نسل جدیدی از بانوان ایران که اکثرا متولد اواخر دهه شصت هستند، تاریخ ورزش ایران را با تحولی عظیم روبرو کرده اند. دیگر هیچ ورزشی در ایران، مردانه حساب نمی شود.
به گزارش خبرگزاری یوپنا- نسل جدیدی از بانوان ایران که اکثرا متولد اواخر دهه شصت هستند، تاریخ ورزش ایران را با تحولی عظیم روبرو کرده اند. دیگر هیچ ورزشی در ایران، مردانه حساب نمی شود. افتخار آفرینی های لیلا رجبی در پرتاب وزنه، کیمیا علیزاده در تکواندو و مثلث آتشین خواهران منصوریان در ووشو، برگ کوچکی از تحول بزرگی است که بانوان ورزشکار ایران در آوردگاه های بین المللی برای ایران به ارمغان آورده اند.
آوازه بانوان ورزشکار حرفه ای ایران، اکنون به آنسوی آب ها هم رسیده است و جادوی شبکه های اجتمای نیز، با دنیای سلفی ها و هشتگ ها و کامنت ها، میلیون ها شهروند کره زمین را با چهره های بانوان جوان ورزشکار کشور آشنا کرده است.
ورزش بانوان ایران، بر خلاف ورزش مردان، حاشیه های پر رنگ تر از متن ندارد. از بانوان فوتسالیست که قهرمان آسیا شدند تا کیمیا که نخستین نشان دار تاریخ ورزش بانوان ایران در المپیک بود، کسی از این افتخارآفرینان پیش از موفقیتشان خبر نداشت و این روایت تلخ این روزهای ورزش قهرمانی بانوان است.
همین چند وقت پیش بود که گزارشی از فعالیت فراگیر بانوان بدنساز در کشور و راه اندازی تیم ملی مچ اندازی بانوان ارائه کردیم که همچون فعالیت بانوان نینجاکار ایران، بازتاب های گسترده ای در رسانه های جهان داشت. اما داستان جالب و جذاب ورزش بانوان ایران زمین، تنها به ووشو و کشتی آلیش و پرورش اندام حرفه ای ختم نمی شود.
صدف خادم، بانوی جوان تهرانی است که در رشته بوکس فعالیت می کند و تمرینات نفس گیری را برای آمادگی جهت حضور در رقابت های بین المللی در دستور کار دارد. گزارش امروز سرویس ورزشی روزیاتو شما را با دختری آشنا می کند که برخی آن را خشن ترین دختر ایران می نامند، اما بسیار مهربان و انرژی مثبت است.
با ما در گشتی در سبک زندگی صدف بوکسور، همراه باشید.
صدف خادم: لیلا علی ایران
کسی فکر نمی کرد که یکی از دختران ارشد اسطوره بوکس سنگین وزن جوان (محمد علی کلی فقید)، راه پدر را با وجود مخالفت های کلی، در پیش بگیرد و همچون پدر، سلطان رینگ بوکس ایالات متحده شده و اکثر حریفان تنومند خود را ناک اوت کرده و بارها به مقام قهرمانی جهان برسد.
لیلا علی، پدری همچون محمد علی داشت، آن هم در کشوری که هزاران بوکسور زن در رده های مختلف مشغول به فعالیت هستند و فضا برای این کار بسیار مهیاست. اما در ایران، حتی رسانه ملی، از پخش رقابت های بوکس که یکی از خشن ترین ورزش ها به شمار می رود و بعضی آن را به واسطه ترویج خشونت، حتی ورزش هم به حساب نمی آورند!، امتناع می ورزد و در میان مردان نیز، این رشته در کشور، طرفدار آنچنانی ندارد.
حال وقتی یک بانوی جوان، در میان این همه رشته های ورزشی، قصد رینگ بوکس می کند، نگاه هایی بسیاری را به سمت خود معطوف کرده و می تواند الگویی برای دیگر دختران تنومند و عضلانی قد بلند این روزهای جامعه ایران باشد که به دنبال رشته های هیجانی هستند.
صدف خادم، دختر ۲۲ ساله، دانشجوی رشته کارشناسی مهندسی ورزش است که در کشوری که نه مردم و نه مسئولان، نظر مثبتی روی بوکس ندارند، وارد این عرصه شده و به تنهایی مشغول تمرین در رینگ بوکس زیر نظر مربی کاردانش می شود.
بوکس بانوان در ایران، مخاطب زیادی ندارد و او یکسال است که منتظر حریفی است تا با وی رقابت کند.
