معاون وزیر علوم و دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری از عقد قرارداد فروش سه هزار میلیارد ریال محصول توسط شرکت های فناور و دانش بنیان در داخل خبر داد.
معاون وزیر علوم و دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری از عقد قرارداد فروش سه هزار میلیارد ریال محصول توسط شرکت های فناور و دانش بنیان در داخل خبر داد.
به گزارش یوپنا به نقل از ایرنا، وحید احمدی سه شنبه شب در جمع خبرنگاران قشم تشریح کرد: ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال طی سال جاری و حدود ۷۷۰ میلیارد ریال در هفته پژوهش قرارداد فروش محصولات فناورانه و دانش بنیان با شرکت های فعال بسته شده که نشان می دهد ضریب اعتماد بخش خصوصی به فناورهای ها تولید داخل در حال افزایش است.
وی با اشاره به ایجاد فضای مناسب برای رشد شرکت های دانش بنیان در دوره خدمت دولت تدبیر و امید افزود: ۵۰ میلیارد ریال قرارداد خرید محصول از شرکت های دانش بنیان و فناور در هفته پژوهش سال ۱۳۹۲ به فروش رفت که این میزان در سال ۹۳ به ۲۳۰ میلیارد ریال و در سال گذشته نیز به ۴۴۰ میلیارد ریال رسید.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری محصولات این شرکت ها را در زمینه های انرژی، های-تک، نانو، بیو تکنولوژی، فناوری اطلاعات، ارتباطات، کشاورزی و صنعت عنوان کرد و گفت: با تخصیص یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار در سال گذشته، پارک های علم و فناوری ۲۰ هزار میلیارد ریال گردش مالی داشتند که نشان از جهت گیری درست دولت در این زمینه است.
او اضافه کرد: شاغلان در واحدهای دانش بنیان و فناور کارگرعادی نیستند و در چنین شرایطی راه اندازی شغل در پارک های علم و فناوری نیازمند ۴۰۰ میلیون ریال و در دیگر حوزه ها نیازمند سرمایه گذاری بیش از ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال است که با افزایش سرمایه گذاری و توسعه زیر ساخت ها در کنار تحقق اقتصاد مقاومتی، ایجاد فضای اطمینان، افزایش امید به زندگی، اثرگذاری بیشتر دانشگاه ها و مرکزهای علمی در حوزه اقتصادی را به همراه خواهد داشت.
احمدی بیان کرد: قوانین مرتبط در سال ۱۳۸۹ مصوب شد اما تا سال ۹۲ چندان اجرایی نشده بود بطوری که الزام تزریق ۳۰ هزار میلیارد ریال به صندوق نوآوری و شکوفایی طی برنامه پنجم توسعه مغفول ماند اما در دولت تدبیر و امید این صندوق به طور جدی عملیاتی شد و از ۱۸ صندوق فعال در سال گذشته به ۲۲ صندوق فعال در کشور طی سال جاری افزایش یافت.
دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به افزایش ۲۰ درصدی بودجه پیشنهادی دولت برای فعالیت های دانش بنیان در سال آینده نیز گفت: دستگاه ها با وزارت علوم در دولت یازدهم ارتباط نزدیکتری برقرار کردند و پژوهش های دانشگاهی با نیازهای کشور و بازار هماهنگ تر از گذشته شده است.
او عنوان کرد: در حوزه فعالیت های دفاعی قرارداد انجام پژوهش به ارزش ۱۲ هزار میلیارد ریال در حال اجراست، قراردادی در زمینه صنایع بالادستی (توسعه ۲۰ میدان نفتی) به ارزش ۱۰ هزار میلیارد ریال و تفاهم نامه ای برای پژوهش در صنایع پایین دستی به ارزش هفت هزار میلیارد ریال با مرکزهای دانشگاهی و پژوهشی بسته شده است.
**صادرات ۱۲۵ میلیون دلاری محصولات دانش بنیان
دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه گفت: برغم نبود اشخاص باتجربه توانمندٰ دوره های توانمندسازی و گسترش ارتباطات بین المللی برگزار شد که در نهایت سال گذشته ۱۲۵ میلیون دلار محصول شرکت های فناور و دانش بنیان به کشورهای منطقه و حتی اروپا صادرات صورت گرفت.
وی، چین، امارات، قزاقستان و کشورهای اروپای شرقی را از جمله هدف های صادراتی محصولات دانش بنیان عنوان کرد و افزود: میزبانی پارک های علم و فناوری جهان در سال ۲۰۱۸ نشان از گسترش ارتباطات بین المللی و مناسب بودن فضای تعامل شرکت های داخلی و خارجی دارد و لذا با تقویت ظرفیت های موجود می توان در سال های پیش رو گام های بلندتری در زمینه فناوری برداریم.
احمدی با اشاره به برگزاری فن بازار در هفته پژوهش بیان کرد: پیشنهادی برای برگزاری فن بازار کشورهای اسلامی نیز ارایه شده که در صورت تحقق موجب تقویت ارتباط علمی و اقتصادی جهان اسلام خواهد شد.
به گفته معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، هم اکنون۳۹ پارک علم و فناوری، ۱۸۰ مرکز رشد و چهار هزار شرکت و هسته فناور در کشور فعال هستند و ۳۰ هزار تن فناور در این مجموعه ها اشتغال دارند.
وحید احمدی برای شرکت در همایش سالانه مشترک روسای پارک های علم و فناوری و مراکز رشد کشور به میزبانی پارک زیست فناوری خلیج فارس طی چهارم و پنجم اسفندماه در قشم حضور دارد.