با وجود آن که وزیردادگستری دولت ترامپ اعلام کرد در دیدار با سفیر روسیه پیش از انتخابات ریاست جمهوری درباره “مسائل سیاسی خاصی” با وی صحبت نکرده اما دموکرات های سنا و مجلس نمایندگان آمریکا خواستار استعفای او به دلیل دروغ گفتن در نشست رای اعتماد درباره دیدار و گفتگو با سفیر روسیه شده اند.

با وجود آن که وزیردادگستری دولت ترامپ اعلام کرد در دیدار با سفیر روسیه پیش از انتخابات ریاست جمهوری درباره “مسائل سیاسی خاصی” با وی صحبت نکرده اما دموکرات های سنا و مجلس نمایندگان آمریکا خواستار استعفای او به دلیل دروغ گفتن در نشست رای اعتماد درباره دیدار و گفتگو با سفیر روسیه شده اند.

به گزارش یوپنا به نقل از فرارو، روزنامه واشنگتن پست چندی پیش در گزارشی خبرداد”جف سشنز” وزیر دادگستری کابینه ترامپ در دوران کارزار انتخاباتی دو مرتبه با “سرگئی کیسلیاک” سفیر روسیهه در آمریکا، دیدار و گفت‌وگو کرده است.

این در حالی است که سشنز در ژانویه سال جاری در یک جلسه تعیین صلاحیتش در مجلس سنای آمریکا گفته بود: “با روس‌ها تماس نداشته‌ام.”

وی همچنین به طور کتبی به سناتور دموکرات “ال فرنکن” که از وی پرسید آیا ستاد دونالد ترامپ با روسیه تماس داشته است نوشت: “من از آن فعالیت‌ها اطلاع ندارم.”

با این حال وی روز گذشته ضمن تائید خبر ملاقات با سفیر روسیه تاکید کرد که درباره “مسائل سیاسی خاصی” با سفیر روسیه صحبت نکرده و اظهاراتش در مجلس سنا صادقانه و درست بوده است.

او گفت که به عنوان عضو سابق کمیته نیروهای مسلح سنا با سفرای خارجی زیادی دیدار داشته است.

وی در سخنانش هرگونه ارتباط خارج از عرف با مقام های روسی را رد کرد و گفت: هیچ وقت با مقام های روسیه تماسی نداشتم. این مساله که من مسئول مبادله اطلاعات بین کمپین انتخاباتی ترامپ و روس ها بودم، از پایه و اساس نادرست است.

وی درباره مخفی کردن روابط خود با سفیر روسیه در نشست سنا نیز اظهار داشت: در خصوص پاسخ به سئوالات سناتورها در جلسه رای اعتماد باید بگویم که به چیزی که از سئوالات سناتورها متوجه شدم، درست پاسخ دادم.

با این حال او خبر داد از تحقیقات درباره فعالیت‌های ستاد انتخاباتی رئیس‌جمهوری و اتهام تماس‌های آن ستاد با روسیه کنار کشیده است.

او اعلام کرد که از زمان تایید وی توسط سنا با مقام ارشد دادستانی در خصوص نظارت بر تحقیقات پرونده های مرتبط با ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا در سال ۲۰۱۶ مشورت کرده است.

سشنز تصریح کرد: با توجه به این مشورت ها، تصمیم گرفتم تا از خود در خصوص هرگونه نظارت بر پرونده‌ ها در ارتباط با مبارزات ستاد انتخاباتی در زمان کنونی یا در آینده سلب مسئولیت کنم.

از سوی دیگر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده نیز به دفاع از سشنز پرداخته و در توئیتر خود مجددا حزب دمکرات را متهم کرده که به خاطر شکست در انتخابات است که دست به اقدامات علیه دولت او زده‌اند.

ترامپ تاکید کرد سشنز “مردی صادق است” و “او هیچ چیزی اشتباهی نگفته است. می‌توانست پاسخ‌های خود را کمی دقیق‌تر بیان کند، اما به‌وضوح این یک کار عمدی نبود”.

با این همه اما دموکرات های سنا و مجلس نمایندگان آمریکا خواستار استعفای سشنز به دلیل “دروغ” گفتن در نشست رای اعتماد درباره دیدار و گفتگو با سفیر روسیه شده اند.

چاک شومر، رهبر دمکرات های مجلس سنای آمریکا روز پنجشنبه استعفای جف سشنز، وزیر دادگستری این کشور را که به پنهانکاری در مورد تماس های سال گذشته اش با سفیر روسیه در واشنگتن متهم شده است خواستار شد.

شومر که از دمکرات های بسیار با نفوذ در کنگره آمریکا محسوب می شود در یک کنفرانس خبری گفت: وزارت دادگستری باید از هر نوع انتقاد و عیبی به دور باشد؛ به نفع کشور است که جف سشنز کناره گیری کند.

نانسی پلوسی رهبر دمکرات های مجلس نمایندگان آمریکا نیز روز چهارشنبه استعفای سشنز را در رابطه با این مسئله خواستار شد.

جف سشنز دومین مقام بلندپایه کابینه دونالد ترامپ است که به واسطه تماس با مقام‌های روسیه درگیر یک رسوایی سیاسی می‌شود. چند هفته پیش مایکل فلین، مشاور امنیت ملی، به دلیل تماسش با سفیر روسیه مجبور به استعفا شد.