رئیس سازمان اوقاف در نشست خبری دهه وقف با قدردانی از عملکرد رسانه ها در ترویج فرهنگ وقف وبا اشاره به ضرورت اجرای نیات واقفان خیر اندیش گفت: هم اکنون ۵ هزار میلیارد تومان مطالبات موقوفات از دستگاههای اجرایی کشور است که باید برای وصول آن با قوت وجدیت پیگیری شود.
رئیس سازمان اوقاف در نشست خبری دهه وقف با قدردانی از عملکرد رسانه ها در ترویج فرهنگ وقف وبا اشاره به ضرورت اجرای نیات واقفان خیر اندیش گفت: هم اکنون ۵ هزار میلیارد تومان مطالبات موقوفات از دستگاههای اجرایی کشور است که باید برای وصول آن با قوت وجدیت پیگیری شود.
به گزارش یوپنا، حجتالاسلام والمسلمین علی محمدی؛ نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف پیش از ظهر امروز در نشست خبری دهه وقف ورونمایی از کمپین بزرگ همه واقف باشیم ضمن عرض تسلیت و ابراز همدردی با هموطنان زلزلهزده در کرمانشاه درباره مطالبات سازمان اوقاف از دستگاههای اجرایی وضرورت استیفای حقوق موقوفات اظهار کرد: ۵ هزار میلیارد تومان مطالبات سازمان اوقاف از دستگاههای اجرایی کشور است.که باید با جدیت وقوت برای وصول آن پیگیری جدی شود .
وی با اشاره به اینکه وقف در موضوعات مختلف به دولت و ملت عزیزمان خدماترسانی کرده و اصحاب رسانه باید به ترویج وقف بپردازند، افزود: از اصحاب رسانه تقاضا دارم بهصورت سوژهای و موضوعی ومصداقی به تبیین وترویج خدمات سنت حسنه وقف و موقوفات بپردازند تا مردم اهمیت وارزش این سنت را درک کنند و به وقف کردن تشویق شوند.
رئیس سازمان اوقاف با تشریح خدمات موقوفات گفت: یکی از خدمات وقف، ارائه خدمات درمانی به مردم و دولت در زمینه های مختلف است.
ما بیش از ۱۴۲۷ موقوفه درمانی اعم از بیمارستان، درمانگاه ،خانه بهداشت ،پایگاه بهداشت و … در کشور داریم که در خدمت مردم هستند.، وی تصریح کرد: ۲۵ درصد مراکز درمانی و ۱۳۳ بیمارستان در سراسر کشور موقوفه هستندو مردم از خدمات این مراکز بهره مندند.
حجت الاسلام محمدی با اشاره به اینکه در شهر تهران ۳۰ بیمارستان موقوفه وجود دارد، گفت: باید خدمات درمانی موقوفات در قالب یک بسته رسانه ایی به مردم معرفی شود.
رئیس سازمان اوقاف با اشاره خدمات موقوفات در سایر بخش ها افزود: خدمات علمی، آموزشی و فرهنگی وقف از دیگر خدمات موقوفات است و بیش از ۶ هزار موقوفه آموزشی، علمی و پژوهشی اعم از مدارس آموزش و پرورش، حوزههای علمیه و دانشگاههای سراسر کشور موقوفه هستند.
وی با اشاره به اینکه ۴۰ دانشگاه موقوفه داریم که ممکن است حتی بسیاری از اساتید و دانشجویان از موقوفه بودن آن بی خبر باشند، گفت: ۱۴۰۰ مدرسه موقوفه در کشور داریم که مدیران و دانشآموزان از این موضوع خبر ندارند وآگاه سازی نسل جوان از برکات موقوفات ضرورت دارد..
رئیس سازمان اوقاف درباره خدمات دینی و فرهنگی سازمان اوقاف گفت: بیش از ۷۰ هزار مسجد و ۱۵ هزار حسینیه داریم که نقش محوری در برگزاری مراسم های دینی دارند و هزاران نفر ازآن بهره مندند.
وی با اشاره به ضرورت استیفای حقوق موقوفات تاکید کرد: برای استیفای حقوق موقوفات چند نکته لازم است که در مرحله نخست باید اسناد وقفی و وقفنامهها بررسی میشد لذا در این راستا از سال ۹۱ تاکنون در حرکتی بینظیر در سازمان اوقاف بیش از ۵۰۰ هزار صفحه وقفنامه مطالعه و در سامانه ثبت شد که اقدام بسیار موثری برای حفظ سوابق و نیات واقفان بود.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: در مرحله بعدی لازم بود که نسبت به اخذ سند مالکیت رسمی اقدام شود و با تلاش شبانهروزی اقدامی انقلابی را انجام شد.
وی افزود: از سال ۱۳۰۶ که قانون ثبت در ایران به وجود آمده تا پایان سال ۸۸، ۶۴ هزار و ۵۰۰ سند رسمی برای موقوفات اخذ شده بود بطوریکه از سال ۸۹ تاکنون بیش از ۷۰ هزار سند رسمی برای موقوفات اخذ شده است.
وی با بیان اینکه در راستای حل مشکلات مردم ۱۸ تفاهمنامه با دستگاهها و سازمانهای مختلف داشتیم، تصریح کرد: ۱۶ تفاهمنامه عملیاتی شده است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه به شناسایی متصرفین و مستأجران در املاک موقوفه نیز اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۱ هزار رقبه و حدود ۲۵ هزار هکتار از ساختمانهای سازمان اوقاف و موقوفههای کشور در تصرف دستگاههای دولتی است.
