سبزیجات از جمله مواد غذایی مفید و سالم هستند، اما مصرف مداوم بدون این که تغییری در مزه آنها ایجاد شود می تواند خسته کننده باشد.
هنگامی که موضوع یک رژیم غذایی سالم مطرح می شود، برای بسیاری از ما احتمالا نخستین چیزی که مد نظر قرار می گیرد خوردن روزانه سالاد است. اما برای این که سالاد تبدیل به یک غذای قابل توجه شود به ترکیبی خوب از مزه ها، بافت ها و البته چاشنی های مناسب نیاز دارد.
به گزارش یوپنا به نقل از “هول فولی”، سبزیجات از جمله مواد غذایی مفید و سالم هستند، اما مصرف مداوم بدون این که تغییری در مزه آنها ایجاد شود می تواند خسته کننده باشد. یک چاشنی سالاد خوب می تواند همه چیز را تغییر دهد. این در شرایطی است که تهیه چاشنی های خوشمزه و سالم در خانه بسیار آسان است. چاشنی های سالاد آماده می توانند از مزه خوبی برخوردار باشند، اما بسیاری از آنها حاوی رنگ ها و طعم دهنده های مصنوعی، و قند و نمک بیش از اندازه هستند.
چاشنی ماست یونانی
مواد تشکیل دهنده:
سه چهارم فنجان ماست یونانی ساده
یک حبه سیر به خوبی خرد شده یا یک قاشق چایخوری پودر سیر
یک چهارم فنجان جعفری تازه خرد شده یا یک قاشق غذاخوری جعفری خشک شده
یک چهارم یک پیاز متوسط به خوبی خرد شده (حدود دو قاشق غذاخوری) یا دو قاشق غذاخوری پودر پیاز
دو قاشق غذاخوری پیازچه تازه خرد شده یا یک قاشق غذاخوری پیازچه خشک شده
یک قاشق چایخوری نمک
یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه
دو قاشق چایخوری خردل دیژون
آب نصف یک لیمو (حدود دو قاشق غذاخوری)
یک چهارم یا نصف فنجان آبدوغ
دستورالعمل
تمامی مواد را در یک شیشه با درب تنگ ریخته و تا زمانی که به خوبی ترکیب شوند شیشه را تکان دهید. همچنین می توانید مواد را داخل یک غذاساز یا مخلوط کن ریخته و تا زمانی که به خوبی ترکیب و صاف شوند به هم بزنید.
چاشنی سالاد خود را حداقل ۳۰ دقیقه و ترجیحا به مدت دو ساعت پیش از سرو در یخچال به حال خود رها کنید تا مزه ها در هم ترکیب شوند.
ارزش تغذیه ای
اندازه هر سرو: دو قاشق غذاخوری
کالری: ۳۱
چربی کل: ۱٫۶ گرم
کلسترول: ۳٫۹ میلی گرم
سدیم: ۳۳۳ میلی گرم
کربوهیدارت کل: ۲٫۳ گرم
فیبر غذایی: ۰٫۳ گرم
قند: ۱٫۶ گرم
پروتئین: ۲٫۵ گرم
مناسب برای انواع مختلف سالاد، فرو بردن سبزیجات، پیتزا یا هر چیز دیگر در آن
چاشنی سالاد شیلی-لیمو
مواد تشکیل دهنده:
پوست و آب دو عدد لیمو (حدود ۴ قاشق غذاخوری آبلیمو و ۳ قاشق چایخوری پوست لیمو)
یک قاشق غذاخوری سس سویا
یک قاشق غذاخوری عسل
یک سوم فنجان روغن زیتون فوق بکر
یک حبه سیر به خوبی خرد شده یا یک قاشق چایخوری پودر سیر
نصف قاشق چایخوری فلفل قرمز خرد شده
یک قاشق چایخوری زیره
نصف قاشق چایخوری نمک
یک چهارم فنجان سرکه
دستورالعمل
تمامی مواد را در یک شیشه با درب تنگ ریخته و تا زمانی که به خوبی ترکیب شوند، شیشه را تکان دهید.
چاشنی سالاد خود را حداقل ۳۰ دقیقه و ترجیحا به مدت دو ساعت پیش از سرو در یخچال به حال خود رها کنید تا مزه ها در هم ترکیب شوند.
