با در گذشت آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی،رئیس فقید مجمع تشخیص مصلح نظام ، این سوال پیش میآید که پس از ایشان چه کسی بر مسند ریاست این نهاد خواهد نشست.
خبرگزاری یوپنا به نقل از ایسنا: با در گذشت آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی،رئیس فقید مجمع تشخیص مصلح نظام ، این سوال پیش میآید که پس از ایشان چه کسی بر مسند ریاست این نهاد خواهد نشست.
این روزها همزمان با برگزاری مراسم بزرگداشت آیت الله هاشمی رفسنجانی در سراسر کشور گمانهزنیها برای جانشینی وی شکل جدیتری به خود گرفته است؛ چراکه با فقدان «آیتالله» کرسی دو نهاد مهم کشور خالی شده است؛ ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضویت در مجلس خبرگان رهبری.
انتخاب سریع و دقیق فردی مناسب برای نهادهاهی نظام جمهوری اسلامی پس از فقدان شخص پیشین، ارثی است که از خود “آیتالله” به جای مانده است . همانطور که پس از رحلت امام خمینی(ره)، مجلس خبرگان رهبری به ریاست هاشمی رفسنجانی به سرعت «آیتالله خامنهای» را به عنوان جانشین ایشان انتخاب کردند. افکار عمومی با توجه به حساسیت پست ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام و با توجه به مسئولیتهایی که در پی دارد این روزها منتظرند ببینند چه کسی به جای آیتالله هاشمی رفسنجانی به عضویت مجلس خبرگان رهبری در میآید و در دو ماه باقی مانده تا پایان این دوره فعالیت مجمع تشخیص مصلحت نظام ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام با چه کسی خواهد بود.
بر اساس گفته آیت الله احمد خاتمی هیات رییسه مجلس خبرگان درباره جایگزین آیتالله هاشمی رفسنجانی در این مجلس از طریق پیشنهاد زمان برگزاری انتخابات میان دورهای به شورای نگهبان برای انتخاب جایگیزنی فردی که با بیشترین رای مردم تهران وارد مجلس خبرگان این دوره شد تصمیم میگیرد .
بر اساس قوانین و مقررات موجود بر همگان مشخص است که مسئول نصب رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ، مقام معظم رهبری هستند ، در این دوره نیز با توجه به زمان باقی مانده حضرت آیتالله خامنهای مشخص خوااهند کرد که جایگزین آیت الله هاشمی رفسنجانی برای دو ماه باقی مانده چه کسی خواهد بود .
این روزها اسامی افرادی از جمله حسن روحانی، صادق لاریجانی، علی لاریجانی، علیاکبر ناطق نوری ، محمود هاشمی شاهرودی ، علی اکبر ولایتی ، محسن رضایی و حداد عادل و … به عنوان گزینههای این جایگاه مطرح هستند. تاکید میشود که تمام گزینههای نام برده شده تنها گمانهزنیهای افکار عمومی هستند و همانطور که گفته شد در نهایت مقام معظم رهبری هستند که تصمیم اصلی در این رابطه را اتخاذ خواهند کرد.
بر اساس ساختار مجمع تشخیص مصلح نظام ، اعضای این نهاد به دو گروه اعضای حقیقی و حقوقی تقسیم میشوند. رییسان سه قوه ،فقهای شورای نگهبان، دبیر شورای عالی امنیت ملی، وزیر یا رئیس سازمانی که موضوع مورد نظر آن جلسه به نهاد تحت مسئولیتش مربوط است و رئیس کمیسیون متناسب با موضوع بحث از مجلس شورای اسلامی از جمله اعضای حقوقی مجمع تشخیص نظام هستند و ۲۶ نفر نیز به عنوان شخصیت حقیقی در دور ششم در این مجمع عضویت داشتهاند.
گفته میشود از سرگیری این جلسات تا اسفند ماه که مدت فعالیت اعضای مجمع تشخیص مصلحت نطام در این دوره به پایان میرسد ، منوط به انتخاب جایگزین آیت الله هاشمی رفسنجانی از سوی حضرت آیت الله خامنهای است.