ایرانیان مقیم کانادا در انتخابات ریاست جمهوری قادر به رای دادن نخواهند بود.
ایرانیان مقیم کانادا در انتخابات ریاست جمهوری قادر به رای دادن نخواهند بود.
به گزارش یوپنا به نقل از عصر ایران، دولت کانادا اعلام کرده به دلیل نبود رابطه سیاسی بین تهران- اوتاوا، ایرانیان مقیم کانادا قادر به شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ۱۹ می (۲۹ اردیبهشت) نخواهند بود.
منابعی آگاه در دولت کانادا به این روزنامه کانادایی گفته اند که طبق قوانین کانادا تنها ایرانیان می توانند در اماکن دیپلماتیک ایران رای دهند و به دلیل بسته بودن اماکن دیپلماتیک ایران در کانادا، قوانین کشور کانادا اجازه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران به شکل دیگری را در این کشور نمی دهد.
روابط سیاسی ایران و کانادا در اواخر تابستان سال ۲۰۱۲ و از سوی دولت محافظه کار وقت استفان هارپر قطع شد و دیپلمات های دو کشور به کشورهایشان بازگشتند.
علی رغم به روی کار آمدن دولت جدید لیبرال کانادا در نوامبر ۲۰۱۵، هنوز روابط سیاسی ایران و کانادا به رغم ابراز تمایل دولت لیبرال “جاستین ترودو ” از سر گرفته نشده است.
دیپلمات های دو کشور در خلال سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ سه مرتبه در سوییس و نیویورک با یکدیگر ملاقات کرده و درباره از سرگیری روابط سیاسی گفت و گو کرده اند، اما هنوز رابطه سیاسی از سرگرفته نشده و سفارت خانه ها در پایتخت های دو کشور بازگشایی نشده است.
یک منبع آگاه دولت کانادا گفته است، درخواست دولت ایران برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران در کانادا، دیر به دولت کانادا ارایه شده است و در فرصت محدود باقی مانده عملا امکان تحقق چنین درخواستی نیست.
کنگره ایرانیان مقیم کانادا نیز به صورت جدی پیگیر این مساله است تا صدها هزار شهروند ایرانی ساکن کانادا بتوانند همزمان با شهروندان ایرانی در ایران و دیگر کشورهای جهان در این انتخابات شرکت کنند.
آمار دقیقی از تعداد ایرانیان مقیام کانادا در دست نیست و این آمار از رقم ۲۰۰ هزار تا حتی ۱ میلیون نفر در نوسان است.
گفته می شود برای بحث و بررسی موضوع هیاتی از وزارت امور خارجه کانادا به زودی راهی تهران خواهد شد؛ اما اینکه در وقت محدود باقی مانده امکان حضور ایرانیان مقیم کانادا در انتخابات ریاست جمهوری دوره دوازدهم مهیا شود، در هاله ای از تردید قرار دارد.
شهروندان ایرانی تبار کانادا تنها یک راه برای رای دادن در انتخابات دوره دوزادهم ریاست جمهوری دارند و آن هم خروج از این کشور و حضور در ۱۳ شعبه اخذ رای در خاک ایالات متحده آمریکاست که این گزینه نیز با توجه به هزینه و مسافت دور و نیز امکان ایجاد مشکل از سوی پلیس مرزی آمریکا به هنگام خروج از این کشور، گزینه ای بسیار پرریسک و پر هزینه به نظر می رسد.
با این محرومیت و با توجه به سلیقه و گرایش سیاسی اکثریت ایرانیان مقیم کانادا، می توان حدس زد که حسن روحانی نامزد اصلاح طلب و اعتدالی انتخابات ریاست جمهوری از دهها هزار رای ایرانیان مقیم کانادا که می توانست به سید رای او اضافه شود، محروم خواهد ماند.