مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: سورنا ستاری به دعوت رییس آکادمی علوم جمهوری خلق چین، وارد پکن پایتخت این کشور شد.
مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: سورنا ستاری به دعوت رییس آکادمی علوم جمهوری خلق چین، وارد پکن پایتخت این کشور شد.
به گزارش یوپنا به نقل از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری، پرویز کرمی؛ مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری درباره حضور هیئت بلندپایه علمی و فناوری ایران در جمهوری خلق چین اظهار کرد: در پی سفر رییس جمهوری خلق چین به ایران در بهمن ماه سال گذشته که طی آن، دو تفاهمنامه علمی و فناوری بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کشورمان با وزارت علوم چین و آکادمی علوم این کشور امضا شد، به دعوت پروفسور چونلی بای رییس آکادمی علوم چین، دکتر سورنا ستاری معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری کشورمان در راس یک هیئت بلندپایه علمی و فناوری، به این کشور سفر کرد.
وی ادامه داد: براساس تفاهم نامه ای که سال گذشته توسط دکتر ستاری و پروفسور بای در حضور روسای جمهوری ایران و چین، برای ایجاد صندوق علم و فناوری «راه ابریشم» به امضا رسید، این صندوق در سال نخست فعالیت خود، پس از فراخوان پروژه های مشترک فناوری بین دو کشور، از بین طرح های دریافتی، ۱۰ پروژه برای سرمایه گذاری مشترک ایران و چین انتخاب کرد که در این سفر، روند انجام تفاهم نامه مذکور و چگونگی اجرایی شدن آن انجام می شود.
دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی با بیان اینکه «صندوق علم راه ابریشم» به طور مشخص با تخصیص حمایت مالی در سه روش عملیاتی می شود، درباره این روش ها توضیح داد: این سه روش شامل انجام پروژه های مشترک تحقیقاتی، برگزاری کارگاه های مشترک برنامه های تبادل محققین و اساتید است که صندوق علم راه ابرایشم، همکاری میان طرفین را در فناوری های پیشرفته تسهیل می کند.
پرویز کرمی به همکاری میان آکادمی علوم چین و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اسلامی ایران در حوزه های مختلف علمی از جمله نانوتکنولوژی، علوم و فناوری های شناختی، انرژی های نو و تجهیزات پزشکی اشاره و اضافه کرد: مکانیزم حمایت از این پروژه ها، هدف تشکیل صندوق مشترک با نام صندوق علم راه ابریشم بوده است.
مشاور رییس بنیاد ملی نخبگان همچنین گفت: پروفسور چونلی بای رییس آکادمی علوم چین، اردیبهشت ماه سال گذشته نیز به تهران سفر و با دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری دیدار کرده بود. در این دیدار، طرفین بر گسترش روابط علمی و فناوری در کنار گسترش ارتباطات تجاری دو کشور، تاکید کرده بودند.
به گفته پرویز کرمی، آکادمی علوم چین، بزرگ ترین آکادمی علوم جهان است که بیش از ۱۲۰ انستیتو ملی و دانشگاه زیر پوشش دارد و بیش از ۷۰۰ شرکت دانش بنیان بزرگ را اسپیناف کرده است و لذا می تواند تجربه خوبی در همکاری های مشترک باشد.
وی همچنین به برنامه های روز اول هیئت عالی علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران در سفر به چین اشاره کرد و گفت: قرار است هیئت ایرانی از موسسه تحقیقاتی NCNST و شرکت هایتک Sugon نیز بازدید کنند.
به گفته مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، دیدار دکتر ستاری با وزیر علوم و فناوری چین نیز در دستور کار این سفر قرار دارد. علاوه بر این، بازدید از مراکز مهم علمی و فناوری چین، بازدید از نمایشگاه چاینانو و چند شرکت هایتک و دانش بنیان چینی، از برنامه هایی است که هیئت ایرانی در این سفر انجام خواهند داد.