گروه اقتصادی- رئیس امور مالیاتی کشور در جمع کارکنان سازمان امور مالیاتی استان خوزستان اظهار داشت: از ابتدای ورود سعی کردم فضای سنگین عدم تفاهم، جای خود را به همدلی و دوستی بدهد و برگزاری این دست نشست ها هم در راستای بهبود روابط است. به گزارش خبرگزاری یوپنا؛ سید کامل تقوی نژاد با اشاره […]
گروه اقتصادی- رئیس امور مالیاتی کشور در جمع کارکنان سازمان امور مالیاتی استان خوزستان اظهار داشت: از ابتدای ورود سعی کردم فضای سنگین عدم تفاهم، جای خود را به همدلی و دوستی بدهد و برگزاری این دست نشست ها هم در راستای بهبود روابط است.
به گزارش خبرگزاری یوپنا؛ سید کامل تقوی نژاد با اشاره به لزوم رعایت اصل گفت و گو برای حل مسائل، تصریح کرد: به دنبال کارکنان ساعی و با اخلاق هستیم، اخلاقیات خیلی مهم است و این اخلاق حسنه، دوستی، خیرخواهی و نیکوکاری را جامعه ما نیاز دارد.
وی گفت: سازمان امور مالیاتی مجموعه ای از جمع جبری تک تک کارکنان نیست بلکه مجموعه ای برخوردار از روح کلی برگرفته از وجود تک تک اعضاء است.
رفتار خوب با مردم و مؤدیان یک اصل و ضرورت انکار نشدنی در امور مالیاتی
تقوی نژاد با اشاره به اهمیت رفتار اعضای سازمان در تعریف از سازمان در بین مردم، افزود: انعکاس ما در بین مردم عبارتست از رفتار تک تک ما در جامعه، از همین رو قرار گیری رفتار ما در راستای خواست جامعه ضروری است.
وی ضمن بیان اینکه سازمان روح دارد و این روح را ما میسازیم، بیان داشت:اگر خصوصیات خوب کمرنگ شود در جامعه باید قضاوت های بدی را انتظار داشته باشیم.
مقام ارشد مالیاتی کشور عنوان کرد: سلامت سازمان بسیار مهم است، اگر مردم برداشتشان این باشد قبل از حضور حتما نیاز است کسی سفارششان را بکند و یا ضعفی از کارمند ما سراغ داشتن، آن روز، روز افول ما است.
اجازه بروز فساد را در مجموعه ندهیم/ لزوم کاهش رسیدگی به پرونده های مالیاتی تا زیر ۲۰۰ روز
تقوی نژاد گفت: باید دنبال این باشیم علاوه بر اجرای دقیق قانون، هزینه معنوی فساد را بالا ببریم و اجازه بروز بسترهای فساد را ندهیم.
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه باید با افراد ناسالم سیستم برخورد کرد، بیان داشت: کسی که فساد میکند و این فساد موجبات بدبینی مردم را فراهم میکند باید طرد شود، باید برای خشکیدن فساد همه ما پیشقدم شویم و در این زمینه همه ما مسئولیت داریم و این خواسته من هست که با جدیت این موضوع مد نظر همه کارکنان باشد.
تقوی نژاد در خصوص پرونده های مالیاتی در شعبات حل اختلاف هم اینطور گفت: ما خوشحال نیستیم که پرونده های تخلفات در شورای حل اختلاف باشد و امیدواریم روزی هیچ تخلفی نباشد اما روند و فرهنگ رسیدگی ها باید بسیار کوتاه و دقیق شود و معتقدم از نرم بالای ۵۰۰ روز کنونی، باید زمان کل رسیدگی ها زیر ۲۰۰ روز کاهش یابد.
این مسئول تصریح کرد: در سازمان امور مالیاتی تخلف بسیار کم است و این خوشحال کننده است اما نباید به این راضی بود و باید توجه داشت که اگر تخلفات کم شود سازمان را پیشرو و سالم می دانند و در اذهان مردم در صف سازمان های سالم می آییم.
