قیمتهای نفت روز دوشنبه تحت تاثیر رشد بیوقفه حفاری در آمریکا که تلاشهای تولیدکنندگان بزرگ به سرکردگی اوپک را تضعیف میکند، کاهش پیدا کرد.
به گزارش یوپنا، فعالیت معاملاتی در روز جاری به دلیل تعطیلات عمومی در چین، آمریکا و انگلیس اندک خواهد بود.
بهای نفت برنت که قیمت پایه بازار بین المللی است، ۱۵ سنت یا ۰.۳ درصد کاهش یافت و به ۵۲ دلار در هر بشکه رسید.
بهای نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۷ سنت یا ۰.۳ درصد کاهش، در ۴۹.۶۳ دلار در هر بشکه ایستاد.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) هفته گذشته با تمدید توافق کاهش تولید حدود ۱.۸ میلیون بشکه در روز تا پایان سه ماه اول سال ۲۰۱۸ موافقت کردند. اما این تصمیم مطابق میل بسیاری از سرمایه گذاران نبود و فروش گسترده و ریزش قیمتها را بدنبال داشت.
توافق اولیه که از اول ژانویه به اجرا درآمده است، در پایان ژوئن منقضی میشود.
تحلیلگران شرکت “بی ام آی ریسرچ” در یادداشتی نوشتند: واکنش فوری بازار به تصمیم نشست ۲۵ ماه مه اوپک، نشان دهنده تاثیر ضعیفتر از حد انتظار کاهش تولید بر سطح بالای ذخایر جهانی نفت در نیمه اول سال ۲۰۱۷ بوده است.
با وجود ادامه کاهش تولید، قیمتهای نفت از سطح ۵۰ دلار در هر بشکه رشد چندانی نداشته است.
عمده موفقیت اوپک به تولید در آمریکا بستگی خواهد داشت که در توافق کاهش تولید مشارکت نداشته و تولیدش از اواسط سال ۲۰۱۶ حدود ۱۰ درصد رشد کرده و به بیش از ۹.۳ میلیون بشکه در روز رسیده است که نزدیک به سطح تولید روسیه و عربستان سعودی است.
طبق آمار گروه صنعتی “بیکر هیوز”، شرکتهای حفاری نفت آمریکا هفته گذشته برای نوزدهمین هفته متوالی به شمار دکلهای حفاری افزودند و به ۷۲۲ حلقه رساندند که بالاترین میزان از آوریل سال ۲۰۱۵ است.
تقریبا همه افزایش تولید اخیر آمریکا از میادین نفتی شیل در خشکی بوده است.
گولدمن ساکس در گزارشی برآورد کرد حتی اگر شمار دکلهای حفاری آمریکا رشد بیشتری پیدا نکند، تولید نفت این کشور به میزان ۷۸۵ هزار بشکه در فاصله سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۶ تا سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۷ در پرمیان، ایگل فورد، باکن و نیوبرارا که مناطق فعالیت شیل است، افزایش خواهد یافت.
بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران میگویند کاهش سطح ذخایر جهانی در کنترل تداوم مازاد عرضه حیاتی خواهد بود.
منبع: ایسنا