به گزارش یوپنا، جویدن طولانی غذاهای مغذی فواید متعددی برای سلامت دارد که در ادامه به آنها اشاره می شود.
۱. پیشگیری از ابتلا به بیماری
مطالعه جدید نشان داده است جویدن غذا می تواند با بهبود عملکرد سیستم ایمنی، از بدن در مقابل بیماری ها محافظت نماید. محققان دریافته اند زمانیکه شما غذا را می جوید، نوع خاصی از سلول ایمنی موسوم به Th۱۷ تحریک می شوند.
دکتر جوآن کونکل، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه منچستر، در این باره می گوید: «تحقیق ما نشان می دهد برخلاف سایر موانع، دهان شیوه ای متفاوت برای تحریک سلول های Th۱۷ دارد که از طریق باکتری نیست بلکه از طریق جویدن است. از اینرو جویدن می تواند واکنش ایمنی حفاظتی را در لثه های ما ایجاد نماید.
۲. تحریک عملکرد هضم
فرایند جویدن موجب افزایش ترشح بزاق شده که مواد غذایی را در آنزیم های موسوم به آمیلاز و لیپاز غوطه ور می کند. به گفته محققان، این آنزیم ها فرآیند هضم چربی ها و نشاسته های درون دهان را تسریع می کنند.
۳. جذب مواد مغذی بیشتر
زمانیکه ماده غذایی در اندازه های کوچک تر باشد، برای روده ها جذب مواد مغذی از ذرات باقیمانده آسان تر است. به گفته محققان، حتی جویدن از ورود غذای به خوبی هضم نشده به خون جلوگیری می کند.
۴. کمک به تحکیم دندان ها
در زمان جویدن، استحوان های نگهدارنده دندان ها محکم تر می شوند.