ریچارد هاس؛ رئیس شورای روابط خارجی آمریکا به کاخ سفید هشدار داد که خروج از توافق هسته ای با ایران، آمریکا را به انزوا خواهد کشید.
ریچارد هاس رئیس شورای روابط خارجی آمریکا به کاخ سفید هشدار داد که خروج از توافق هسته ای با ایران، آمریکا را به انزوا خواهد کشید.
به گزارش یوپنا به نقل از ایرنا، هاس دیروز (جمعه) در صفحه توییتر خود نوشت: خروج از توافق با ایران یک خطای راهبردی خواهد بود که به انزوای آمریکا خواهد انجامید.
وی اضافه کرد: این کار بحران ناخواسته ای با ایران به وجود خواهد آورد، درست در زمانی که ایالات متحده باید بر (مساله) کره شمالی تمرکز کند.
’بن رودس’ مشاور سابق باراک اوباما نیز روز چهارشنبه به کاخ سفید درباره پیامدهای بین المللی زیر پا گذاشتن برجام هشدار داده و سیاست ترامپ را در برابر ایران دیوانه وار توصیف کرده بود.
رودس که از دستیاران با نفوذ تیم مشاوران امنیت ملی باراک اوباما بود، در صفحه توییتر خود به گزارش ها درباره قصد دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای خروج از برجام واکنش نشان داد و نوشت: پاره کردن توافق با ایران به ایجاد شکاف عمیق با متحدان (آمریکا) می انجامد.
وی اضافه کرد: این اقدام می تواند به یک بحران هسته ای یا جنگ با ایران منجر شود. این روشی دیوانه وار برای کشورداری است!
تارنمای ‘فارین پالیسی’ هفته گذشته خبر داد که ترامپ در حال زمینه چینی برای خروج از برجام است.
به نوشته فارین پالیسی، ترامپ از توصیه های ‘رکس تیلرسون’ وزیر امور خارجه اش، درباره حفظ توافق هسته ای با ایران ناراضی و از اینکه مجبور شده دو بار به پایبندی ایران به برجام اذعان کند، عصبانی است.
رئیس جمهوری آمریکا به همین دلیل می خواهد موضوع ارزیابی باقی ماندن کشورش را در برجام به اشخاص مورد اعتماد خود در کاخ سفید بسپارد تا در ماه اکتبر (مهر-آبان) اعلام کنند ایران پایبند به توافق هسته ای نیست.
فارین پالیسی نوشت: ترامپ به این تیم گفته است باید کاری کنند که وی بتواند در ظرف ۹۰ روز برجام را لغو کند و این وظیفه آنهاست.
این تارنما از قول یک مقام آمریکایی افزود که این اقدام ترامپ نشانه افزایش تنش میان کاخ سفید با وزیر امور خارجه است.
توافق هسته ای موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) حاصل مذاکراتی دشوار و طولانی بود که بدون احتساب سوابق بحث با تروییکای اروپایی، دست کم از توافق نوامبر ۲۰۱۳ ژنو، به مدت حدود ۲۰ ماه ادامه داشت تا سرانجام در ۱۴ ژوییه ۲۰۱۵ (۲۳ تیر ۹۴) در وین به سرانجام رسید.