حکومت بحرین مدعی است انفجار روز جمعه در تنها خط لوله ی تأمین کننده ی اين كشور از عربستان سعودی، به ایران مرتبط است و این فصل جدیدی در دشمنی های میان تهران و کشورهای سنی خلیج (فارس) است.
حکومت بحرین مدعی است انفجار روز جمعه در تنها خط لوله ی تأمین کننده ی اين كشور از عربستان سعودی، به ایران مرتبط است و این فصل جدیدی در دشمنی های میان تهران و کشورهای سنی خلیج (فارس) است.
به گزارش یوپنا به نقل از راشا تودی، وزیر کشور بحرین در اظهاراتی، این واقعه را یک خرابکاری و عمل تروریستی با هدف ضربه زدن به منافع ملت و امنیت مردم دانست و ادعا کرد: این اقدامات تروریستی که در دوره اخیر کشور شاهد آن است با ایران ارتباط مستقیم داشته و دستورات آن را نیز آن ها صادر کرده اند.
با وجودی که بحرین اغلب ایران را به حمایت از شورش و اعتراضات موسوم به بهار عربی سال ۲۰۱۱ که توسط حکومت سرکوب شد متهم می کند، اما تهران بارها هر گونه مشارکتی در این اتفاقات را رد کرده است.
مقامات بحرین اظهار داشتند این آتش سوزی که در طول شب در نزدیکی بوری؛ روستایی بیرون از منامه، پایتخت این کشور مهار شده و ساکنان آن، از منطقه تخلیه و جریان نفت نیز در این خط لوله متوقف شده است. این خط لوله که روزانه ۲۳۰ هزار بشکه نفت از آن منتقل می شده، راه اصلی ورود هیدروکربن به این کشور جزیره ای بوده که تنها بخشی از این نفت تولیدیش را مصرف می کند. بر اساس برنامه ریزی، دومین خط لوله تا سال آینده راه اندازی می شود.
عربستان سعودی گفت: پمپاژ نفت را در این خط لوله ۵۵ کیلومتری به منظور افزایش امنیت پمپ ها و پالایشگاه های خود متوقف کرده است.
گفتنی است، بحرین؛ کشوری با جمعیت حداکثری شیعه، توسط یک خانواده سلطنتی سنی اداره می شود و چندسالی است که به واسطه ی نارضایتی های داخلی به سیاست ترکیبی سرکوب و اصلاحات برای مهار آن روی آورده است، اما به نظر می رسد این کشور نیز به عنوان نماینده دیگری از کشورهای عربی است که در این منطقه ی سراسر بحران پس از یمن، قطر و لبنان، به این درد دچار شده است.
تنش ها در این منطقه با اعلام استعفای سعد حریری؛ نخست وزیر لبنان در محلی نامعلوم در عربستان سعودی افزایش پیدا کرده است و ایران و متحد لبنانی آن ها یعنی حزب الله متهم شدند به این که آرزوی نابودی جهان عرب را دارند.
مترجم: میثم خاکپور