یک فناوری در حیطهی ایمپلنتهای مغزی در دانشگاه علوم پزشکی هاروارد در مرحلهی آزمایش است که میتواند بدون ایجاد زخم در بافت مغز کار گذاشته شود و بینایی افراد نابینا را بازگرداند.
در این فناوری جدید، ایمپلنت دادهها را به مغز ارسال مینماید و تفاوت آن با سایر نمونههای موجود در این است که آسیبی به بافت مغز وارد نکرده و در ارتباطات الکتریکی مغز تغییری ایجاد نخواهد کرد.
ایمپلنت از طریق جمجمه روی سطح مغز تعبیه می گردد و با استفاده از سیمپیچهای میکروسکوپی، میدانهای مغناطیسی قدرتمندی به منظور القای الکتریسیته در بخشهای مختلف مغز ایجاد مینماید.
هم اکنون این ایمپلنتها در مرحلهی آزمایش روی حیوانات بوده و بر روی میمونها در حال تست است. سیگنالهایی را که چشم به مغز ارسال میکند بوسیله این ایمپلنت بازآفرینی میشود. محققان انتظار دارند این ایمپلنت قادر باشد بدون سیگنالهای ارسالی از چشم، حس بینایی افراد را به آنها بازگرداند.
یکی دیگر از ویژگیهای مهم که در این ایمپلنتها وجود دارد، عدم افت کیفیت عملکرد آنها می باشد چون بر خلاف جریانهای الکتریکی، میدانهای مغناطیسی بافت مغز را تغییر نمیدهند.
اگر چه محققان بر این باورند که هنوز راه زیادی برای رسیدن به مرحلهی آزمایش انسانی این ایمپلنتها باقی است، اما اگر تست حیوانی آن با موفقیت انجام شود گام بزرگی در جهت بازگرداندن بینایی افراد نابینا برداشته میشود.