وی بابیان اینکه با قدرت، جدیت و قاطعیت برای استیفای حقوق موقوفات اقدام کردهایم، تصریح کرد: برخی از این پروندههای در حال پیگیری مربوط به بیش از ۴۰ تا ۶۰ سال قبل است اما با همکاری دستگاه قضایی برخی موقوفاتی که خلع ید شده بود به سازمان اوقاف بازگردانده شد.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی با اشاره به تلاشهای این سازمان برای شناسایی موقوفات مخروبه خاطرنشان کرد: بیش از ۱۰ هزار رقبه در کشور باید آباد شود که به ۲۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای آبادانی رقبههای نیازمند باید هزینه شود.
وی گفت: ۳ هزار و ۷۰۰ رقبه از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۸۸ آباد شده و این در حالی است که از سال ۱۳۸۹ تاکنون بیش از این تعداد عمران صورت گرفته است.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی با اشاره به اینکه تعداد زیادی از مستأجران موقوفات شناسایی شده است، خاطرنشان کرد: در قالب سیستم GIS و جانمایی رقبات کل کشور بیش از ۳۰ هزار رقبه و پلاک اصلی و فرعی آنها شناسایی شده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ شاخص بهرهوری شناسایی و ۷۶ شاخص انتخاب و ۱۶ شاخص کلی برای مدیریت موقوفات و رقبات انتخاب سد است، تاکید کرد: هیچ بقعهای در کشور وجود ندارد که مدیریت آن در خارج از سازمان اوقاف باشد چراکه نظم خاصی برای انتخاب مدیران مشخص شده است، ضمن اینکه هیأت امناهای برخی بقعهها هم توسط مردم مشخص میشود.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: ۴۸ درصد امامزادگان، هدایا و نذورات مردمی دارند و متأسفانه ۵۲ درصد امامزادگان هیچگونه نذوری ندارند و اگر بخواهیم این امامزادگان را آباد کنیم تا به مردم خدمات مختلف ارائه دهند، به حدود ۷ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی با بیان اینکه تا پایان سال ۸۸ فقط ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمربع خدمات و فعالیت مهندسی و عمرانی در سازمان اوقاف و امور خیریه انجام شده است، تصریح کرد: از سال ۱۳۸۹ تاکنون این میزان به ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمربع رسیده است.
وی افزود: تا پایان سال ۱۳۸۸ فقط در ۵۰۰ بقعه نماز جماعت برگزار میشد اما از سال ۱۳۸۹ به بعد این تعداد به ۱۳۰۰ بقعه رسیده است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: از اول پیروزی انقلاب اسلامی تا پایان سال ۸۸ تعداد ۲۲ هزار و ۲۳۰ مبلغ جهت ترویج دین به مناطق مختلف کشور اعزام شده است که از سال ۱۳۸۹ تاکنون این میزان به ۵۳ هزار مبلغ رسیده است.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی گفت: تا پایان سال ۱۳۸۹ تعداد مراکز قرآنی و فرهنگی در بقاع ۴۰۰ عدد بوده است اما از سال ۱۳۸۹ به بعد این تعداد به ۲ هزار و ۹۰۰ مرکز رسیده است.
وی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: ۳۶ هزار نفر در مسابقات قرآنی تا پایان سال ۱۳۸۸ شرکت کردهاند اما از سال ۱۳۸۹ تاکنون بیش از ۴۰۰ هزار نفر در این مسابقات شرکت کرده، ضمن اینکه ۳ میلیون دانشآموز هم در بخشهای مختلف این مسابقات شرکت کردهاند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه خاطرنشان کرد: از اول انقلاب تا پایان سال ۱۳۸۸ تعداد موقوفههای ثبتشده ۱۳۰۹۶ عدد بوده است، اما از سال ۱۳۸۹ تاکنون ۱۵۶۱۷ موقوفه توسط مردم وقف شده است.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی با اشاره به وقف مشارکتی گفت: تاکنون سه بیمارستان در قالب وقف مشارکتی در کشور احداث شده است.
وی تاکید کرد: بر اساس جمعآوری اطلاعات مختلف موقوفات، وقفها و نیتهای قرآنی محدودی برای فعالیتهای قرآنی موقوفات کمی در کشور داریم.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی با بیان اینکه بر اساس نظرسنجیهای انجام شده متاسفانه درصد بالایی از مردم با وقف و کارکردهای آن آشنایی ندارند، تصریح کرد: بیش از ۹۰۰ نقطه در کشور مدیریت موقوفات و بقاع متبرکه و عملیاتهای مختلف بهصورت تمام سیستمی انجام میشود و در حال حاضر سند اجارهای دستی در سازمان اوقاف و امور خیریه نداریم، ضمن اینکه اخذ پول هم بهصورت دستی وجود ندارد.
وی تاکید کرد: شفافترین دوران از لحاظ مالی در سازمان اوقاف و امور خیریه دوران فعلی است که میتوانیم در تمام نقاط کشور عملیاتهای مالی را مدیریت کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی خاطرنشان کرد: ۶۰۰ انجمن وقف در سراسر کشور با عنوان انجمن یاوران وقف راهاندازی شده است.