تاکسیهای آنلاین این روزها، اگرچه بازار پر رضایت مشتریها را در دست گرفتهاند و ازحاشیه آن هم سود بالایی میبرند، اما بهعنوان یک حریف قدر و شاید هم بیرحم، با کاهش هزینهها، بازار تاکسیهای سنتی را به خطر انداختهاند. با وجود این، نوع فعالیت و مجوزشان همچنان در هالهای از ابهام است.
شاید بهتر باشد که به این سؤال آقای طبیبی، بهعنوان رئیس اتحادیه پاسخ بدهند….
طبیبی : این کار باید بر عهده شهرداریها باشد. اتفاقاً سازمان شهرداری ها به این سمت حرکت کرده و اینطور نیست که بخواهیم این موضوع را انکار کنیم. اگر مثلاً من بهعنوان یک دانش آموخته حمل و نقل نتوانم این کار را انجام دهم، پس چه کسی میتواند از عهده این کار بر آید؟
چرا شما تاکنون در این زمینه پیش قدم نشدید؟
اما دغدغه اینجاست که باید در راستای تلاشی که برای گسترش شرکتهای آنلاین صورت می گیرد، فکری هم برای کسب و کارهای سنتی این حوزه بشود؟
یغماییان: چون بیشتر راننده های این دو شرکت طرح ترافیک ندارند و مجبورند که طرح روزانه بخرند. به همین علت در روزهای ممنوعیت فروش طرح روزانه، این دو شرکت زمینگیر میشوند.
طبیبی: با این حال بعضی وقتها، با وجود ممنوعیت فروش طرح، برخی کیوسکها مثلاً در نزدیکی میدان فاطمی، اقدام به فروش طرح روزانه میکنند، جالب اینکه خودشان را هم نماینده فلان شرکت شهرداری معرفی میکنند. پس در شرایط خاص این موارد تغییر میکند.
میر مهدی: الان متأسفانه در شرکت ما خیلی از مجموعهها از تاکسیرانی گرفته تا مؤسسات اتومبیل کرایه ادعا میکنند که این شرکتها باید زیر مجموعه آنها باشند. من فکر میکنم این مسأله شهرداری و اصناف را هم با یکدیگر درگیر کرده است. چون شهرداری معتقد است که هر شرکت حمل و نقلی زیر نظر آنهاست و اتحادیه معنایی ندارد.
توزیع نرم افزار آماده در چه حوزه ای؟
شکایتی در این زمینه تنظیم کرده اید؟
یغماییان: الان هزار و ۷۰۰ آژانس زیر مجموعه ماست. خب در نظر بگیرید هر کدام از این واحدها حدود ۸۰ تا ۱۰۰ راننده دارند. مالیات میدهند، عوارض میدهند… چطور یک شبکه مجازی میتواند یکشبه همه بازار را در دست بگیرد، بدون آنکه حتی ریالی به دولت بپردازد، چرا باید با زندگی یک راننده که دستش از همه جا کوتاه است، بازی کرد.
طبیبی:من معتقدم باید زنجیره وار و زیر یک چتر واحد کار کرد.