صدف خادم متولد سوم بهمن ماه ۱۳۷۳ در تهران است. او قبلا با وزنی بیش از ۱۰۵ کیلوگرم، بسکتبال بازی می کرد اما آرام آرام با کم کردن وزن خود و رسیدن به وزن ۷۰ کیلوگرم، شرایط بدنی لازم را برای تحرک مورد نظر در ورزش بوکس غیر سنگین وزن فراهم کرد.
او چپ گارد است و از رکوردهای بدنسازی اش می توان به اسکات ۱۲۰ و پرس پا ۱۵۰ و پرس سینه ۷۰ اشاره کرد.
او قبلاً به یکی از نشریات ورزشی گفته بود:
عده ای هستند که دوست ندارند من در کارم موفق شوم و بارها با سنگ اندازی، خواستند من را از کارم مصرف کنند. ولی من هرگز وقتی برای نا امید شدن ندارم. ما انسان ها، روی زمین با اعتقادات و انتخاب های خود زندگی می کنیم و این انتخاب های ماست که ما را به سمت آنچه که می خواهیم سوق می دهد.
همیشه سعی می کنم در زندگی واقعی، شخصیت حقیقی داشته باشم و بتوانم به افرادی که به کمک و راهنمایی من نیاز دارند، خدمتی کنم.
انرژی مثبت به سبک خانم بوکسور
صدف، اینستاگرام و تلگرام را ، ظرفیتی فوق العاده برای معرفی خود و ورزشی که انجام می دهد به شمار آورده و از آن به عنوان ابزاری برای تشویق بانوان جوان به ورزش به خصوص مهربان نشان دادن بوکس بانوان استفاده می کند.
صدف در جایی درباره زندگی اش، سیگنال های انرژی مثبت هم به مخاطبان می دهد و می گوید:
وقتی هم مربی هستی هم ورزشکار حرفه ای حواست بیشتر به نحوه ی غذا خوردنته. چون هم باید الگو باشی و هم خودت سر وزن باشی. خدا را شکر می کنم که این دو موهبت در یک زمان نصیبم شده. تو هم می تونی ورزشکار باشی، هم خوب درس بخونی و هم کار کنی.
بجنگ واسه چیزی که میخوای. یادت نره که بهترینی
در جایی دیگر معقتد است:
قوی بودن یعنی با وجود تمام موانع و مشکلات به کارت ادامه بدی. به تمامی موجودات هستی عشق بورزی و در مقابل حرف های نا عادلانه و قضاوت های عجولانه، تنها سکوت کنی و همیشه لبخند بزنی. تو تنها یکبار فرصت زندگی داری، پس قوی و استوار جاده ی زندگیت رو بساز.
و برای خودت زندگی کن
و درباره انرژی گفت:
هر روز خدا رو سپاس میگم، چون میتونم تا جون دارم کار کنم، میتونم تا زنده ام به آدما انرژی بدم، میتونم لایق این باشم که استعداد ها و لیاقتت رو بهت یاد آوری کنم، بهت یادآوری کنم که تو آینه خودت رو ببینی و بگی همینجوری که هستی،زیبایی و من زیباییت رو دوست دارم. یادت بندازم که اگه بخوای دنیا رو تکون بدی باید اول خودت درست باشی.لایق بهترین هایید.
او درباره انگیزش معتقد است:
وقتی زیاد سختی بکشی… وقتی یه اتفاق و سختی جدید تو زندگیت میاد دیگه ناراحت نمیشی . . . بلکه خوشحال میشی و خدا رو شکر میکنی که بازم داره امتحانت میکنه! . . . خداروشکر می کنی که انقدر قوی هستی که جلو پات سنگ انداخته! . . . چون اگه راحت بود خب همه انجامش میدادن دیگه!!!
اما تو خاصی و تو رو انتخاب کرده ! . . بزا اون خاصه باشی! . نه واسه اینکه به بقیه چیزی رو ثابت کنی
گشتی در سبک زندگی صدف خادم
او عاشق آشپزی به خصوص صبحانه خوردن به عنوان مهم ترین وعده غذایی است. در این باره می گوید:
عکسی که در پایین مشاهده می کنید، یک صبحانه ی کامل شامل یک پرتقال بزرگ (تامین ویتامین سی) دو تکه نان جو؛ سه عدد سفیده ی تخم مرغ؛ یک لیوان شیر و دارچین و عسل و چند عدد آجیل است.
خوب این برای مورد علاقه من است که دارم تو روز نزدیک به ۳ هزار کالری میسوزونم.
