با جوانه گندم، از گرفتگی در سرخرگ ها جلوگیری کنید بسیاری از بیماری های قلبی با مسدود شدن رگ ها، ایجاد می شوند. اما اگر بدانید، با یک گیاه ساده میتوانید از مسدودیت در سرخرگ های خود جلوگیری کنید، آیا از استفاده نمی کنید؟ دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه گفت: در کشور های شرقی از گندم […]
با جوانه گندم، از گرفتگی در سرخرگ ها جلوگیری کنید
بسیاری از بیماری های قلبی با مسدود شدن رگ ها، ایجاد می شوند. اما اگر بدانید، با یک گیاه ساده میتوانید از مسدودیت در سرخرگ های خود جلوگیری کنید، آیا از استفاده نمی کنید؟ دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه گفت: در کشور های شرقی از گندم برای آرامش و تغذیه ذهن استفاده می کنند. بخصوص در افرادی که در دوران یائسگی بیش از حد، تحریک پذیر می شوند و به بی خوابی دچار می شوند.
غالبا در کشورهای شرقی از گندم برای تنظیم عمل کلیه استفاده میکنند.
از گندم برای درمان تپش قلب نیز استفاده میشود.
گفته میشود گندم به درمان ادرار شبانه کودکان و همچنین درمان اسهال و تعریق بیش از حد کمک میکند.
فواید خاص جوانه گندم
گرفتگی سرخرگها
گنجاندن جوانه گندم در رژیم غذایی به دریافت ویتامین A مورد نیاز در طولانی مدت کمک میکند.
وجود این ویتامین در رژیم غذایی نقش موثری در کاهش اکسیداسیون کلسترول LDL دارد.
اکسیداسیون این نوع کلسترول میتواند باعث گرفتگی سرخرگها و در نتیجه بیماریهای قلبی گردد.
درحالیکه دریافت مقادیر زیاد ویتامین A باعث برطرف شدن گرفتگی عروق و حتی پیشگیری از آن میشود.
بنابراین مصرف جوانه گندم به افرادی که در معرض این قبیل بیماریها قرار دارند توصیه میشود.
سرطان کولون
نتایج حاصل از مطالعات نشان میدهند که صد درصد محصولات تهیه شده از گندم کامل انسان را در برابر ابتلا به سرطان کولون محافظت میکنند.
این خاصیت ناشی از وجود فیبر نامحلول در سبوس گندم است.
در واقع چون فیبر نامحلول در روده کوچک هضم نمیشود، این مواد به صورت دست نخورده و هضم نشده وارد کولون میشوند و باعث افزایش توده مدفوع و افزایش سرعت خروج مدفوع از کولون میشوند.
بنابراین مواد سرطانزا مدت کمتری با دیواره کولون تماس خواهند داشت و از این رو احتمال ابتلا به سرطان کاهش مییابد.
از طرفی باکتریهای کولون با تخمیر سبوس گندم و تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر باعث افزایش اسیدیته کولون، کنترل تقسیم سلولی و ترمیم DNA می شوند و فرد را در برابر ابتلا به سرطان کولون تا حدی مقاوم میکنند.
سرطان سینه
صد درصد محصولات تهیه شده از گندم کامل میتوانند به کاهش خطر بروز سرطان سینه کمک کنند.
این خاصیت تا حدی مربوط به وجود فیتواسترولها، استروژنهای گیاهی است که میتوانند عمل هورمون استروژن انسانی را در بدن داشته باشند.
فتیواسترولها با اتصال به گیرندههای استروژن موجود در بافت سینه مانع اتصال استروژن انسانی به گیرندهها میشوند و در نتیجه خطر تغییرات سرطانی را در سلولهای سینه کاهش میدهند.
از طرف دیگر این مواد با افزایش حرکت مدفوع از خلال روده مدت زمان لازم برای بازجذب استروژن از دیواره کولون راکاهش میدهند و به این ترتیب در چرخه حرکت داخلی استروژنها در خون اختلال ایجاد میکنند