در قیام عاشورا، بنی امیه قصد داشت تا همان طور که جسم پاک حسین(ع) و یاران عزیزش را زیر خاک پنهان کرد، یاد آنها را نیز از خاطره نسل بشر در آن روز و روزهای بعد محو کند.
اما در اربعین، خون حسین(ع) حیات دوباره گرفت و نقطه آغاز تبلیغ آرمان کربلا از طریق اشک شد. روزی که برافراشته شدن پرچم پیام شهادت کربلا در آن روز آغاز شد.
نگاه به نهضت امام حسین (ع) در اتصال به تسلسل نهضتی است که در تاریخ ابراهیمی وجود داشته و با آن معنی می دهد و این انقلاب باید تفسیر و توجیه گردد. مطرح کردن حرکت حضرت اباعبدالله و حادثه کربلا به صورت یک حادثه تاریخی مجرد و جدا کردن آن از پایگاه تاریخی و اجتماعیش، موجب می شود آنچه را که معنی ابدی دارد و همواره زنده است، به صورت یک حادثه غم انگیز گذشته در آورده و فقط در برابرش بگرییم و عزادار باشیم.
دشمنان اسلام در تلاش هستند تا با القاء این باور که حسین (ع) تنها اشک و ماتم می خواهد و صرفاً انسانی است که در نقطه ای از تاریخ کشته شده؛ و مرده، عزادار می خواهد، پیام واقعی این حرکت انقلابی را در چشم نوع بشر کمرنگ جلوه دهند.
پیام “هل من ناصر ینصرنی” حسین (ع) و آغاز حیات مجدد آن در تاریخ بشری در اربعین، برای کور دلانی نیست که در تاریکی جهلشان نور حقیقت را نمی بینند؛ بلکه سؤالی از تاریخ فردای بشر است، سؤالی از وارثان پرچم سرخی است که به دست همه راهبران مردم و همه آزادگان عدالتخواه در تاریخ بشریت سپرده شده است، که آیا در راه اعتلای حق حاضر به گذشتن از خود و دنیایشان هستند؟
رویداد پیاده روی میلیونی اربعین در این میان، جلوه ای هویدا و وصف ناشدنی از عاشقانی است که با وجود احتمال عملیات انتحاری مزدورانی که داعیه اسلام داشته ولی عامل کشتار و تفرقه در میان مسلمین هستند، جان بر کف نهاده و پیام وحدت را فریاد می زنند و خود را به کعبه عشاق می رسانند.
در قلب این انسان های آزاده، حسین (ع) شاهد حاضر در همه جا و همه وقت است.
منابع:
* گزیده ای از بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ ۲۹/ ۶/ ۶۸
* تلخیصی از کتاب حسین وارث آدم نوشته دکتر علی شریعتی
پیام اربعین حسینی از ازل تا ابد
برچسب ها
یادداشت محمد جواد حجتی کرمانی؛ آقای موسوی خویینیها، مشاور سیاسی رهبر انقلاب؟
یادداشتی از علی ربیعی؛ مبارزه ضد کرونایی و «قاعده ۲۰/۸۰»
آقای موسوی خویینیها، مشاور سیاسی رهبر انقلاب؟
نامه آقای موسوی خویینی ها به رهبری، باید مستقلا و صرفا در مضمون و محتوای آن مورد داوری قرار گیرد وگرنه یادآوری سوابق مورد سؤال و احیانا اشکالات وارد به ایشان – مثل هر کس دیگری که معصوم نباشد- ربطی به نامه ایشان به رهبری ندارد.
مجلس کجاست و اولویتهایش چیست؟
نماینده مجلس، یک فعال شبکه اجتماعی نیست که هرروز ساعتها در این حوزه وقت بگذراند و درگیر بازیهای توییتری شود؛ چه اینکه وقت هر نماینده بهشدت محدود است و اگر به حواشی بگذرد، مسلما بسیاری از امور مهم بر زمین میماند.
مبارزه ضد کرونایی و «قاعده ۲۰/۸۰»
امروز هم در نقطه تلاقی دولت، ملت، جامعه و جامعه سلامت، ما موفق به کشف مجدد «قاعده ۲۰/۸۰» خواهیم شد. ما دو طیف استراتژی در پیش رو داشتیم: قرنطینه اجباری، تامین شهروندان و نظارت تنبیهی و در مقابل رهاسازی و ایمنی دسته جمعی با ابتلای گسترده و کشتار زیاد؛ ولی در کانون فاصله گذاری فیزیکی راهکار توانمندسازی شهروندان، ترغیب به مراقبت اجتماعی و تمایل به همکاری در کنترل بیماری کرونا را انتخاب کردیم.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.