«دونالد ترامپ» روز دوشنبه ۱۹ ژوئن با سران ۱۸ غول دنیای فناوری ملاقات کرد و از آنها برای داشتن سیستمهای مدرن و به روز کمک خواست. ترامپ و تیم همراهش معتقدند که واشنگتن دی سی تاکنون خود را بسیار کند با عصر دیجیتال وفق داده و حال دیگر زمان سرعت بخشیدن به این موضوع فرا رسیده است.
به گزارش یوپنا هرچند ترامپ تاکنون بارها با مدیران کمپانیهای بزرگ فناوری تعامل داشته و در ماه مه سالجاری میلادی نیز گروه مشاوران تکنولوژی را راهاندازی کرد ولی حالا به دنبال دیجیتالی کردن دولت خود است و راهکار حل همه مشکلات کشور را در این موضوع میداند.
کمپین برای اعتراض به ترامپ
تصمیمهای «دونالد ترامپ» از زمان ورود به کاخ سفید تاکنون از جمله وضع قوانین جدید مهاجرتی، اعمال تبعیض علیه مسلمانان و بتازگی هم خروج امریکا از معاهده پاریس که پیمان بینالمللی محیط زیستی به منظور مقابله با گرمایش محیط زیست بود، بسیاری را کلافه کرده و در حال حاضر وی مخالفان بسیاری در کشور دارد که از بزرگان «سیلیکون ولی» انتظار داشتند دعوت ترامپ را برای حضور در کاخ سفید نپذیرند اما این انتظار جز در مورد چند کمپانی محقق نشد.پذیرفتن دعوت ترامپ از سوی مردم امریکا بازتاب زیادی داشته و با توجه به سیاستهای عجیب ترامپ در بسیاری از موارد کمپینی به نام SumOfUs تشکیل شده بود تا از مدیران فناوری بخواهند از گروه مشاوران ترامپ خارج شوند. «نیکول کارتی» یکی از اعضای این فراخوان گفت: دعوت ترامپ از مدیران فناوری، یک آزمایش بزرگ بود که متأسفانه قسمت عمده این مدیران فناوری در آن رد شدند. با توجه به سیاستهای ترامپ آنها نباید در این دیدار شرکت میکردند.
حاضران و غایبان
اما چه کسانی با ترامپ دیدار کردند؟ از حاضران در این دیدار میتوان به «تیم کوک» مدیرعامل اپل، ساتیا نادلا مدیرعامل مایکروسافت، «جف بزوس» مدیرعامل آمازون، «جینی رامتی» مدیرعامل IBM، «الکس کارپ» از کمپانی پالانتیر، «تام لیتون» از مؤسسه آکامی، «سارا کافتز» از اوراکل، «اریک اشمیت» مدیر گوگل و مدیران اینتل، کوالکوم، اوراکل و Adobe Systemsاشاره کرد.برخی افراد همچون «جینی رامتی» مدیرعامل IBM، مدتهاست که متحد ترامپ شناخته شده و نیز «پیتر تیل» سرمایهگذار میلیاردر و مشاور ترامپ همان طور که همه انتظار داشتند باز هم در این دیدار حضور داشتند. اما از غایبان مطرح این نشست میتوان به «مارک زوکربرگ» مدیرعامل و بنیانگذار فیسبوک اشاره کرد که دعوت ترامپ را برای حضور در این دیدار نپذیرفت. هرچند وی مشغله زیاد و برنامه فشرده کاری را دلیل حضور نداشتن در این دیدار عنوان کرد ولی بسیاری به آن با دیده تردید مینگرند. گروهی هم حضور«زوکربرگ» در Cannes Lions یک جشنواره بینالمللی برای صنعت ارتباطات خلاق و همچنین آماده شدنش برای VidConیک کنفرانس ویدئویی سالانه آنلاین که آخر هفته برگزار میشود را دلیل اصلی حضور نیافتن این مدیر جوان و توانمند عنوان کردهاند. به اعتقاد این افراد، در حالی که بسیاری از مدیران فناوری خود را با سیاست پیوند زدهاند ولی زوکربرگ تلاش دارد تا کاملاً از این صحنه به دور باشد هرچند در مقابل، بسیاری ممانعت وی از دیدار با ترامپ را یک واکنش کاملاً سیاسی عنوان میکنند. از دیگر غایبان این دیدار میتوان به «چاک روبینز» مدیرعامل کمپانی سیسکو اشاره کرد که هرچند ابتدا عنوان کرده بود که این دعوت را میپذیرد ولی گفته میشود به دلیل مشغله کاری در این دیدار حضور نیافت. «الون ماسک» مدیرعامل تسلا هم که در گروه مشاوران ترامپ حضور داشت و تلاش فراوانی برای متقاعد کردن وی به منظور باقی ماندن در معاهده پاریس داشت پس از بیتوجهی ترامپ، از این گروه خارج شد و این دیدار را نیز نپذیرفت.
