نخستین توافقنامه نفتی بین المللی (موافقتنامه اصولی) پس از اجرا شدن برجام با یک کنسرسیوم بین المللی به رهبری توتال فرانسه امضا شد. به گزارش یوپنا، توافقنامه اصولی توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی صبح امروز (سهشنبه) میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی متشکل از شرکتهای توتال فرانسه، شرکت ملی نفت چین (سی.ان.پی سی و […]
نخستین توافقنامه نفتی بین المللی (موافقتنامه اصولی) پس از اجرا شدن برجام با یک کنسرسیوم بین المللی به رهبری توتال فرانسه امضا شد.
به گزارش یوپنا، توافقنامه اصولی توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی صبح امروز (سهشنبه) میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی متشکل از شرکتهای توتال فرانسه، شرکت ملی نفت چین (سی.ان.پی سی و پترو پارس ایران، با حضور بیژن زنگنه وزیر نفت، علی کاردر مدیرعامل شرکت ملی نفت، «استفان میشل» مدیر توتال در خاورمیانه و شمال آفریقا و «ژو ژان تینگ» مدیر شرکت ملی نفت چین در خاورمیانه امضا شد. قرارداد نهایی در اوایل سال ۲۰۱۷ امضا می شود.
فاز ۱۱ پارس جنوبی ظرفیت تولید روزانه ۲ میلیارد فوت مکعب گاز را دارد. قرار است در قالب این توافقنامه برای نخستین بار تاسیسات تقویت فشار دریایی در پارس جنوبی اجرا شود.
هزینه اجرای این طرح ۴٫۸ میلیارد دلار برآورد شده است که در مدت ۴۰ ماه تولید گاز از آن آغاز می شود.
فاز ۱۱، آخرین فاز پارس جنوبی به شمار می رود که هنوز وضعیت توسعه آن مشخص نشده است و پیمانکاران و شرکت های داخلی و بین المللی که مسئولیت توسعه آن را برعهده داشته اند، تاکنون نتوانسته اند به تعهدات خود عمل کنند.
توسعه فاز ۱۱ در ۱۵ سال گذشته به سرانجام نرسیده بود.
در سال ۲۰۰۰ میلادی شرکت ملی نفت ایران و توتال فرانسه برای توسعه بخش بالادستی فاز ۱۱ پارس جنوبی به توافق رسیدند اما اجرایی نشد. سپس قراردادی با شرکت ملی نفت چین امضا شد که آن نیز به سرانجام نرسید. در گام بعد، شرکت های متعدد داخلی متقاضی توسعه این فاز شدند اما جنبه عملیاتی پیدا نکرد.
منبع: ایرنا