در چهارمین روز بررسی صلاحیت وزاری پیشنهادی کابینه٬ نوبت به بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید و در ابتدای بحث دو نماینده مخالف وزیر سخنرانی کردند.

به گزارش یوپنا٬ خدیجه ربیعی نماینده بروجن و قاسم میرزایی نیکو نماینده دماوند و فیروزکوه دو نماینده‌ای بودند که به عنوان مخالف سخن گفتند.

خدیجه ربیعی نماینده بروجن با تشکر از دکتر روحانی برای معرفی وزرای توانمند و شایسته گفت: «دکتر صالحی ارتباط خوبی با جامعه و علما دارند که این‌ها ویژگی مهم در تصدی وزارت ارشاد است. سختی کار در وزارت فرهنگ روشن است. فرهنگ شاخصه اصلی تمدن است و دشواری فعالیت در این حوزه در کشور و نظام اسلامی ما دوچندان است. تاکیدات پیشوایان دین موید این مساله است. برنامه ارائه شده دکتر صالحی را بررسی کردم و مخالفت من ناشی از نتایج این بررسی است.»

او خطاب به صالحی گفت: «شما خیلی خوب به چالش‌ها اشاره کردید٬ اما راهکار عملی ارائه نکردید. تعدد دستگاه‌ها در این عرصه زیاد است. اشاره نکردید که برنامه‌های شما می‌تواند قانون را حاکم کند به گونه‌ای که دستگاه‌های موازی نتوانند قانون را در وزارتخانه تحت تاثیر قرار دهند. همکاران عزیز ایشان اشاره نکردند که چطور مدیریت خواهند کرد تا دستگاه‌های موازی با ارشاد تعامل داشته باشند. ارتباطات و تعاملات فرهنگی در عرصه بین‌المللی مناسب شان نظام نیست.»

او با ابراز نگرانی از اینکه مفاخر ما از سوی سایر کشورها مصادره شوند٬ گفت: «در برنامه ارائه شده وزیر پیشنهادی٬ در بخش وظایف قانونی وزارتخانه ۴۰ درصد خلا هست٬ در بخش سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری ۴۹ درصد خلا هست. آن هم در بخش‌هایی چون اقتصاد مقاومتی.»

او ادامه داد: «سیاست‌های کلی تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی مساله مهمی است که جنابعالی برنامه‌ای ارائه نکردید. در تحقق خواسته مقام معظم رهبری٬ آقای صالحی هیچ راهکاری برای مبارزه با مواد مخدر ارائه نکردند. در شرح وظایف قانونی وزارتخانه منطبق با برنامه ششم ۵۰ درصد خلا وجود دارد. ۴۳ درصد خلا در قانون احکام دائمی چون عدالت فرهنگی است.»

او گفت:‌ «آقای صالحی شما در جهت ترویج فرهنگ شهادت و دفاع مقدس برنامه ندادید. همین‌طور در زمینه بسترسازی جهت توسعه کتاب و کتابخوانی به ویژه در روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته برنامه و سازوکار مشخصی عنوان نکردید. یکی از دغدغه‌های جامعه هنری کم‌توجهی به موسیقی و تئاتر و مراسم آیینی است که می‌تواند هنرمندان برجسته‌ای را تربیت کند. درخشش جامعه هنری است که فضای جامعه را درخشان می‌کند.»

او از وزیر پیشنهادی ارشاد درخواست کرد تا دیدگاه خود را درباره مرجعیت فرهنگی به طور دقیق مطرح کند.

قاسم میرزایی نیکو نماینده دماوند و فیروزکوه دومین نماینده مخالف که خود را نماینده اصلاح‌طلب فراکسیون امید٬ خواند٬ گفت: «جناب جنتی که رفت٬ به هوای تازه سیدرضا صالحی امیری عادت می‌کردیم که ورقی خورد رسید به سیدعباس صالحی٬ من چشم دوخته‌ام که کی می‌شود فرهنگ و هنر و این مرز و بوم برسد به اهالی آن. نظارت و صدارت پیش‌کش. آقای رئيس جمهور جمله تکرار می‌کنیم سید وزیر خیلی دور خیلی نزدیک ارشاد را فراموش نمی‌کنیم و حمایت تمام قد اصلاح‌طلبان را از شما. شما به تفکر ۲۴ میلیونی خیلی بدهکار هستید. مردم به شما اعتماد کردند. نکند سلب این اعتماد به کل جریان‌های حامی شما تسری پیدا کند.»

او ادامه داد: «وزارت فرهنگ و هنر کی می‌خواهد از بازخوانی و توقیف بعد از مجوز هفت خوان رها شود. حالا در این میان سرنوشت هنرمندان در سکوت بماند … ما به کارتون هادی حیدری و سایه مشق‌های محمد قوچانی رضایت داده‌ایم.»

او گفت: «حمایت از کیارستمی و اسکار فرهادی و تسلیت و تبریک نخواستیم. دست‌خطی در له یا علیه آنان از شما ندیده‌ایم. چند تا کلنل در بوراکراسی ممیزی خاک می‌خورند؟ نسل جوان و فرزندانمان را توقیف کرده‌ایم. لیست بلند رایزنی فرهنگی وزارت خارجه برای برون‌مرزها چه کرده‌اند؟»

او همچنین گف: «آقای صالحی صفحات اجتماعی شما چند ساله است؟ اختیار امنیت جامعه فرهنگی با چه کسی است؟ ذره‌ای به دغدغه دینی شما شک ندارم٬ اما شما از کنسرت‌ها و تئاتر و جشن‌های صنفی که در آن شرکت داشته‌اید نام ببرید. خط فکری درست اگر در ارشاد نباشد تبدیل به مسلخ اصلاح طلبان و روشنفکران به دست تحجر اصولگرا خواهد شد.»

او گفت: «بودجه عریض و طویل ارشاد کی به دست اهالی هنر خواهد رسید؟ گفتید نخ تسبیح هستید دانه‌های این تسبیح چه کسی خواهد بود؟»