صرفهجویی یک تریلیون دلاری
پیش از دیدار با ترامپ مدیرعامل شرکتهای بزرگ فناوری در ۱۰ گروه کوچک با «مایک پنس» معاون رئیس جمهوری امریکا، «استیو مونچین» و نیز «ویلبر راس» وزیر خزانهداری و وزیر بازرگانی امریکا و همچنین رؤسای دانشگاه اوهایو استیت و نیز مؤسسه تکنولوژی ماساچوست دیدار کردند و پس از آن ترامپ با تشکر از مدیران حوزه فناوری که به دعوت وی پاسخ مثبت داده بودند گفت: میخواهم از تکنولوژی برای تغییر و تحول دولت استفاده کنم. کاخ سفید میخواهد همه سیستمهای فناوری اطلاعات دولت را آپدیت کند، قیمتها را کاهش داده و سرویسها را ارتقا بخشد. وی افزود: تخمین زده میشود که دولت بتواند با استفاده از راهکارهای فناورانه و نوین، تا ۱۰ سال آینده حدود یک تریلیون دلار صرفهجویی کند و هدف ما تحول فراگیر فناوری دولت فدرال است تا به طور چشمگیری سرویسهای بهتری به شهروندان ارائه کند. آنچه مسلم است اینکه دولت نیاز دارد با انقلاب تکنولوژی همپا شود.
وی همچنین در میان صحبتهای «تام لیتون» مدیرعامل آکامی که درباره چگونگی محافظت این کمپانی از وب سایتها در برابر حملههای سایبری صحبت میکرد، پرید و با خنده و حالتی تمسخرآمیز گفت: کمیته ملی دموکراتیک نیز باید در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته امریکا از شما کمک میگرفت. همه ما دیدیدم که اطلاعات خصوصی آن بر وبسایتهایی همچون ویکی لیکس منتشر شد.
«جارد کوشنر» داماد و مشاور ترامپ هم در این دیدار گفت: ما میخواهیم از خلاقیت و شکوفایی بخش خصوصی برای ارائه سرویسهای بهتر به شهروندان امریکا بهره بگیریم آن هم به گونهای که پیش از این هرگز وجود نداشته است. بهعنوان مثال باید ۶هزار و ۱۰ دیتاسنتر ما به سیستم فضای ابری با امنیت سایبری بالا منتقل شود. همچنین ما به دنبال کوچکتر کردن دولت، کاهش دادن نیروی کار فدرال و نیز حذف قوانین دست و پاگیر هستیم.کوشنـــر همچنین عنوان کـــرد: گزارش دولتی امریکا (Government Accountability Office) در سال ۲۰۱۶ نشان میدهد دولت امریکا سالانه بیش از ۸۰ میلیارد دلار در صنعت آی تی هزینه میکند و در ۲۰۱۵، دولت امریکا حداقل ۷هزار سرمایهگذاری جداگانه آی تی انجام داد در حالی که برخی مؤسسات هنوز هم از سیستمهای ۵۰ سال قبل استفاده میکنند و هنوز هم میبینیم در برخی بخشها، کارکنان از فلاپی دیسکهای ۸ اینچی در سیستمهای خود استفاده میکنند که این به معنای عدم توازن و ساختاری ناپایدار است که باید اصلاح شود.
همه این وعدهها در راستای اختیاری است که ترامپ در ماه مه به کوشنر داد تا تغییراتی اساسی در دولت فدرال ایجاد کرده و علاوه بر استفاده از فناوری، برخی از وظایف دولت را به دست بخش خصوصی بسپرد. اگر دولت امریکا تصمیم جدی بگیرد که تکنولوژیهای نوین بیشتری خریداری کند این به معنای یک بازار مناسب و سودآور برای این کمپانیهاست بهعنوان مثال گوگل تاکنون یک ارائه دهنده خدمات سرویس ایمیل خاص برای برخی از آژانسهای فدرال بوده و کاخ سفید در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما از فیس بوک برای ارتباط گرفتن با شهروندان بهره میگرفت. موضوع مهم این است که کمپانیهای فناوری نقش بزرگ و مؤثری در ارتقا و ثبات بازار سهام امریکا ایفا میکنند به گونهای که در پایان ماه مه اعلام شد یک سوم از همه بازار سهام امریکا در سالجاری تنها از محل ۵ کمپانی آمازون، مایکروسافت، فیس بوک، گوگل و اپل تولید شده است. این کمپانیها همچنین باارزشترین کمپانیهای جهان هستند و به همین دلیل بسیار مورد توجه ترامپ و تیم مشاورش قرار گرفتهاند. البته باید گفت پیش از ترامپ، اوباما نیز به دنبال راهاندازی سرویس دیجیتال امریکا برای جذب متخصصان آی تی بود ولی ترامپ آن را کافی نمیداند.«تیم کوک» مدیرعامل کمپانی بزرگ و مطرح اپل یکی از حاضران در این دیدار بود که گفت:امریکا باید مدرنترین دولت را در جهان داشته باشد در حالی که امروز اینطور نیست. ازسوی دیگر رمزنگاری باید در مدارس تدریس شود تا امریکاییها از پایه با مبانی فناوری آشنا شوند.«جف بزوس» مدیر عامل آمازون نیز از دولت امریکا خواست از تکنولوژیهای برتر تجاری بهره بگیرند و با استفاده از هوش مصنوعی و ماشینهای یادگیری، به بازآموزی کارکنان دولت بپردازند. «بیل مک دورموت» مدیرعامل SAP یکی از کمپانیهای نرم افزاری برتر جهان هم در این دیدار گفت: ما از اهداف دولت امریکا برای به روز و دیجیتالی شدن این دولت حمایت میکنیم./ روزنامه ایران