ارزش تغذیه ای
اندازه سر: دو قاشق غذاخوری
کالری: ۹۶
چربی کل: ۹٫۱ گرم
کلسترول: –
سدیم: ۲۵۷ میلی گرم
کربوهیدارت کل: ۴٫۴ گرم
فیبر غذایی: ۰٫۶ گرم
قند: ۲٫۵ گرم
پروتئین: ۰٫۴ گرم
مناسب برای سالادهای تاکو، مزه دار کردن میگو یا مرغ برای تاکو، سالاد لوبیا
چاشنی سالاد خردل عسل
مواد تشکیل دهنده:
یک چهارم فنجان خردل دیژون
یک چهارم فنجان عسل
یک چهارم فنجان سرکه سیب
یک چهارم فنجان روغن زیتون فوق بکر
یک قاشق چایخوری نمک
یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه
دستورالعمل
تمامی مواد را در یک شیشه با درب تنگ ریخته و تا زمانی که به خوبی ترکیب شوند شیشه را تکان دهید.
چاشنی خود را برای ترکیب مزه ها با یکدیگر به مدت ۳۰ دقیقه یا ترجیحا دو ساعت پیش از سرو در یخچال به حال خود رها کنید.
ارزش تغذیه ای
اندازه سرو: دو قاشق غذاخوری
کالری: ۹۸
چربی کل: ۷ گرم
کلسترول: –
سدیم: ۳۷۷ میلی گرم
کربوهیدارت کل: ۹٫۳ گرم
فیبر غذایی: ۰٫۴ گرم
قند: ۸٫۸ گرم
پروتئین: ۰٫۳ گرم
مناسب برای انواع مختلف سالاد، مزه دار کردن گوشت، فرو بردن گوشت مرغ در آن
چاشنی سالاد ایتالیایی
مواد تشکیل دهنده:
دو سوم فنجان روغن زیتون فوق بکر
سه قاشق غذاخوری پنیر پارمزان به خوبی رنده شده
یک قاشق غذاخوری جعفری تازه خرد شده یا یک قاشق غذاخوری جعفری خشک شده
یک چهارم یک پیاز اندازه متوسط به خوبی خرد شده (حدود دو قاشق غذاخوری) یا دو قاشق چایخوری پودر پیاز
آب نصف یک لیمو (حدود دو قاشق غذاخوری)
یک قاشق غذاخوری ریحان تازه خرد شده یا دو قاشق غذاخوری ریحان خشک شده
یک قاشق غذاخوری ارگانو تازه خرد شده یا دو قاشق غذاخوری ارگانو خشک شده
یک حبه سیر به خوبی خرد شده یا یک قاشق چایخوری پودر سیر
یک قاشق چایخوری عسل
یک قاشق چایخوری نمک
یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه
دستورالعمل
تمامی مواد را در یک شیشه با درب تنگ ریخته و تا زمانی که به خوبی ترکیب شوند شیشه را تکان دهید. همچنین می توانید مواد را داخل یک غذاساز یا مخلوط کن ریخته و تا زمانی که به خوبی ترکیب و صاف شوند به هم بزنید.
چاشنی سالاد خود را حداقل ۳۰ دقیقه و ترجیحا به مدت دو ساعت پیش از سرو در یخچال به حال خود رها کنید تا مزه ها در هم ترکیب شوند.
ارزش تغذیه ای
اندازه سرو: دو قاشق غذاخوری
کالری: ۱۸۶
چربی کل: ۱۹٫۴ گرم
کلسترول: ۳٫۶ میلی گرم
سدیم: ۳۶۵٫۴ میلی گرم
کربوهیدارت کل: ۱٫۶ گرم
فیبر غذایی: ۰٫۳ گرم
قند: ۰٫۹ گرم
پروتئین: ۲ گرم
مناسب برای سالادهای جانبی به ویژه با لازانیا، سالادهای اشتهاآور، فروبردن نان، مزه دار کردن مرغ یا ماهی، سالاد پاستا
چاشنی سالاد ماست یونانی – پنیر آبی
مواد تشکیل دهنده:
نصف فنجان ماست یونانی ساده
دو قاشق غذاخوری آبدوغ
آب نصف یک لیمو (حدود دو قاشق غذاخوری)
یک قاشق چایخوری سس ورسترشایر
نصف فنجان پنیر آبی خرد شده
نصف قاشق چایخوری نمک
یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه
یک حبه سیر به خوبی خرد شده یا یک قاشق چایخوری پودر سیر
دستورالعمل
تمامی مواد را در یک شیشه با درب تنگ ریخته و تا زمانی که به خوبی ترکیب شوند شیشه را تکان دهید. همچنین می توانید مواد را داخل یک غذاساز یا مخلوط کن ریخته و تا زمانی که به خوبی ترکیب و صاف شوند به هم بزنید.
چاشنی سالاد خود را حداقل ۳۰ دقیقه و ترجیحا به مدت دو ساعت پیش از سرو در یخچال به حال خود رها کنید تا مزه ها در هم ترکیب شوند.
