روزنامه ایران در گفت وگو با محمد سلامتی نظر او را در باره انتخابات آتی پرسیده است. به گزارش یوپنا- روزنامه ایران در گفت وگو با محمد سلامتی نظر او را در باره انتخابات آتی پرسیده است. بخشی از اظهارات او را می خوانید: *اصلاحطلبان درمورد انتخابات ریاست جمهوری سال آینده تقریباً تصمیم خود را […]
روزنامه ایران در گفت وگو با محمد سلامتی نظر او را در باره انتخابات آتی پرسیده است.
به گزارش یوپنا- روزنامه ایران در گفت وگو با محمد سلامتی نظر او را در باره انتخابات آتی پرسیده است.
بخشی از اظهارات او را می خوانید:
*اصلاحطلبان درمورد انتخابات ریاست جمهوری سال آینده تقریباً تصمیم خود را گرفتهاند. آنان ضمن تأیید برنامه اعلامی از سوی آقای روحانی، از وی درعرصه رقابتهای انتخاباتی حمایت خواهند کرد. اصلاحطلبان به این امر واقفند که همین حمایت، ازسوی اعتدال گرایان و بخشی ازاصولگرایان معتدل نیز انجام خواهد شد. لذا میتوان آن را ائتلاف بین این سه طیف فکری قلمداد کرد.
*رویکرد انتخاباتی اصلاحطلبان دقیقاً براساس واقعیتهای موجود و نیز تجربیات انتخابات گذشته بویژه انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ ومجلس سال ۱۳۹۴ است. محدودیتهای موجود برای اصلاحطلبان و جبهه اصلاحات نیز این رویکرد را تثبیت کرده است.
*به نظر میرسد که کار اصولگرایان در انتخابات پیش رو به این راحتی نباشد. آنان گرچه تلاش میکنند بین خود وحدت ایجاد کنند، اما به دلیل وجود تعصبهای تشکیلاتی و نیز ترجیح منافع شخصی و تشکیلاتی برمنافع جناحی، این وحدت عملی نیست. لذا هم در مورد انتخابات ریاست جمهوری و هم درمورد انتخابات شوراها دچارتشتت خواهند شد. به احتمال زیاد اصولگرایان با چند نامزد ریاست جمهوری و چند فهرست برای شوراها در عرصه انتخابات حضور پیدا خواهند کرد.
*البته اگرشرایط صد درصد رقابتی در عرصه انتخابات برای اصلاحطلبان هم فراهم بود، شاید آنان ترجیح میدادند که یک اصلاحطلب را بهعنوان نامزد معرفی کنند. اما ما اکنون با واقعیتهایی مواجهیم که درسال ۱۳۹۲ نیز وجود داشت. اضافه براین ما شاهد آنیم که اهداف روحانی با اهداف اصلاحطلبان منطبق است. گرچه آقای روحانی خود را اصلاحطلب نمیداند.
*درباره انتخابات شوراها بعید است که ائتلاف کلان بین اصلاح طلبان صورت گیرد. به همین دلیل فعلاً اصلاحطلبان دنبال فهرست مخصوص خود هستند. اما بعید نیست در بعضی جاها یا موردی به صورت مشترک دو گانه یا سه گانه عمل کنند.
*به نظر من اصولگراها در این دوره با تمام قوا در انتخابات شرکت خواهند کرد. با این هدف که اگر نتوانند روحانی را شکست دهند، لااقل آرای او را کم کنند. بنابراین از نیروی اصلی خود استفاده خواهند کرد.
*هدف اصولگرایان رقیب روحانی از کاهش آرای او در درجه اول ضعیف نشان دادن پایگاه اجتماعی اصلاحطلبان است و در درجه دوم اثبات عملکرد ضعیف روحانی و در نتیجه برخورد از موضع بالا با وی. به همین دلیل روحانی برای کند کردن تیغ آنان دراین زمینه باید درمدت باقی مانده از دولت یازدهم اقدامات مفیدی بویژه درعرصه اقتصادی انجام دهد.
*رقیب روی همه نقاط ضعفی که روحانی دارد یا ندارد، اما به او میچسبانند تأکید خواهد کرد. احتمالاً روی عملکرد اقتصادی که مورد توجه جدی مردم است و همچنین روی برجام بهعنوان محور تبلیغات ضد روحانی بیشتر مانور خواهند داد.