داروهای بسیاری برای درمان آرتریت روماتوئید وجود دارند، اما نباید روش های ساده ای مانند اصلاح رژیم غذایی را برای کاهش درد این بیماری نادیده گرفت.
پژوهشی جدید نشان داده است که مصرف برخی مواد غذایی مانند شیرینی جات و برخی نوشیدنی های کافئیندار ممکن است نشانه های آرتریت روماتوئید را وخیمتر سازد. از این رو، شاید برای افراد مبتلا به این بیماری زمان آن فرار رسیده است تا عادت خوردن دونات و قهوه صبحگاهی را ترک کنند.
به گزارش یوپنا به نقل از “اوریدی هلث”، داروهای بسیاری برای درمان آرتریت روماتوئید وجود دارند، اما نباید روش های ساده ای مانند اصلاح رژیم غذایی را برای کاهش درد این بیماری نادیده گرفت. اگرچه همچنان باید پژوهش های بیشتری صورت بگیرد، اما بسیاری از پزشکان کاهش و توقف مصرف مواد غذایی که محرک نشانه های آرتریت روماتوئید هستند را برای بررسی تاثیر این اقدام و کمک به مفاصل توصیه می کنند.
در حال حاضر، یک رژیم غذایی مشخص برای آرتریت روماتوئید وجود ندارد. بیماران ممکن است نسبت به مواد غذایی مختلف حد تحمل مختلفی داشته باشند و از این رو، امکان توصیه یک رژیم غذایی واحد وجود ندارد. اما پنج ماده غذایی وجود دارند که به طور معمول نقش آنها در تشدید نشانه های آرتریت روماتوئید گزارش شده است.
کاهش مصرف لبنیات
نشانه های آرتریت روماتوئید ممکن است در واکنش به برخی پروتئین های مشخص که در لبنیات یافت می شوند، شعلهور شوند. برخی افراد مبتلا به این بیماری که ناتوانی تحمل شیر را گزارش می کنند دارای پادتن هایی نسبت به پروتئین های شیر هستند. بدن این پادتن ها را برای محافظت از خود در برابر ماده ای که به اشتباه مضر تشخیص داده شده است، تولید می کند، اما این پادتن ها افزون بر شیر به بخش های دیگر بدن نیز حمله می کنند. لبنیات را از رژیم غذایی خود حذف کنید و کاهش نشانه های آرتریت روماتوئید را بررسی کنید. به عنوان جایگزینی برای شیر می توانید مصرف شیر بادام را مد نظر قرار دهید.
کاهش مصرف گوشت
تغییر یک رژیم غذایی سرشار از گوشت به یک رژیم غذایی گیاهی اغلب به بهبودی نشانه های آرتریت روماتوئید منجر می شود. مصرف گوشت با دریافت چربی و کالری بیشتر مرتبط است که از نشانگرهای یک رژیم غذایی ناسالم محسوب می شوند. چربی های موجود در گوشت به آسانی به مواد شیمیایی التهابی تبدیل می شوند. تولید این مواد شیمیایی التهابی در برخی شرایط مانند زمان مبارزه با یک عفونت خوب است، اما آنها می توانند موجب شکل گیری التهاب و تورم دردناک در فضاهایی مانند مفاصل نیز شوند. به جای مصرف زیاد گوشت، از منابع گیاهی پروتئین مانند لوبیا، عدس، و سویا در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
کاهش مصرف گلوتن
پژوهش ها نشان داده اند که برخی افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید به بیماری سلیاک نیز مبتلا هستند که به واسطه گلوتن شکل می گیرد. گلوتن پروتئینی است که در گندم و دیگر غلات یافت می شود و بافتی جویدنی به خمیر می بخشد. هنگامی که فردی به بیماری سلیاک مبتلا است، مصرف گلوتن موجب یک واکنش ایمنی در روده کوچک می شود که می تواند به نفخ و اسهال منجر شود.
در برخی افراد، واکنش التهابی ممکن است به مفاصل گسترش یابد که به تشدید نشانه های آرتریت روماتوئید منجر می شود. در شرایطی که مداخلات رژیم غذایی برای آرتریت روماتوئید همچنان بحث برانگیز باقی مانده اند، جریان رژیم غذایی بدون گلوتن برخی نتایج مثبت را نشان داده است. اما پیش از آغاز یک رژیم غذایی بدون گلوتن ابتلا به بیماری سلیاک را بررسی کنید.
توقف مصرف قندهای پالایش شده و شیرینی ها
در شرایطی که برخی کربوهیدارت ها بخشی ضروری از رژیم غذایی ما هستند، قندهای پالایش شده و شیرینی ها در این دسته قرار نمی گیرند. قندهای پالایش شده کالری هایی عاری از مواد مغذی و مضر برای بدن انسان هستند.
این مواد به خودی خود یک سم هستند. کاهش و قطع مصرف قندهای پالایش شده برای افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا زمینه ساز التهاب مزمن بیشتر می شوند و افراد مبتلا به این بیماری به چنین چیزی نیاز ندارند. خطرات ابتلا به دیابت و بیماری قلبی عروقی نیز برای افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید بالا است و کنترل فشار خون و کلسترول حیاتی است.
محدود کردن مصرف قهوه و دیگر نوشیدنی های کافئیندار
افراد بسیاری در جهان قهوه می نوشند. فواید سلامت قهوه به ویژه درباره آرتریت روماتوئید بحث برانگیز هستند. مطالعات صورت گرفته نتایجی متناقض را نشان داده اند. با این وجود، بنابر مطالعه ای که در سال ۲۰۰۶ در نشریه Arthritis Research & Therapy منتشر شد، نوشیدن قهوه با توسعه پروتئین سیترولینه ضد چرخه ای، یک زیر گروه خاص از آرتریت روماتوئید، پیوند خورده است. در شرایطی که پژوهش ها در این زمینه ادامه دارند، شاید بهتر باشد در میزان مصرف قهوه و دیگر نوشیدنی های کافئیندار تجدیدنظر کنید.