به گزارش یوپنا به نقل از روابط عمومي وزارت آموزش و پرورش، فخرالدين احمدي دانش آشتياني در مراسم افتتاحيه دوره آموزشي مديريت دانش سازماني ويژه كارشناس مسئولان امور زنان سراسر كشور در باشگاه فرهنگيان برگزار شد؛ با اشاره به اهميت مسائل تربيتي گفت: مسائل تربيتي دستوري و بخشنامه اي نيست بلكه مشاركتي و همدلي است و بايد به جاي نظاره گربودن و موضع انفعالي داشتن با گفت وگو مسائل تربيتي را بررسي كنيم تا گره از كارها بازكنيم.
وی با اشاره به اینکه ضعف نظام آموزش و پرورش ضعف تکگویی است و سخن راندن به جای سخن شنیدن است؛ افزود: این شعار نیست بلکه معتقدم باید در آموزش و پرورش، فضای گفتوگو باز شود و مسائل را بابحث وگفت وگوحل کنیم البته نه فقط با مسئولان بلکه با خانوادهها، معلمان و دانشآموزان باید این کار صورت گیرد.
وزیر آموزش وپرورش اظهارکرد: بايد بستري را فراهم كنيم تا معلمان و دانش آموزان از حالت بي تفاوتي خارج شوند و بامشاركت و همدلي مشكلات موجود در آموزش وپرورش را مرتفع كنند.
احمدي دانش آشتياني تصريح كرد: معتقدم مدرسه كانون نشاط ، پويايي و تحرك است و دانش آموز بايد احساس زندگي كردن در مدرسه داشته باشدو اگر بتوانيم مدرسه را محل زندگي دانش آموزان قرار دهيم به طوري كه آنها احساس آرامش كنند درس خواندن جزئي از علائق آنها مي شود و ديگر حالت رسمي و اجباری پيدا نخواهد كرد.
عضو كابينه تدبير واميد با اشاره به اينكه مسئله اصلي نظام تعلیم وتربیت “پرورش” است نه آموزش؛ اظهار كرد: اگر نظام تعليم وتربيت سمت وسوي واقعي خود را پيدا كند كشور در مسير توسعه قرار مي گيرد.
وزير آموزش وپرورش خاطرنشان كرد: بيشتر بايد به پرورش ذهن و شخصيت بچه ها بپردازيم و اين مسئله بايد در مدارس بر آموزش غلبه پيدا كند و براي تحقق آن نقش والدين و نيز نقش زنان بسيار پررنگ است.
وي با اشاره به نقش كليدي تربيت در زندگي افزود: تخصص به تنهايي جوابگو نيست، بلكه فرد بايد شرايط لازم را براي زندگي داشته باشد، بنابراين ما مسئله پرورش را در اولويت قرار مي دهيم و خانواده ها نيز دراين خصوص نقش كليدي دارند.
عضو كابينه تدبير و اميد اظهار كرد: بايد در توانمندسازي خانواده ها به ويژه مادران درخصوص تربيت فرزندان تلاش كنيم زيرا اگر مادران آموزش هاي لازمه را نديده باشند و بر تعامل با فرزندان مسلط نباشند كودكان چنان كه بايد تربيت نخواهند شد.
احمدي دانش آشتياني در ادامه افزود: مادري كه اعتماد به نفسش ضعيف، و مسئوليت پذير نباشد ، فرزند او نيز دراين زمينه دچار مشكل خواهد بود و معلمان و مربيان نمي توانند اين مشكل را حل كنند؛ بنابراين اگرخانواده اي قوي و توانمند باشد فرزندان نيز زندگي خوبي خواهند داشت .
وي خاطرنشان کرد: تربيت در سنين پايين شكل مي گيرد و تمركز ما در بحث تعليم وتربيت بايد در مقطع دبستان باشد، لذا مي بينيم كه نقش زنان در اين زمينه بسيار پررنگ است .
احمدي دانش آشتياني افزود: براي كم كردن آسيب هاي اجتماعي بايد با درك عميق وارتباط نزديك با فرزندان اين سرمايه اجتماعي را بيش از پيش ارتقا دهيم و براي تحقق آن بايد مربيان و زنان را با برنامه ريزي توانمند سازيم.