مردم ارباب ما هستند/احترام و اعتماد به آنها در همه ارکان سازمان مد نظر باشد
وی اضافه کرد: تصور و فکر تخلف بدتر از خود عمل خلاف قانون است و اگر مردم خدای ناکرده تصور و تفکر وجود فساد و خلاف در سازمان ما را داشته باشند این به مراتب از خود عمل فساد خطرناک تر است و نباید زمینه بروز این دست تفکرات در جامعه باشد.
رئیس امور مالیاتی کشور با اشاره به اهمیت مسائل رفاهی و حقوقی کارکنان، سلامت سازمان را هم امری اجتناب ناپذیر دانست و خاطر نشان کرد: ارتباط، اعتماد و احترام به مردم باید قویاً مورد توجه همه همکاران ما باشند، باید بدانیم اگر یک نفر هم در برخورد بد داشت و نسنجیده عمل کرد به حساب همه گذاشته خواهد شد.
توصیه های جالب امام علی(ع) در باب مالیات
وی در بخشی از سخنانش به بیانات امام علی(ع) در خصوص مالیات گرفتن از مردم بیان داشت: امام علی(ع) فرمود اگر به کشاورز برای مالیات مراجعه کردید و در آنجا محصول نبود و گفت برداشتی نداشتم باید اعتماد کنید، خب این برای جامعه اخلاقی گفته شده و ما هم باید به مردم اعتماد کنیم برای خلاف آن هم ابزار خودمان را داریم اما قانون کلی ما اعتماد به اکثر قریب به اتفاق مردم است.
تقوی نژاد ضمن اشاره به اینکه برای وصول مالیات باید احترام و رضایتمندی مؤدی حفظ شود، ادامه داد: در بحث همین صندوق ها بخشنامه کردم اگر کسی گفت صندق نصب کردم باید اعتماد کنیم.
معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: امام علی باز در جای دیگری می فرماید “اگر برای امر مالیات به دامداری مراجعه کردید، برای وصول مالیات حق ندارین محصول خوب را بردارید، باید برید و بگویید تمام دارایی خود را نصف کند و به وی بگویید از کدام میخواهید حق بیت المال را بدهید هر کدام را خود دامدار گفت باید قبول کنید، آنقدر تقسیم بکن که به سهم بیت المال برسی اگر باز هم پرسیدین راضی هست یا خیر؟ و رضایت نداشت مجدداً باید به این روند ادامه دهید تا به رضایت کامل برسید.
چه در شرایط رکود و چه تورم مالیات گرفتن حق دولت است/به نسبت درآمدها، مالیات گرفته می شود نه کمتر و نه بیشتر از مبالغ قانونی
این مسئول با اشاره به اینکه وظیفه ما اخذ مالیات به عنوان یکی از مصادیق بیت المال است و حق نداریم کم یا زیاد بگیریم، تصریح کرد: حق دولت را بگیرید اما با احترام و تواضع، اگر کسی مراجعه میکند باید بدانید ارباب ما است.
سید کامل تقوی نژاد بیان کرد: باید نظام کارامد برای اطلاعات شفاف داشته باشیم و بر اساس اطلاعات درست به مردم اعتماد و اعتقاد داشته باشیم.
وی ادامه داد: همانطور که انتظار داریم با ما رفتار خوب شود باید خوب رفتار کنیم، اگر علاقه مندیم با ما خوب برخورد شود و مشکل ما حل شود باید در رفتار با مردم و حل مشکلاتشان نهایت همکاری و تواضع را داشته باشیم.
پاسخ قاطع به سوالی در خصوص اخذ مالیات از مردم در دوران رکود
تقوی نژاد در خصوص انتقادها از اینکه امور مالیاتی در این شرایط رکود زیاد مالیات اخذ می کند هم اینطور پاسخ داد: میگویند در شرایط رکود دارید از مردم زیاد مالیات میگیرید!، این حرف بی اساس است، مالیات بر اساس قانون در همه شرایط اخذ می شود، مگر می شود ما از واحدی که ضرر کرده مالیات بگیریم؟ یا به زور از افرادی که درآمد ندارند مالیات بگیریم؟ ابداً چنین اتفاقی نمی افتد.
