دادن و توجه بیش از پیش به حوزه پیشکسوتان هنر از طریق این موسسه بود … ما همواره از طریق این موسسه در جریان مسائل آنها هستیم و در مسیر تعالی جایگاه هنرمندان همواره از هنرمندان حمایت خواهیم کرد.
در بخشی دیگر از این نشست نیز مرتضی بانک معاون نهاد ریاست جمهوری در سخنانی کوتاه حمایت دستگاه اجرایی از هنرمندان پیشکسوت را از افتخارات دولت دانست و وعده داد که به زودی برای بررسی راه های بیشتر همکاری بین موسسه و نهاد ریاست جمهوری در راستای حل و فصل امور مربوط به هنرمندان پیشکسوت در صدر هیاتی در دفتر این موسسه حضور پیدا خواهد کرد.
در این نشست هنرمندان و پیشکسوتانی همچون «هادی مرزبان»،«اسماعیل خلج»،«محمود عزیزی»،«مریم معترف»،«سیاوش طهمورث»،«محمدسلحشور»،«قطب الدین صادقی»،«اکبر زنجانپور»،« اصغر همت»،«هوشنگ توکلی»،«ایرج راد»،«اسماعیل آذر» ،«فریدون شهبازیان» و «حمید شاهنگیان» حضور داشتند.
عکس یادگاری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون نهاد ریاست جمهوری و سایر میهمانان با هنرمندان پایان بخش این نشست بود.
تماشای یک مجموعه دیدنی
علی جنتی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در باره نمایشگاه“هنر تدبیر” به خبرنگاران گفت: ما در این رویداد، بخشی از خدمات دولت یازدهم در ابعاد اقتصادی، فرهنگی و سیاسی را عرضه کرده ایم چون ارائه تمام خدمات دولت در چنین نمایشگاهی امکان پذیر نیست. این حال، تلاش شده است فعالیت های مهم دولت در بخش های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی نشان داده می شود . از همین رو، خدمات دولت در قالب یک روند در طول سال های۹۲، ۹۳، ۹۴ و ۹۵ به تصویر کشیده شده است تا برخی واقعیتها بیان شود.
علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم پس از بازدید از این نمایشگاه گفت: کارهای نمادین نمایشگاه به ویژه نشان دادن تغییر و تحولات شاخص های اقتصادی بسیار جالب توجه است.
او با اشاره به اینکه به دلیل فضای برگزاری و وضعیت نور، معمولا در زمان غروب، نمایشگاه جلوه بیشتری پیدا می کند، از همه مردم به ویژه علاقه مندان به هنر خواست به این مکان بیایند و تماشای از این مجموعه دیدنی لذت ببرند.
اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور هم پس از بازدید از نمایشگاه “هنر تدبیر” در صفحه شخصی خود در اینستاگرام چنین نوشت: «از نمایشگاه عکس دستاوردهای دولت تدبیر و امید در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با عنوان “هنر تدبیر” بازدید کردم. به تصویر کشیدن اقدامات و موفقیت های دولت در عرصه های مختلف به زبان هنر کار ارزشمندی است. برگزاری چنین نمایشگاه های دایمی ضمن آنکه به آشنایی هر چه بیشتر مردم بویژه جوانان و نوجوانان کشور با دستاوردهای خادمان خود در دولت کمک می کند می تواند موجب ماندگاری این دستاوردهای کم نظیر که در سخت ترین شرایط اقتصادی کشور پس از انقلاب حاصل شده است، در حافظه تاریخ شود.»
دیدار مردم با مسئولان
نمایشگاه هنر تدبیر هر روز و هر ساعت شاهد حضور مردم و مسئولان گوناگون است و می تواند فرصت خوبی باشد برای آنها که تصمیم دارند صدای خود را به مسئولان برسانند یا مسائل، دیدگاهها و حتی نامه های خود را با آنها مطرح کنند.
بطور مثال، «حمید چیت چیان» وزیر نیرو روز یکشنبه از این نمایشگاه دیدن کرد و دیروز نیز خانم «شهیندخت مولاوردی» معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده و «سیدحسین هاشمی » استاندار تهران آنجا بودند. امروز و روزهای بعد نیز مسئولان دیگری می روند، شاید همین الآن که این خبر را می خوانید، برخی از مسئولان، گروهی از هنرمندان و شخصیتهای مختلف و جمع زیادی از مردم به تماشای نمایشگاه هنر تدبیر رفته باشند. توصیه می کنیم شما هم با دوستان و خانواده به آنجا بروید، حتما از این فضا لذت خواهید برد.
نمایشگاه تدبیر هنر تا ۱۷ مهر منتظر دیدار شما است.
انتهای پیام