رئیس جمهوری گفت : آمارهای اخیر نشان می دهد میزان بیکاری در میان بانوان مقداری کاهش پیدا کرده و روند درستی در حال طی شدن است ؛ از همه ظرفیت ها برای رفع این مشکل استفاده خواهد شد. به گزارش یوپنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز دوشنبه در نشست پرسش و پاسخ باخبرنگاران استان […]
رئیس جمهوری گفت : آمارهای اخیر نشان می دهد میزان بیکاری در میان بانوان مقداری کاهش پیدا کرده و روند درستی در حال طی شدن است ؛ از همه ظرفیت ها برای رفع این مشکل استفاده خواهد شد.
به گزارش یوپنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز دوشنبه در نشست پرسش و پاسخ باخبرنگاران استان مرکزی افزود: مشکل بیکاری در میان اقشار مختلف از جمله زنان تبدیل به یک معضل شده است، گرچه آمارهای اخیر نشان می دهد میزان بیکاری در میان بانوان مقداری کاهش پیدا کرده و روند درستی در حال طی شدن است، اما ما باید از همه ظرفیت های کشور به ویژه استعداد جوانان تحصیل کرده، برای رفع این موضوع استفاده کنیم.
روحانی با اشاره به نقش گردشگری در توسعه اقتصادی استان مرکزی، گفت: این استان آفتاب انقلاب و استقلال کشور است و شهرستان های آن از جمله خمین که محل تولد امام راحل است، گرمای انقلاب را به سراسر کشور و جهان منتشر می کند.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه ثمره گرمای آفتاب امام خمینی (ره) تا قرن ها باقی خواهد ماند، بیان کرد: بسیاری از مردم علاقه مند به حضور در این منطقه پر جاذبه هستند و همین نکته لزوم توجه به بخش گردشگری را نشان می دهد.
وی با تشکر از همه مردمی که برای استقبال از کاروان تدبیر و امید در ورزشگاه شهید مطهری شهرستان خمین گردهم آمده بودند، افزود: من برای همه شهروندان به خصوص زنان که نشان دادند بسیار بانشاط و پر شور هستند، دعای خیر می کنم.
وی بیان کرد: جاذبه های گردشگری استان مرکزی برای حضور گردشگران داخلی و خارجی بسیار فراوان است و می توان از راه توسعه این بخش، رونق اقتصادی مطلوبی را در این استان به وجود آورد.
وی با اشاره به تلاش های دولت برای کاهش مشکل های حوزه حمل و نقل در استان مرکزی، ادامه داد: در حوزه حمل و نقل تلاش شد با تکمیل آخرین مرحله از جاده اراک به خمین که مطالبه جدی مردم بود، رفت و آمد به این منطقه از کشور، با چالش کمتری نسبت به گذشته انجام شود.
دکتر روحانی گفت: امروز در شورای اداری استان مرکزی، نکات لازم برای ایجاد و توسعه صنایع پتروشیمی و خودروسازی در استان با همت وزارت صنعت، معدن و تجارت و ظرفیت همه دستگاه های اجرایی، مورد توجه قرار گرفت.
وی افزود: در این سفر ۵۴ طرح با ۹ هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار در جهت رشد و توسعه استان مرکزی به تصویب رسید.
وی ادامه داد: از آقای نوبخت و مسئولان استان مرکزی خواسته ام با تمام توان پیگیر اجرای طرح های این سفر باشد تا همه آنها به بهره برداری برسد.
** تحولی در حوزه بهداشت و درمان کشور در راه است
رئیس جمهوری گفت: طرح ها و برنامه های مدونی در زمینه بهداشت و درمان در کشور مطرح است و در این راستا گام های بلندی برداشته شده است.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز دوشنبه در جریان سی و دومین سفر استانی خود به استان مرکزی و در دومین روز از این سفر در شهرستان خمین در جمع خبرنگاران در خصوص کمبود تخت های بیمارستانی و فرسوده بودن بیمارستان های استان مرکزی افزود: در این راستا نشست های مفصلی با تیم های اقتصادی و بهداشت و درمان صورت گرفته که باید با مشارکت سرمایه گذاران داخلی و در مواردی با مشارکت سرمایه گذاران خارجی مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: طرح هایی در کل کشور مطرح است و ماهیت این طرح ها مورد تایید دولت است و در مجموع تعداد تخت های بیمارستانی در کشور کم و در راستای این طرح ها باید ۲۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور اضافه شود که در مرحله نخست آن ۱۰ هزار تخت موافقت شده است.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری همچنین در خصوص تحولات و جنگ در منطقه و مواضع جمهوری اسلامی در این راستا گفت: منطقه سال هاست که با معضل ترورسیم مواجه شده، آنچه از سیاست های جهانی دیده می شود این است که قدرت های بزرگ غرب به دنبال پایان مسئله ترورسیم نیستند و بر اساس اهداف خود، یک روز آن را تضعیف و روز دیگر آن را تقویت می کنند.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر روحانی ادامه داد: مواضع جمهوری اسلامی ایران بسیار روشن است، مداخله کشورهای خارجی به بهانه مبارزه با تروریسم بدون هماهنگی با کشور میزبان بسیار خطرناک است.
وی بیان کرد: باید مسئله تمامیت ارضی و مرزهای جغرافیایی محترم شمرده شود و مرزهای بین المللی مورد احترام همه باشد.
رئیس جمهوری اضافه کرد: باید به نجات انسان هایی که در یمن، سوریه و عراق گرفتار شده اند، کمک شود، با تروریسم مبارزه شود، وجود القاعده، داعش و گروه های وابسته به آنها در منطقه خطر بزرگی است.
