کنکور سراسری دانشگاههای در چین به «گائوکائو» (gaokao) معروف است و علاوه بر قشر جوان و شرکت کنندگان در این آزمون، برگزاری آن برای خانواده ها نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است.
بزرگترین کنکور دنیا با مشارکت حدود ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از فارغ التحصلیلان دبیرستان های چین از امروز چهارشنبه در سرتاسر این کشور پهناور آسیایی آغاز شد.
به گزارش یوپنا، این آزمون که یکی از بزرگترین امتحانات سراسری در جهان لقب گرفته آنچنان دارای اهمیت است که جوانان این کشور آزمونهای ورودی دانشگاه ها را به عنوان آزمونی برای پیشرفت یا شکست خود تلقی می کنند که می تواند آینده آنها را رقم بزند.
کنکور سراسری دانشگاههای در چین به «گائوکائو» (gaokao) معروف است و علاوه بر قشر جوان و شرکت کنندگان در این آزمون، برگزاری آن برای خانواده ها نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است.
بر اساس دیدگاه مردم چین کسانی که از دانشگاه فارغ التحصیل می شوند می توانند فرصت های بیشتری در مقایسه با دیگران برای ورود به مشاغل دولتی داشته باشند و کسانی که به این فرصت های شغلی دست پیدا کنند در واقع امکانات بسیار زیادی خواهند داشت.
برای مردم چین از جمله والدین و دانش آموزان ورود به دانشگاه یک رویا محسوب می شود و همه ساله میلیون ها دانش آموز در کنکور دانشگاهها که یکی از سختترین آزمونهای جهان است، شرکت می کنند.
در همین رابطه وزارت آموزش و پرورش چین در بیانیه ای که تلویزیون مرکزی این کشور منتشر کرده مدت زمان برگزاری آزمون امسال را بر خلاف سالهای قبل ۲ روز اعلام و تصریح کرد که همه تمهیدات لازم برای شرکت کنندگان در نظر گرفته شده است.
سال گذشته برای برگزاری این آزمون بزرگ در چین سه روز در نظر گرفته شده بود.
این وزارتخانه افزوده است که برای موارد اضطراری و بروز حوادث غیرمترقبه و همچنین بلایای طبیعی نیز چاره اندیشی شده است.
آمارها نشان می دهد که شمار دانش آموزان چینی که در کنکور امسال شرکت می کنند از رقم ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۰۸ میلادی کمتر است اما مشابه رقم شرکت کنندگان در آزمون سراسری در سال ۲۰۱۴ میلادی است.
با توجه به اینکه کنکور باید در نقاط محروم و دور افتاده نیز برگزار شود اتوبوس هایی از سوی وزارت آموزش و پرورش به این نقاط در سراسر چین برای اعزام دانش آموزان به محل برگزاری کنکور فرستاده شده است.
بر اساس یک برنامه ملی توسط آموزش و پرورش، به کنکوری های مناطق محروم قبل از آزمون کمک شده است تا ضمن بررسی سوابق تحصیلی آنها از مزایای بیشتری برخوردار شده و سطح آموزشی آنها به داوطلبان دیگر برسد.
به همین سبب بسیاری از دانش آموزان نقاط روستایی در چین به رغم زندگی در نقاط محروم هر سال در آزمون کنکور شرکت می کنند و فرصت های زیادی برای ورود به بهترین دانشگاه کشور دارند.
از سوی دیگر درست برگزار شدن این آزمون سراسری برای دولت چین نیز دارای اهمیت است به گونه ای که مسئولان نظارت بر امتحانات، سال گذشته و برای اولین بار در تاریخ برگزاری آزمون کنکور دانشگاهی در این کشور، تقلب در این امتحان را جرم دانسته و برای متخلفین مجازات تا هفت سال زندان در نظر گرفتند.
در همین راستا حتی اعلام شده که وسایل همه داوطلبان قبل از ورود به محل آزمون بازرسی و اثر انگشت آنها نیز ثبت خواهد شد.
آزمون کنکور در چین همه ساله در دو گروه رشته های «ادبیات چینی، ریاضیات، زبان انگلیسی، بیولوژی، فیزیک و شیمی» و گروه «ادبیات چینی، ریاضیات، زبان انگلیسی، جغرافیا، تاریخ و سیاست» برگزار می شود.
منبع: ایرنا