قائم‌مقام حزب اعتماد ملی می‌گوید کابینه پیشنهادی دوازدهم جوان‌تر شده و بعید است کسی از این کابینه در مجلس رای اعتماد نگیرد.

به گزارش یوپنا حجت‌الاسلام رسول منتجب‌نیا قائم مقام حزب اعتماد ملی در گفت و گو با خبرآنلاين، با بیان اینکه ابتدا باید بپذیریم که دولت حسن روحانی دولت جناحی و حزبی نیست، گفت: او بارها اعلام کرده است که دولت من فراحزبی است و در قالب هیچ جناحی نمی گنجد. ما با توجه به این موضع باید انتظارات را به حداقل برسانیم و نباید انتظارهای جناحی و حزبی از دولت حسن روحانی داشته باشیم. این موضوع هم در مورد اصلاح طلبان و هم اصولگرایان صدق می کند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: در واقع هدف حسن روحانی آن است که از نیروهای کارآمد از جناح های مختلف استفاده کند. بنابراین انتظارات باید متناسب با وضعیت دیدگاهی حسن روحانی و کابینه اش باشد.

روحیه اعتدال‌گرایی بر کابینه پیشنهادی سایه انداخته است

منتجب‎نیا ادامه داد: ترکیبی از جناح های مختلف در کابینه پیشنهادی دوازدهم ديده مي شود. درست است که شاید بشود گفت توجه این دولت به اصلاح طلبی بیشتر است و در واقع روحیه اعتدال گرایی- اصلاح طلبی بر کابینه سایه انداخته است. در عین حال بعضی از اعضای جبهه های دیگر سیاسی هم در کابینه پیشنهادی هم حضور دارند و این واقعیتی است که غیرقابل انکار است.

روحانی باید پاسخگوی عملکرد وزرایش باشد

قائم مقام اعتماد ملی ادامه داد: اما آنچه مهم است آنکه رییس جمهور به وعده هایی که در زمان انتخابات داده است، پایبند باشد. زیرا مردم در انتظار هستند که او پاسخگو باشد. علاوه بر این حسن روحانی قطعا و مسلما باید پاسخگوی عملکرد وزرای خودش باشد. او نمی تواند اگر ضعفی در وزرا وجود داشته باشد، عذر و بهانه بیاورد که وزیر چنین و چنان بوده است. بنابراین چون رییس جمهور خودش را در مقابل مردم پاسخگو می داند، لابد روی این مساله فکر کرده و بررسی کرده تا کسانی را انتخاب کند که خودش بتواند پاسخگوی عملکرد آن ها باشد.

کابینه پیشنهادی جوان‌تر و بانشاط‌‌ تر است

منتجب نیا با بیان اینکه درباره وزرای معرفی شده باید روی هم رفته صحبت کرد، گفت: با توجه به شرایط موجود شاید خود من نسبت به بعضی وزرا انتقادهای اساسی داشته باشم اما قضاوتم قضاوت کلی است. روی هم رفته کابینه پیشنهادی کابینه جوان تر و بانشاط تری است و به طرف اعتدال گرایی تمایل بیشتری دارد و از این جهت قابل دفاع است. منتهی شخص رییس جمهور باید در عملکرد وزرای خودش و مجموعه کابینه و دیگر نهادها نظارت مستقیم داشته باشد؛ زیرا مردم رییس جمهور انتخاب کرده اند و نه وزیر. لذا مردم مستقیم از رییس جمهور درخواست دارند و خوب و یا بد عملکرد وزرا به پای رییس جمهور حساب خواهد شد.

 

این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه اگر عملکرد دولت دوازدهم برای مردم مثبت نباشد ما در سال ۱۴۰۰ مشکل پیدا خواهیم کرد، گفت: نه فقط ما اصلاح طلب ها بلکه کلیت نظام هم دچار مشکل خواهد شد. لذا ما از جناب روحانی ضمن حمایت از او و با حفظ حق انتقاد کردن، از او انتظار داریم که توجه زیادی به عملکرد کابینه داشته باشد تا حضور مردم در حمایت از او رو به افزایش باشد و سیر نزولی طی نکند.

بعیداست کسی از کابینه حذف شود

او ادامه داد: نمایندگان یک وظیفه ای دارند که بین خودشان و خداوند بررسی و مطالعه کنند و به کسی رای بدهند که شایستگی مسوولیت وزارت را داشته باشد. یعنی صرف اینکه ما حامی روحانی هستیم نباید چشم بسته به وزرای پیشنهادی اش رای بدهیم که این محاسبه ای عندالله نخواهد بود.

منتجب نیا گفت: لذا نمایندگان مجلس باید در این زمینه مطالعه و بررسی کند و رای واقعی بدهد. رایی که بتواند پاسخگوی خدا و مردم باشد. اما من احتمال خیلی زیاد می دهم اکثریت کابینه رای اعتماد بگيرد. هرچند ممکن است بعضی از آنها رای ضعیفی داشته باشند ولی بعید است که کسی از اعضای کابینه حذف شود. البته وزیر علوم هم باید معرفی شود.

او با توصیه به نمایندگان براي اينکه مستقل تصمیم بگیرند و در مذاکراتشان با وزرا شرط کنند که باید پاسخگوی مردم باشند، گفت: اینکه هر وزیری متعلق به چه جناح و طرز فکري است مهم نیست، مادامی که آن ها در دولت حسن روحانی هستند باید به اندیشه ها و افکار روحانی و مطالبات مردم پایبند باشند.