نماینده سابق مجلس در رابطه با مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت:ما باید فساد را بگوییم و متناسب با آن برخورد شود. نگفتن چاره کار نیست.قوه قضائیه بگوید چرا رحیمی را بعد از کنار رفتن از سمتش محاکمه کرد؟
به گزارش یوپنا؛ احمد توکلی نماینده سابق مجلس با حضور در برنامه متن و حاشیه در رابطه با مبارزه با فساد اقتصادی گفت:یک زمانی سیاه نمایی میکنیم و یک زمان هم سیاهی را نشان می دهیم. باید دستگاهی که مسئول است بیاید و پاسخ دهد.
اهم اظهارات احمد توکلی در این برنامه تلویزیونی به این شرح است:
*(درپاسخ به این سئوال که آیا بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی سیاست بازی میشود؟)در هر جناحی فرد فاسد است و پشت جناح خود پنهان می شود و معترض را متهم می کند که تو جناحی برخورد میکنی.البته گاهی درست است و می شود که جناحی برخورد نکرد.
*وقتی که اسلام می گوید اگر فسادی از مسئولان دیدید شما سر بازار جار بزنید، با این حرف که کتمان کنید تا قضیه حل شود، سازگار نیست.
*(چه علتی داشته که نتایج مبارزه با مفاسد اقتصادی تا به حال رضایت بخش نبوده است؟)در مورد مفاسد اقتصادی خوب کار نکردیم. من عرض میکنم که مبارزه کافی نکردیم. فردی که اسمش را نمی گویم چون به عنوان کارآفرین از او تجلیل می کنند، از قوه قضائیه خواستم که اسم ایشان را افشا کنند. گفتم اینکه این فرد به سیاستمدارها پول میدهد، خیلی مهم است.سیاستمداری که از فرد پول فاسد میگیرد، این پیش خرید نفوذ است. اما گفتند که جرم مشخص نشده است.
* در انگلستان اوایل دهه ۹۰میلادی درس میخواندم روزنامه ای نوشت که مثلا وزیر مسکن انگلستان سال ها قبل زمانی که فرماندار بود یکی از رفقای این وزیر خانه ای با رانت را برای این وزیرخرید. یک روزنامه آزاد این مطلب را نوشت.شما نمیدانید رسانه ها چه کردند. پدر آن وزیر را درآوردند. چون رسانه ها آزاد بودند اما ما در کشور مان اینگونه نیست. مثلا آن نامه ای که من در مورد توتال نوشتم را شما منتشر کردید؟
*حمله رسانه ها در این مورد بسیار مهم است، باید هنجار شود. وقتی که کسی که از پستش سوء استفاده کرد شبیه همان کاری که امیر المومنین کرد باید انجام داد، باید آن فرد سرشکسته شود.
*ما وقتی در کشورمان کسی فساد میکند میگوییم، که مطرح نکنیم چون آبروی آن فرد و خانواده اش می رود. می گوییم خانواده اش که گناهی نکردند. خانواده اش همان روزی که این آقا با توجه به جایگاهش جنس به خانه می اورد باید می پرسیدند که تو از کجا می آوری. وقتی استفاده می کنند و نگاهشان این است که سهم خودمان بوده است و از سفره انقلاب گرفتیم.باید اینگونه شود.
*فساد سیستماتیک یعنی که دستگاه هایی که مسئول مبارزه با فساد هستند خودشان به نحوی آلوده می شوند، اصلا معنایش این نیست که سیستم فساد دارد.
*قوه قضائیه باید پاسخ دهد که چرا مثلا من(قوه قضائیه) رحیمی را گذاشتم بعد از اینکه از سمتش کنار رفت محاکمه کردم؟ البته سرانجام محاکمه کرد و این خودش خیلی مهم است.
*مثلا مهدی هاشمی میگفت که من را علنی محاکمه کنید، قانون هم این جازه را میداد چون مسائل اخلاقی نبود. حتی ما به عنوان نماینده مجلس هم نامه نوشتیم اما نتیجه نداشت. ما ۴۰-۵۰ نماینده خواستیم که طبق قانون جلسه علنی شود اما این کار را نکردند. همین ضعف باعث میشود که خدماتی که قوه قضائییه انجام میدهد خیلی دیده نشود. همین که پسر یک سیاستمدار قدر قدرت کشورمان محاکمه شد، شیرینی این اتفاق به کام مردم خوب نمی نشیند.البته من خوشحال نیستم که پسر یک آدم برجسته محکوم شود.اما این که جرمی انجام داد و محاکمه شد شیرین است.
*(شما ساده زیست هستید؟ از امکانات خاص استفاده کردید؟) من بگویم که زندگی من بسیار معمولی است، ۷ فرزندم شغل دولتی ندارند.وقتی بازنشسته شدم جمع حق بازنشستگیم ۱۰ میلیون میشد اما آخرین حقوقم از مجلس ۵ میلیون و ۲۰۰ بود. ماشین که به نماینده در آن ۴ سال میدانند را نگرفتم و از ماشین های خارج از رده مجلس استفاده کردم. که خیلی وقت ها من را در راه میگذاشت.
*نماینده به طور طبیعی خدم و حشم پیدا میکند، به او منشی میدهند، کم آدمی هستند که خدم و حشم داشته باشند اما محتشم نشوند. مردم اگر مسئولان را مجبور کنند که برای کارشان توضیح دهند، کلی از کارها حل میشود.
اول های انقلاب بود سر وزارت کار در خانه ما بحث میشد، پسر من آمد و گفت من وقتی بزرگ شدم میخواهم روحانی عالی مقام شوم که ۴ تا محافظ داشته باشم(خنده)
(در موضوع حقوق های نامتعارف گفتند که همه قانونی بوده پس باید به سراغ افرادی رفت که این زمینه را ایجاد کردند؟)من قبول ندارم که قانونی بوده است. رهبر انقلاب به صراحت گفتند که یا قانونی بود یا غیرقانونی، حتی قانونیش هم نامشروع است، ایشان حکم دادند که ضابطه بذارید. من به آقای روحانی نامه نوشتم که با این موضع برخورد کند و دولت از این فرصت استفاده نکرد.
(درمورد املاک نجومی)من چون ۱۰ روز دیگر نتیجه را اعلام میکنم مردم من را معذور بدارند. کار کارشناسی ۴۰ روز طول کشیده است و مردم اسناد مهمی را در اختیار ما گذاشتند ما هم جمع بندیم را خواهیم گفت و البته به شیوه اخلاقی همانطور که در مورد آقای صفدر حسینی رفتار کردم، گزارش را اول به آقای قالیباف میدهم که توضیحات بدهد. واقعیت داشت؟بالاخره بی هیچی که نبود. آقای قالیباف که گفتند این سیاسی است، گفتم اگر سیاسی هم باشد به نفع تو است، چون باعث میشود که پشت سرت را نگاه کنی.
مردم به سایت ما مراجعه کنند و هر جا که فساد دیدند به ما خبر دهند و ما از اسم آنها حفاظت میکنیم و اگر عضو دیده بان شوند قدرت ما بیشتر میشود همین دولتی که از او انتقاد میکنیم از او تشکر میکنیم سر همین قراردادهای نفتی با آقای زنگنه جلساتی داشتیم و خیلی از اصلاحات انجام شد.