ديروز رييس شبكه سوم سيما براي تفهيم اتهام درباره خودكشي «محمدمهدي كوهي» (نوجوان ١٣ ساله) به دادسراي جنايي تهران رفت و به سوالات بازپرس پرونده پاسخ گفت. محمد مهدي كوهي تحت تاثير سريال ٥ كيلومتر تا بهشت كه در ماه رمضان سال ٩٠ از شبكه سوم سيما پخش شد، خودكشي كرده است. بازپرس شعبه دوم […]

ديروز رييس شبكه سوم سيما براي تفهيم اتهام درباره خودكشي «محمدمهدي كوهي» (نوجوان ١٣ ساله) به دادسراي جنايي تهران رفت و به سوالات بازپرس پرونده پاسخ گفت. محمد مهدي كوهي تحت تاثير سريال ٥ كيلومتر تا بهشت كه در ماه رمضان سال ٩٠ از شبكه سوم سيما پخش شد، خودكشي كرده است.
بازپرس شعبه دوم دادسراي جنايي در اين باره به «اعتماد» گفت: «با توجه به صدور قرار جلب دادرسي دادگاه كيفري درخصوص «محمدمهدي كوهي» آقاي «علي اصغر پورمحمدي» مدير شبكه سوم در بازپرسي دوم دادسراي جنايي، به قصد دادرسي حاضر و به اتهام تسبيب (مسبب بودن در حادثه به صورت غير مستقيم) در قتل شبه عمد به نحو مشاركت تفهيم اتهام شد. او ضمن ابراز تاثر و همدردي با بازماندگان آن مرحوم اظهار كرد:« هيچ رابطه عليتي ميان محتواي سريال پخش شده و اقدام به خودكشي آن نوجوان وجود ندارد.» به گفته بازپرس پرونده بعد از اين اظهارات پرونده براي رسيدگي به دادگاه كيفري ٢ فرستاده شد.
داستان سريال و ماجراي مرگ نوجوان
شخصيت اصلي سريال « ٥ كيلومتر تا بهشت» بعد از اينكه در يك سرقت منجر به درگيري دچار مرگ مغزي مي‌شود، روحش از بدنش جدا شده و مي‌تواند همه جا رفت و آمد كند. اين روح، آدم‌ها را مي‌بيند و از اينكه بقيه درباره او چه مي‌گويند يا در موقعيت‌هاي مختلف چه عكس‌العملي انجام مي‌دهند آگاه مي‌شود. او مانند يك داناي كل داستان زندگي آدم‌هايي كه با آنها زندگي كرده را دنبال مي‌كند و در جريان همه‌چيز قرار مي‌گيرد.
محمدمهدي كوهي پسر ١٣ ساله‌اي بود كه همراه با خانواده‌اش در شب‌هاي ماه رمضان اين سريال را دنبال مي‌كرد و به آن علاقه شديدي داشت. چند روز به عيد فطر مانده او همراه با برادر شش ساله‌اش در خانه تنها بود. مادرش براي خريد از خانه بيرون رفته بود و پدرش اداره بود. ناگهان محمدمهدي تصميم گرفت شبيه شخصيت سريال «٥ كيلومتر تا بهشت» نقش روح را بازي كند تا بتواند از عكس‌العمل بقيه درباره خودش آگاه شود.
پدرش بعد از حادثه ماجرا را اين طور تعريف كرده است: «محمدمهدي به برادرش گفته بود مي‌خواهد روح شود و به محل كار من بيايد، بعد پيش مادرش و همسايه‌ها برود و ببيند ما راجع به او و كارهايش چه مي‌گوييم. براي همين خودش را حلق‌آويز كرد. چند ثانيه بعد هم روي زمين افتاد و از هوش رفت كه رفت.» برادر كوچك محمدمهدي هم درباره آن روز گفته است: «من به داداش گفتم اين بازي را نكند اما خودش مي‌خواست روح شود. اولش كه روسري را دور گردنش انداخت، داشت تاب مي‌خورد اما يكدفعه چشم‌هايش را بست و روي زمين افتاد. من ترسيده بودم و گريه مي‌كردم و همسايه‌ها پشت در جمع شده بودند اما مامان گفته بود كه در را روي كسي باز نكنم. بعد يكي از همسايه‌ها شماره تلفن بابا را از پشت در از من گرفت و به او زنگ زد. »
پدر محمد مهدي وقتي از ماجرا باخبر شد با عجله خودش را به خانه رساند. پسربچه ١٢ ساله خيلي زود به بيمارستان سوم شعبان منتقل و تمام مراحل احيا روي او انجام شد. اما به هوش نيامد. پدرش ادامه مي‌دهد: « پسرم را به بيمارستان رساندم و او يك هفته در كما بود. در اين يك هفته چندبار اميدوارمان كردند كه او به زندگي بر مي‌گردد اما يك روز قبل از فوتش دكترش گفت داروهايي كه به او تزريق كرده‌اند جواب نداده و محمدمهدي دچار مرگ مغزي شده است. وقتي اين خبر را به ما اعلام كردند، دنيا روي سرمان خراب شد. باورم نمي‌شد پسرم را به خاطر تقليد از يك سريال از دست داده باشم. »
پدر و مادر محمدمهدي بعد از اينكه مطمئن شدند ديگر پسرشان را زنده نمي‌بينند اعضاي بدنش را اهدا كردند و چند روز بعد به خاطر پخش چنين سريالي از مديريت شبكه سه و تهيه‌كننده اين سريال در دادگاه شكايت كردند. بازپرس شعبه دوم دادسراي جنايي تهران، تهيه‌كننده، نويسنده و كارگردان و رييس شبكه سه را به جرم «تسبيب در قتل شبه عمد به نحو مشاركت» احضار كرد. تا اينكه ٢٠ مردادماه داوود هاشمي تهيه‌كننده و عليرضا افخمي كارگردان سريال به دادسراي جنايي رفتند و در مقابل بازپرس پرونده گفتند كه خودكشي اين پسربچه ربطي به سريال ندارد. بازپرس پرونده گفته بود علت اصلي بازداشت آنها اين بوده كه در تيتراژ سريال از هشدار «تماشا براي افراد زير ١٥ سال توصيه نمي‌شود» استفاده نشده است. حالا بعد از ٤ ماه از حضور تهيه‌كننده و كارگردان سريال در دادسراي جنايي، علي اصغر پورمحمدي، رييس شبكه سوم سيما نيز در حضور بازپرس حاضر شد و صحبت‌هاي تهيه‌كننده و كارگردان سريال را تكرار كرد.