اصولگرایان برای انتخابات ریاست جمهوری آینده برنامه ویژهای دارند. در حالی که بسیاری از ناظران سیاسی جبهه راستگرایان را فاقد نیرویی کارآمد برای رقابت با روحانی میدانند. محافظه کاران به دنبال معرفی نیرویی هستند که شوک بزرگی به فضای سیاسی کشور وارد کند.
کارگردانان زمین بازی سیاسی اصولگرایان قبل از این نیز از معرفی نامزدی جدید سخن به میان آورده بودند. نامزدی که تا به حال خود را در معرض رای مردم قرار نداده است و در کنار آن حرفهای تازهای نیز دارد. نگاه برخیها به سمت ضرغامی رییس سابق صداوسیما و فتاح رییس کمیته امداد چرخید اما برنامه اصولگرایان برای اردیبهشت ۹۶ کمی فراتر از ضرغامی و فتاح است. آنها میخواهند با گل برتری خود را با معاون روحانی بزنند.
طبق شنیدهها اصولگرایان به دنبال نامزدی علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی برای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم هستند. صالحی این روزها تبدیل به جدیترین گزینه اصولگرایان شده است. او ویژگیهایی منحصر به فردی دارد که هیچ یک از اصولگرایان از آن برخوردار نیستند.
انتخابات ریاست جمهوری سال آینده حول محور “برجام” خواهد بود. روحانی به عنوان موافق برجام از یک سو و نامزد اصولگرایان به عنوان مخالف برجام از سوی دیگر با هم به رقابت خواهند پرداخت. حالا چه کسی بهتر از صالحی که هم در مذاکرات حضور داشته است و هم از تمام جزییات برجام آگاه است. انتقادهای اخیر او از برجام به ویژه کارشکنیهای طرف مقابل به خوبی حکایت از این معنا دارد که صالحی از روند اجرای برجام راضی نیست.
صالحی با اعلام اینکه طرف آمریکایی در عمل به تعهدات خود تأخیر دارد اعلام داشت «تهران به آنچه باید، متعهد است، اما تأخیری در طرف مقابل هست که مسئولیتش هم با خودش است. هیچ مانع مشخصی وجود ندارد اما منظورم اینجا، تاخیرشان در اجرای برخی نقاط به شکل کامل است.»
او در جای دیگری گفت:« نوز شرایط رفع تحریم انجام نشده است، هنوز بانکهای بزرگ پا پیش نگذاشتهاند، دلیلش این است که در زمان تحریم مجازاتهای سنگینی شدهاند و هنوز از ارتباط با ایران ترس دارند. الآن هم بخشی از اقداماتی که آنها باید انجام میدادند بر اساس برداشت ما هنوز همه قدمها را برنداشتهاند.»
سخنانی که صدای روحانی را هم درآورد و در واکنش به سخنان صالحی و در پاسخ به خبرنگاران گفت:« ایشان وزیر اقتصاد و رئیسکل بانک مرکزی نیست، وزیر خارجه هم الآن نیست، ایشان مسئول سازمان انرژی اتمی است.»
صالحی به دلیل تسلطی که در برجام دارد میتوان چالش بزرگی برای روحانی و تیم انتخاباتی او باشد. هیچ یک از نیروهای اصولگرا توانایی و تسلط او بر برجام را ندارد.
فردی مثل جلیلی اگر وارد انتخابات شود خواهان لغو برجام است. او با صفر تا صد برجام مخالف است و این باعث میشود مردم به دلیل امیدی که برجام دارند به او “نه” بگویند اما فردی مانند صالحی است موافق برجام است اما در روند اجرای کار انتقادهایی را وارد میداند. این معنا باعث میشود رای برجامیها تنها به سبد روحانی نرود و صالحی نیز بخشی از آن را به خود اختصاص دهد.
جدا از برجام، صالحی برای مردم چهره تکراری نیست. اصولگرایان بر این باور هستند که مردم از نامزدهای تکراری ما خسته شدهاند و انتخابات سال ۹۶ بهترین زمان ممکن برای معرفی نامزد جدید است.
آنها بر این باور هستند که صالحی میتواند رای بخشی از جامعه فرهنگی و دانشگاهی کشور را که جز حامیان اصلی روحانی هستند به خود اختصاص دهد. او در جامعه به عنوان یک چهره دانشگاهی و علمی معروف است که اتفاقا با کنسرت، موسیقی، سینما هم موافق است.
اصولگرایان میخواهد با مرد هستهای “شیخ دیپلمات” روحانی را تبدیل به رییس جمهور یک دورهای کنند. در این باید گفت صالحی هنوز واکنشی به این مسئله نشان نداده است. باید دید تا زمان ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری صالحی و اصولگرایان چه تصمیم خواهند گرفت.
منبع: عصر ایران