ارزش تغذیه ای
اندازه سرو: دو قاشق غذاخوری
کالری: ۴۹
چربی کل: ۳٫۴ گرم
کلسترول: ۸٫۹ میلی گرم
سدیم: ۲۶۵ میلی گرم
کربوهیدارت کل: ۱٫۶ گرم
فیبر غذایی: ۰٫۱ گرم
قند: ۱ گرم
پروتئین: ۳٫۳ گرم
مناسب برای هر سالادی که می تواند مزه و بوی قوی پنیر آبی را تاب بیاورد.
چاشنی سالاد لیمویی
مواد تشکیل دهنده
یک چهارم فنجان سرکه
دو قاشق غذاخوری خردل دیژون
نصف فنجان روغن زیتون فوق بکر
پوست و آب یک عدد لیمو (حدود چهار قاشق غذاخوری آبلیمو و سه قاشق چایخوری پوست لیمو)
یک حبه سیر به خوبی خرد شده یا یک قاشق چایخوری پودر سیر
یک قاشق غذاخوری عسل
یک قاشق چایخوری نمک
یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه
یک قاشق غذاخوری ارگانو تازه خرد شده یا دو قاشق غذاخوری ارگانو خشک شده
دستورالعمل
تمامی مواد را در یک شیشه با درب تنگ ریخته و تا زمانی که به خوبی ترکیب شوند شیشه را تکان دهید.
چاشنی سالاد خود را حداقل ۳۰ دقیقه و ترجیحا به مدت دو ساعت پیش از سرو در یخچال به حال خود رها کنید تا مزه ها در هم ترکیب شوند.
ارزش تغذیه ای
اندازه سرو: دو قاشق غذاخوری
کالری: ۱۳۳
چربی کل: ۱۳٫۶ گرم
کلسترول: –
سدیم: ۳۳۳٫۲ میلی گرم
کربوهیدارت کل: ۲٫۹ گرم
فیبر غذایی: ۰٫۴ گرم
قند: ۲٫۲ گرم
پروتئین: ۰٫۲ گرم
مناسب برای انواع مختلف سالاد، مزه دار کردن مرغ و میگو
چاشنی سالاد کنجد – زنجبیل
مواد تشکیل دهنده:
یک سوم فنجان روغن زیتون فوق بکر
دو قاشق غذاخوری روغن کنجد
یک چهارم فنجان سرکه برنج
یک حبه سیر به خوبی خرد شده یا یک قاشق چایخوری پودر سیر
دو قاشق غذاخوری سس سویا
یک قاشق غذاخوری عسل
دو قاشق غذاخوری زنجبیل تازه رنده شده یا دو قاشق چایخوری پودر زنجبیل
دستورالعمل
تمامی مواد را در یک شیشه با درب تنگ ریخته و تا زمانی که به خوبی ترکیب شوند شیشه را تکان دهید.
چاشنی سالاد خود را حداقل ۳۰ دقیقه و ترجیحا به مدت دو ساعت پیش از سرو در یخچال به حال خود رها کنید تا مزه ها در هم ترکیب شوند.
ارزش تغذیه ای
اندازه سرو: دو قاشق غذاخوری
کالری: ۱۲۳
چربی کل: ۱۲٫۴ گرم
کلسترول: –
سدیم: ۲۲۰٫۷ میلی گرم
کربوهیدارت کل: ۲٫۹ گرم
فیبر غذایی: ۰٫۱ گرم
قند: ۲٫۲ گرم
پروتئین: ۰٫۴ گرم
مناسب برای مزه دار کرده گوشت، سالادهای آسیایی، سالاد رشته سرد
چاشنی سالاد بالزامیک
مواد تشکیل دهنده:
نصف فنجان روغن زیتون فوق بکر
نصف فنجان سرکه بالزامیک
دو قاشق چایخوری خردل دیژون
یک حبه سیر به خوبی خرد شده یا یک قاشق چایخوری پودر سیر
یک قاشق غذاخوری عسل
یک قاشق چایخوری نمک
یک چهار قاشق چایخوری فلفل سیاه
دستورالعمل
تمامی مواد را در یک شیشه با درب تنگ ریخته و تا زمانی که به خوبی ترکیب شوند شیشه را تکان دهید.
چاشنی سالاد خود را حداقل ۳۰ دقیقه و ترجیحا به مدت دو ساعت پیش از سرو در یخچال به حال خود رها کنید تا مزه ها در هم ترکیب شوند.
ارزش تغذیه ای
اندازه سرو: دو قاشق غذاخوری
کالری: ۱۴۳
چربی کل: ۱۳٫۵ گرم
کلسترول: –
سدیم: ۳۰۸٫۶ میلی گرم
کربوهیدارت کل: ۵٫۱ گرم
فیبر غذایی: ۰٫۱ گرم
قند: ۴٫۶ گرم
پروتئین: ۰٫۲ گرم
مناسب برای انواع مختلف سالاد، مزه دار کردن گوجه فرنگی، مزه دار کردن گوشت
منبع: عصر ایران