نرید بخورید بگید چاق شدیم. این اصل صبحانه ثابته فقط بستگی به میزان فعالیت و نیاز بدنتون اندازش متغیر خواهد بود.
او در وعده صبحانه جدیدش گفت:
صبح ها سعی کنید که از مواد حاوی ویتامین C مثل کیوی و پرتقال و نارنگی و لیموشیرین در وعده صبحانه استفاده کنید. تنوع بخشیدن به غذا و رنگی کردن آن، اشتها را افزایش می دهد تا افراد از خوردن این وعده غذایی، خسته نشوند.
مثلا من، همین سفیده تخم مرغ را صد مدل تنوع میدهم و چون تنوع زیاد داره، هیچ وقت از این که همیشه در رژیم هستم، خسته نمی شم. برای همین، از تک تک چیزهایی که میخورم لذت می برم.
صدف، بخشی از سبک زندگی خود را به آشپزی اختصاص داده است که آن را از طریق کانال های اینترنتی خود به اطلاعات هزاران مخاطبش می رساند.
در تصویر زیر، نمونه ای از وعده های نهار این بوکسور جوان را مشاهده می کنید.
وی درباره این وعده که آن را: دستپخت صدفی می نامد، می گوید:
در وعده نهار، باید به مقدار کافی و لازم، پروتئین و فیبر مصرف کنیم. البته این مقدار بستگی به میزان فعالیت شما در طول روز دارد. مثلا اگر، فعالیت ورزشی شما در روز انجام می شود، باید از درصد بیشتری کربوهیدارات شامل نان جو، برنج قهوه ای و امثالهم استفاده کرد.
میزان استفاده از کربوهیدرات ها در وعده های روزانه و حتی شبانه، با توجه به سن و تحرک فرد، متفاوت است و به دوستان پیشنهاد می کنم که از رژيم های خود سرانه که زیر نظر کارشناسان تغذیه و پزشک نیست، خودداری کنند.
صدف، همیشه دوستانش را به خوردن غذاهای دریایی تشویق می کند.
صدف، وعده های میوه خود را هم به طرز جذابی، آماده می کند که درتصویر زیر مشاهده می کنید.
درس هایی از صدف
صدف، بانوی ورزشکار بوکس کشور است که به نظر می رسد با این عزم جزم و همتی که دارد، می توان از او در آینده، خبرهای زیادی شنید و برای ورزش بانوان کشور افتخار آفرین باشد. صحبت هایی اخیرا درباره راه اندازی رشته بوکس آماتوری بانوان ایران به گوش می رسد که امیدواریم در سال جدید، فضا برای بانوان علاقمند به فعالیت در این رشته سخت، فراهم شود. اما همچنان خبرهایی از رونق ورزش بوکس میان بانوان کشور به گوش می رسد.
دبیر فدراسیون بوکس کشورمان در مرداد ۹۵ اعلام کرده بود که قرار است دوره های اموزشی بوکس بانوان راه اندازی شود و قرار است در استان البرز، تا پایان ساال ۹۵، ظرفیت راه اندازی کلاس های بوکس بانوان برقرار شود. به هر حال، تمرین انفرادی بدون رقیب صدف نشان می دهد که توجه به این رشته ای که در حال فراگیر شدن بین دختران عضلانی امروز ایران است، بایست در اولویت فدراسیون های رزمی قرار بگیرد.
در بررسی سبک زندگی صدف، روحیه انرژی مثبت بودن این بانویی که رشته خشن بوکس را در برنامه دارد، جالب توجه است. چه خوب است، فعالان ورزشی و قهرمانان این رشته، بخشی از سبک زندگی دیجیتالی خود را به جای سلفی و عکس با کیک تولد و مدل های لباس رنگارنگ، به ترویج شاد زیستن، سبک زندگی سالم و انرژی مثبت و تشویق دیگران به ورزش و تغذیه سالم اختصاص دهند.
به هر حال، جامعه سالم، در گرو شهروندان سالم است و بانوان جوان ورزشکار مثل صدف خادم، می توانند مروج خوبی برای ورزش همگانی و قهرمانی در جامعه ای باشند که اکثریت ورزش نمی کنند و با ۵.۵ میلیون سیگاری، سالانه ۴ هزار میلیارد تومان اقتصاد کشور بر باد می رود!
امیدواریم فدراسیون بوکس، این تک ستاره های پر استعداد بوکس کشور را پیش از آنکه دیر شود، مورد حمایت خود قرار دهد.
برای بوکسور جوان ورزش کشور، آرزوی موفقیت داریم.
منبع: روزیاتو