“کمپین بینالمللی نابودی سلاحهای هستهای” که جایزه صلح نوبل ۲۰۱۷ را از آن خود کرد، درباره اقدامات دونالد ترامپ و نظارت او بر زرادخانه تسلیحات هستهای آمریکا هشدار داد.
“کمپین بینالمللی نابودی سلاحهای هستهای” که جایزه صلح نوبل ۲۰۱۷ را از آن خود کرد، درباره اقدامات دونالد ترامپ و نظارت او بر زرادخانه تسلیحات هستهای آمریکا هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری یوپنا، به نقل از روزنامه ایندیپندنت، کمپین بینالمللی نابودی سلاحهای هستهای موسوم به “آیکن” اعلام کرد، انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رییس جمهور آمریکا خطر تسلیحات هستهای را بیش از پیش مورد توجه قرار میدهد و به نظر میرسد وی نظرات کارشناسی درباره کاربرد این تسلیحات را نادیده میگیرد.
هیئت نروژی نوبل اظهار کرد که این گروه به پاس فعالیتهایش در راستای برانگیختن توجهها نسبت به پیامدهای انسانی مصیبتبار هرگونه استفاده از تسلیحات هستهای و نیز تلاش برای دستیابی به ممنوعیت این سلاحها با تنظیم یک پیمان، به این جایزه دست یافته است.
گروه آیکن به شکل گیری “پیمان ممنوعیت تسلیحات هستهای ۲۰۱۷” کمک کرده است. این پیمان کشورها را از گسترش، آزمایش، پردازش، تولید، دستیابی و یا ذخیرهسازی تسلیحات هستهای منع میکند و تا کنون از جانب ۱۲۲ کشور پذیرفته شده است.
بئاتریس فین، مدیر اجرایی آیکن پس از برنده شدن این جایزه گفت: انتخاب آقای ترامپ به عنوان رییس جمهور آمریکا موجب شده تا بسیاری از مردم به خاطر این واقعیت که تنها شخص او اختیار استفاده از تسلیحات هستهای را در دست دارد، احساس ناامنی داشته باشند.
وی افزود: ریاست جمهوری او بر خطر تسلیحات هستهای تاکید میکند و سابقه او نشان دهنده بیتوجهیاش به نظرات کارشناسان است.
در یک نشست خبری که پس از اعلام برنده جایزه نوبل برگزار شد، خبرنگاران از فین درباره پیامی که دو روز قبل در توییتر خود منتشر کرده و در آن ترامپ را فردی “احمق” خوانده بود، سوال کردند.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاران در این باره گفت که قصد شوخی داشته که البته اکنون به نوعی از آن پشیمان است.
در میانه جنگ لفظی و تهدیدهای کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی و دونالد ترامپ که تنشها میان دو کشور را بر سر سلاحهای هستهای افزایش داده و باعث ایجاد بنبستی میان پیونگیانگ و واشنگتن شده است، هیئت نوبل اظهار کرد: تلاشهای آیکن برای تقبیح، منع و نابودی تسلیحات هستهای بیش از هر زمان دیگری حیاتی است.
این هیئت افزود: سالهاست که احتمال استفاده از سلاحهای هستهای تا این اندازه بزرگ نبوده است. برخی از کشورها در حال به روز کردن انبارهای سلاحهای هستهای خود هستند و این خطر احتمالی وجود دارد که کشورهای بیشتری نیز همچون کره شمالی برای دستیابی به تسلیحات هستهای تلاش کنند.
آیکن در این باره اشاره کرد: شبح درگیری هستهای بار دیگر در حال بزرگ شدن است و اگر لحظهای وجود داشته باشد که کشورها باید مخالفت صریح خود را با تسلیحات هستهای ابراز کند، اکنون همان لحظه است.