سرمایه صندوق پژوهش و فناوری صنعت برق افزایش می‌یابد
سرمایه صندوق پژوهش و فناوری صنعت برق افزایش می‌یابد

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری صنعت برق ایران گفت: یکی از اهداف صندوق بر اساس مصوبات، رسیدن به بودجه ۱۰۰ میلیارد تومانی است تا به عنوان یک پشتوانه قوی از طرح های پژوهش و فناوری در عرصه برق و انرژی حمایت نماید.

img_1658مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری صنعت برق ایران گفت: یکی از اهداف صندوق بر اساس مصوبات، رسیدن به بودجه ۱۰۰ میلیارد تومانی است تا به عنوان یک پشتوانه قوی از طرح های پژوهش و فناوری در عرصه برق و انرژی حمایت نماید.
به گزارش یوپنا به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه نیرو، منصور فتحعلی؛ مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری صنعت برق ایران در خصوص فعالیت‌های این صندوق اظهار داشت: صندوق پژوهش وفناوری صنعت برق در سال ۸۳ تاسیس شد و چهار سال بعد درسال ۸۷ منحل شد تا اینکه در سال ۹۲ با تاکید وزیر نیرو آقایچیت‌چیان و پیگیری آقای قاضی‌زاده شروع به راه‌اندازی مجدد شد و در انتهای سال ۹۳ ثبت و راه‌اندازی مجدد(احیا) شد.
وی یادآور شد: فعالیت رسمی این صندوق از سال ۹۳ بوده است ودر آن سال ۵ طرح اساسی صنعت برق مورد حمایت قرار گرفت. هم چنین تعدادی از اختراعات که به دلیل انحلال به نتیجه مطلوب نرسیدند. بنابراین از سال ۹۴ تمرکز ما بیشتر سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر و نهادینه کردن این نوع سرمایه‌گذاری در پژوهش وفناوری است.
می توان متذکر شد که صندوق پژوهش و فناوری صنعت برق وانرژی در سال ۹۳ با هدف کمک به توسعه و ارتقای پژوهش وفناوری در صنعت برق کشور، به‌عنوان یکی از کلیدی ترین حوزه‌های دارای رشد مستمر در فناوری، و نیز در راستای ماده۱۰۰ قانون سوم و ماده ۴۵ قانون چهارم و بند الف ماده۱۷ قانون پنجم برنامه توسعه اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و ماده ۴۴ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور تشکیل گردیده که ماموریت اصلی آن گسترش پژوهش‌های انجام یافته با محوریت بخش خصوصی و تعاونی و بطور کلی تسهیل و گسترش فعالیت‌های بخش غیر دولتی درعرصه‌های تحقیقات و انتقال و جذب دانش فنی در صنعت برق ایران است.
وی تاکید کرد: هم‌اکنون شرکت آزمایشگاه های بین‌المللی برق و انرژی فتح را با هدف ایجاد آزمایشگاه‌های مرجع و با محوریتایجاد آزمایشگاه قدرت ( اتصال کوتاه ) با همکاری صندوق پژوهش صنعت برق و انرژی، اپیل و جهاد دانشگاهی به ثبترساندیم و هدف اصلی ما از ایجاد این آزمایشگاه ایجاد امکان تست اتصال کوتاه در داخل کشور و جلوگیری از خروج مقادیر قابل توجهی ارز از کشور برای انجام تست‌های اتصال کوتاه مورد نیاز می باشد.
فتحعلی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود ظرف یک سال و نیم آتی فازاولیه این آزمایشگاه راه‌اندازی شود. اما این آزمایشگاه به سرمایه سنگین، حدود ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد .
وی با اشاره به اینکه شرکت توسعه خدمات فوق تخصصی ترانسفورماتور (کلینیک تخصصی ترانسفورماتور) یکی دیگر از شرکت های سرمایه‌گذار ریسک پذیر در صنعت برق است گفت: ترانسفورماتور بعنوان یکی از اصلی‌ترین تجهیزات تولید، انتقال و توزیع برق نقش مهمی در حفظ جریان پیوسته برق‌رسانی به صنایع و منازل ایفا نموده که در حفظ و افزایش قابلیت اطمینان شبکه برق تاثیر بسزایی دارد. موسسان این کلینیک با توجه به ظرفیت کشور، از یک سو در جذب این گونه فعالیت های مرتبط با ترانسفوماتور کوشیده و از طرفی جهت استفاده از آن به‌عنوانیک فرصت مناسب در جهت جایگزنی منابع مالی داخلی به جای ارز خارجی اقدام به فعالیت های درآمدزا در این حوزه نموده اند. هدف اصلی از تشکیل کلینیک رفع مشکلات موجود صنعت ترانسفورماتور برای تولید، بهره‌برداری، نگهداری و سرویس و تعمیرات در سطح ملی می‌باشد.
فتحعلی همچنین به شرکت مدیریت ساخت دستگاههای تست و بازرسی در جهت توسعه فناوری ساخت تجهیزات تست و برندسازی آنها اشاره کرد و اظهار داشت: در کنار موارد فوق قصد داریم ۲۰ شرکت تخصصی دیگر را با اهداف و اولویت‌های صندوق به صنعت برق اضافه نماییم تا به سمت خود‌کفایی حرکت کنیم. این شرکت‌ها با مشارکت بخش‌های خصوصی یا حمایتبخش‌های دولتی در حال شکل‌گیری است. شکل اصلی این شرکت‌ها، ریسک‌پذیر می‌باشد و صندوق تا چند سال از آنهاحمایت می‌کند و بعد از ۱ یا ۲ سال تحویل شرکت‌های دانش‌بنیانو فعال صنعتی می‌شود.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری صنعت برق ایران یادآور شد: سرمایه صندوق در زمان انحللال مبلغی در حدود ۱۰ میلیارد تومان بوده است و امروز بودجه ما با توجه به مشکلات نقدینگی وسرمایه‌ای به تدریج در حال جذب شدن است. باید توجه داشت که سهام‌داران اصلی صندوق، پژوهشگاه نیرو، شرکت مپنا و شرکت توزیع تهران بزرگ هستند که از حامیان بزرگ و قوی نیز می‌باشند.
فتحعلی گفت: هم اکنون به دنبال جذب درآمد و بودجه به طور دائم برای صندوق هستیم، در این راستا آورده‌هایی به صورت نیروگاه پیشنهاد شده است تا از تولید و فروش برق آنها بوجه‌ای برای تحقیقات پژوهشی فراهم شود. یکی از اهداف صندوق بر اساس مصوباتی که داشتیم، رسیدن به بودجه ۱۰۰ میلیارد تومانی وبیشتر است تا به عنوان یک پشتوانه قوی از آن بتوانیم بهره بگیریم.
فتحعلی ادامه داد: از اردیبهشت سال ۹۴ تا به امروز ۹۲ طرح به ثبت رسیده که از این تعداد ۱۰ طرح در قالب‌های مختلف به نتیجه رسیده است.