وی اظهار کرد: در سوریه انواع تروریست ها به نام های مختلف وجود دارد، اما ماهیت همه آنها یکی است، در حد توان در عراق و سوریه برای مبارزه با تروریسم مشارکت شده است.
رئیس جمهوری افزود: امید است در سایه برنامه ریزی های انجام شده، به زودی شاهد پاکسازی منطقه موصل باشیم.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری در خصوص افزایش آمار سرطان در این استان به دلیل وجود صنایع آلاینده و نبود یک طرح تحقیقاتی و علمی برای تاثیر آلاینده ها بر سرطان ها گفت:
این مسئله به عنوان یک شایعه در استان مرکزی مطرح است اما برای اثبات این موضوع ، باید کار علمی و تحقیقاتی انجام گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر روحانی تصریح کرد: در مجموع برای کاهش آلودگی هوای این استان و شهرستان اراک اقدام های موثری صورت گرفته و می گیرد.
وی اظهار کرد: شهر اراک یکی از شهرهایی است که به دلیل آلودگی هوا در آن بنزین یورو ۴ توزیع می شود، بسیاری از اقدام ها در مسئله عمران شهری، حمل و نقل و ایجاد تقاطع های غیر همسطح بر این مبناست.
رئیس جمهوری بیان کرد: ناوگان حمل و نقل عمومی کشور نیاز به نوسازی دارد، و از سال گذشته گام هایی برای جذب سرمایه گذار در این بخش صورت گرفته است.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر روحانی تصریح کرد: گاز سوز شدن نیروگاه شازند از دیگر اقدام ها برای کاهش آلودگی هوای اراک و شازند بوده که دستور داده شده به هیچ عنوان این نیروگاه از سوخت مایع استفاده نکند.
وی اظهار کرد: یک مسئله مطرح دیگر در امر آلودگی هوای اراک، فعالیت کارخانه آلومینیوم سازی است و بخش آند این کارخانه است که این بخش باید از شهر خارج شود.
رئیس جمهوری ادامه داد: در بانک مرکزی یک نشستی در این راستا برگزار شده و اعتبار این بخش به مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شده و باید اجرای این طرح تا ۲۴ ماه آینده صورت گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر روحانی در خصوص تسهیلات بانکی به بنگاه های کوچک، متوسط و بزرگ و حمایت های لازم در این راستا گفت: بنگاه های کوچک و متوسط در اولویت برنامه ها قرار دارند زیرا این واحدها با سرعت بیشتری راه اندازی می شوند و اشتغال بیشتری ایجاد می کنند.
به گزارش ایرنا، وی بیان کرد: در استان مرکزی اگر بنگاه اقتصادی وجود داشته باشد که نیازمند تسهیلات باشد، حمایت های لازم صورت می گیرد.
رئیس جمهوری اضافه کرد: بنگاه های بزرگ نیاز به اخد تسهیلات، تحول در فناوری و مشارکت دارند که همه این موارد دنبال می شود و تلاش بر این است که حداکثر ظرفیت بنگاه ها استفاده شود.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر روحانی در پاسخ به سوال مهدی غلامی نماینده روزنامه های کثیر الانتشار استان مرکزی در خصوص برگشت درآمدهای استان مرکزی به داخل استان و استقرار دفاتر مرکزی صنایع بزرگ استان مرکزی در تهران گفت: درآمد و مالیات استان ها بر مبنای سرمایه گذاری هایی است که در استان ها صورت می گیرد.
وی اظهار کرد: مقررات کشور به این صورت است که درآمدها در خزانه متمرکز شود و تقسیم بندی برای اعتبارات استان ها بر این مبنا است و در نهایت اعتبارات در مجلس نهایی و تبدیل به قانون می شود.
رئیس جمهوری ادامه داد: استان مرکزی باید تلاش کند تا اعتبارات بیشتری را جذب کند و رقابت استان ها در راستای جذب بیشتر اعتبارات رقابتی سالم است.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر روحانی گفت: مبنای دولت این است که بنگاه های اقتصادی به بخش خصوصی و مردم واگذار شود که اشکالاتی وجود دارد، بخشی به مردم و تعدادی به معنای واقعی به بخش خصوصی واگذار نشده است.
وی عنوان کرد: ایجاد دفاتر شرکت های صنعتی در تهران بسته به شرایط و برنامه های یک بنگاه است و ممکن است یک واحد نیاز به دایر کردن چند دفتر در داخل و یا خارج از کشور داشته باشد.
قرعه کشی برای پرسش سوال از سوی رسانه ها در نشست رئیس جمهوری با اصحاب رسانه اول آبان ماه با حضور طاهره قیومی رئیس مرکز ارتباطات دفتر رئیس جمهوری انجام شد که بر اساس آن علاوه بر صدا و سیما، نماینده روزنامه کثیرالانتشار اسرار، هفته نامه محلی مهتاب و خبرگزاری ایسنا استان مرکزی انتخاب شدند.
دولتمردان تدبیر و امید از نخستین سفر استانی خود در ۲۴ دی ماه سال ۹۲ تاکنون به استان های خوزستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری، اردبیل، خراسان رضوی، زنجان، گلستان، خراسان جنوبی، بوشهر، اصفهان، قم، گیلان، فارس، آذربایجان شرقی، شهرستان های استان تهران (شهریار، ملارد و قدس، اسلامشهر، ری، رباط کریم و بهارستان) خراسان شمالی، کردستان، همدان، مازندران، یزد، سمنان، کرمان، آذربایجان غربی، کرمانشاه، کهگیلویه و بویر احمد و قزوین سفر کرده اند.
ایستگاه سی و دومین سفرهای استانی رئیس جمهوری و کاروان تدبیر و امید در استان مرکزی بود.