در حالیکه طی ماه‌های گذشته واردات برنج در فصل برداشت این محصول ممنوع شده بود، معاون برنامه‌ریزی اقتصادی وزیر کشاورزی اعلام کرد که واردات برنج با تعرفه و عوارض سابق مجددا آزاد شده است. به گزارش ایسنا عبدالمهدی بخشنده اظهار کرد: طی چهار ماه گذشته واردات برنج در فصل برداشت ممنوع شده بود اما مجددا […]

در حالیکه طی ماه‌های گذشته واردات برنج در فصل برداشت این محصول ممنوع شده بود، معاون برنامه‌ریزی اقتصادی وزیر کشاورزی اعلام کرد که واردات برنج با تعرفه و عوارض سابق مجددا آزاد شده است.
به گزارش ایسنا عبدالمهدی بخشنده اظهار کرد: طی چهار ماه گذشته واردات برنج در فصل برداشت ممنوع شده بود اما مجددا واردات این محصول با تعرفه ۴۰ درصدی و عوارض مابه‌التفاوت ۵۰۰ تومانی آزاد شده است و تاجران می‌توانند برای واردات برنج اقدام کنند.
البته براساس آخرین آمار رسمی منتشر شده در ماه‌های مرداد، شهریور، مهر و آبان واردات برنج صورت نگرفته و طی چهار ماهه نخست امسال ۳۲۵ هزار و ۷۳۷ تن برنج به ارزش ۲۷۳ میلیون و ۹۷۸ هزار و ۹۳۹ دلار از کشورهای امارات، پاکستان و هند به ایران وارد شده است که ۲۹.۵۴ درصد از نظر وزنی و ۴۱.۷۶ درصد از نظر ارزشی نسبت به هشت ماهه پارسال کاهش داشته است.
با توجه به اینکه بارها مسئولان وزارت جهاد کشاورزی از نیاز حدود ۸۰۰ هزار تنی به واردات برنج با توجه به تولید دو میلیون و ۲۰۰ هزار تنی این محصول و مصرف حدود سه میلیون تنی آن خبر داده‌اند و با احتساب واردات ۳۲۵ هزار تنی این محصول استراتژیک طی چهار ماهه نخست امسال، باید ببینیم که واردات برنج به اندازه نیاز داخلی یعنی ۸۰۰ هزار تن خواهد شد یا اینکه مانند سال‌های دولت گذشته مازاد بر مصرف داخلی و بدون حساب و کتاب وارد خواهد شد.