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به ضرر و زیان طولانی شدن روند بررسی پرونده ها برای بیت المال، ابراز داشت: هرگز نباید نظر خودتان را در مراکز حل اختلاف تحمیل کنید، ما و فعال اقتصادی و مرجع رسیدگی هرکدام به طور مساوی حق داریم.
عدالت در اخذ مالیات را رعایت کنید
تقوی نژاد گفت: مالیات را از مقوله عدالت بگیریم، اصلاً خود مالیات یعنی عدالت، باید به نسبت درآمدها مالیات اخذ شود، ما حق نداریم برای برپایی حق، ناحق رفتار کنیم، نباید برای پر کردن خزانه دست به هر اقدام غیر قانونی زد، مالیات حقه دولت را بگیریم نه کم نه بیشتر!
وی افزود: عدالت در برخورد هم با مردم باید باشد و هم درون سازمان، انتصابات و مواردی از این دست باید با عدالت جایگاه ها را به اهلش سپرد، باید به توانمندها فرصت داد.
وی به برخی دغدغه های کارکنان مالیاتی کشور هم اشاره کرد و اظهار داشت: شرط آزمون تعیین سطح را که به کابوسی برای شما بدل شده بود را در شورای معاونین تصمیم گیری کردیم برداشته شود، اما نباید از یاد برد که حق و عدالت هم در پرداخت ها و هم انتصابات را باید اجرایی کنیم، کسانی که بیشتر کار کنند مستحق دریافتی بیتشر هستند.
افزایش ۴۹ درصدی حقوق کارکنان امور مالیاتی به نسبت سال گذشته
تقوی نژاد ضمن اشاره به افزایش ۴۹ درصدی حقوق کارکنان امور مالیاتی نسبت به سال گذشته، عنوان کرد: با همکاری و همراهی دکتر نوبخت تصمیم گیری های خوبی شد و قرار بر این شد که علاوه بر بودجه اختصاصی سازمان، ۴درصد از درآمد های مالیاتی جزو تملک دارایی سرمایه اداره ما محسوب شود.
مقام ارشد مالیاتی کشور اظهار داشت: تا ۳۰ درصد تولید ناخالص ملی فرار مالیاتی قید می شود از همین رو فرار مالیاتی را باید به طور ویژه مد نظر قرار داد.
سید کامل تقوی نژاد بیان داشت: سیاست سازمان امور مالیاتی در بحث وصول مالیات معطوف به فرار مالیاتی، شناسایی واحد ها و منابع جدید مالیاتی و وصول مطالبات گذشته است این اصل در جامعه هم باید اشاعه پیدا کند که ما به دنبال فشار به مؤدیان نیستیم.
سازمان های مالیاتی در مقابل اقدامات خلاق قانون با قدرت بایستد اما در موارد قانونی دست کارکنان مالیاتی را باز بگذارد
وی گفت: در بحث سازمان های نظارتی لازمست بگویم، اگر کارها قانونی پیش میرود سنگ اندازی نشود اما اگر جایی از قانون عدول شد با شدت برخورد شود و همکاران ما هم بدون واهمه از اختیاراتی که دارند باید در راه گشایی و وصول نهایت استفاده را ببرند.
رئیس کل امور مالیاتی کشور به تمهیدات ویژه برای فعالیت های صادراتی کشور هم اشاره کرد و افزود: برای صادرات استرداد یک ماهه مبالغ مالیاتی را داریم البته نکته مهم در اینجا اینست که باید با اطلاعات و اسناد کامل این کار را انجام دهیم تا با صحت، کار پیش رود.
تقوی نژاد در پایان ضمن اشاره به لزوم حساسیت بیشتر به مباحث ارزش افزوده خاطر نشان کرد: اولویت اول سازمان رسیدگی به کارکنان است، درآمدی که در سازمان امور مالیاتی برای کشور حاصل می شود با سختی هایی همراه است و ضروری است و تلاش ما اینست که نسبت همان سختی ها هم مسائل رفاهی کارکنان بهتر از قبل دیده شود.