معاون صادرات وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: “حداکثر مهلت ثبت سفارش برای واردات کالا از ۶ ماه به ۳ ماه کاهش پیدا کرد.”
به گزارش یوپنا به نقل از خبرآنلاین، مجتبی خسروتاج، معاون صادراتی وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس کل سازمان توسعه تجارت در نشست خبری با خبرنگاران اعلام کرد: صادرات با احتساب میعانات گازی درهشت ماهه سال ۲۸.۵ میلیارد دلار بود که نسبت به ۸ ماهه گذشته (۲۸.۸ میلیارد دلار)با کاهش مواجه بود.
رشد صادرات بدون احتساب وابستگان نفت
وی افزود :در ماه های گذشته رشد صادرات (بدون احتساب میعانات گازی) شروع شده است که عملکرد فعالان اقتصادی بوده است.
خسروتاج تصریح کرد: صادرات در مرداد ماه ۳.۷ میلیون دلار بوده که با توجه به رقم ۳.۲ میلیون دلاری مرداد ماه سال گذشته، حدود ۱۶ درصد رشد داشت.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: صادرات در شهریور ماه امسال نسبت به سال گذشته افزایش ۷.۱ درصدی، در مهرماه افزایش ۳.۶ درصدی و در ابان ماه افزایش ۵.۸ درصدی داشت.
خسروتاج متذکر شد: فراهم آوردن بستر حرکت برای توسعه صادرات از مهمترین وظایف ما است که نیازمند همکاری دستگاه های مرتبط است، توسعه صادرات نیازمند عزم ملی است.
وی یادآور شد: صادرات مواد پلیمری در ۷ ماهه گذشته افزایش ۱۵ درصدی داشت. میزان رشد صادرات متانول نیز در این دوره زمانی رشدی۳۱ درصدی و شوینده ها افزایشی ۳ درصدی را ثبت کرده است.
به گفته وی صادرات خرما در ۷ ماهه گذشته از رشد ۱۳ درصدی و صادرات سیب زمینی از رشد ۳۵ درصدی برخوردار بود.
وی افزود: در سال گذشته ۹۴ میلیون دلار صادرات به قطر بود که این رقم در ۷ ماهه امسال به ۱۴۰ میلیون دلار رسید.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه در ۷ ماهه گذشته صادرات مواد معدنی در مجموع افزایش ۹ درصدی داشت، ادامه داد:حجم واردات در ۸ ماهه سال حدود ۳۲.۵ میلیارد دلار بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش تراز ۴ میلیارد دلاری مواجه بود.
وی یادآور شد: صادرات در حوزه پارازایلین و مواد اروماتیک از ۱۹۳ میلیون دلار در ۷ ماهه ۹۵ به ۵۲ میلیون دلار در هفت ماهه امسال کاهش یافت.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در زمینه کود اوره صادرات از ۵۲۶ میلیون دلار در ۷ ماهه سال ۹۵ به ۴۰۰ میلیون دلار در هفت ماهه امسال کاهش یافت.
رشد ۲۶ درصدی واردات خودرو
وی تاکید کرد: آیین نامه ثبت سفارش خودرو به دولت ارسال شده است که پس از بررسی موضوع بودجه سال ۹۷ در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی گفت: در ۸ ماهه سال ۵۴ هزار خودرو از گمرکات کشور ترخیص شده است که با توجه به ترخیص ۴۵ هزار خودرو در سال گذشته، از افزایش ۲۶ درصدی برخوردار بود.
رییس سازمان توسعه تجارت عنوان کرد: ارزش خودروهای وارداتی از گمرکات کشور در ۸ ماهه سال حدود یک میلیارد و ۴۶۰ میلیون دلار بوده است.
خسروتاج تاکید کرد: نظام تعرفه ای در حوزه واردات کالا مورد تاکید است، با این نظام می توان به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص حمایت از تولید و اشتغال عمل کرد.
وی متذکر شد: قانون تمرکز وظایف وزارت جهاد کشاورزی، اختیارات واردات در حوزه محصولات کشاورزی مانند برنج و ثبت سفارش آن را به جهاد کشاورزی داده است.
رییس سازمان توسعه تجارت گفت: امسال بر اساس جدول تعرفه سال گذشته شروع کردیم، اما در ماه های اخیر پس از بررسی برخی کالاهای دارای آثار تورمی این جدول از ۵۶۰ ردیف تعرفه به ۳۶۸ ردیف تعرفه کاهش یافت که به زودی مورد تصویب دولت نیز قرار می گیرد و ابلاغ می شود.
خسروتاج افزود: نظام تعرفه ای جدید در برخی کالاها افزایشی و برای برخی کالاها کاهشی است، عمده افزایش ها یک پله ای و در حدود ۵ یا ۶ درصد خواهد بود.
وی ادامه داد:نظام تعرفه ای ۶۳۰ قلم کالا در حال بررسی است، یا با نظام تعرفه ای جدید ابلاغ خواهند شد با برای انها محدودیت واردات در نظر گرفته می شود.
پیش بینی سخت است
خسروتاج همچنین گفت: در بودجه امسال ١٢٠ میلیارد تومان ردیف تحت عنوان جایزه و یارانه صادراتی و نیز ١٠٠ میلیارد تومان تحت عنوان کمک سود وام های صادراتی در نظر گرفته شده که علیرغم اینکه موافقت نامه آن امضا شده و تخصیص هم داده شده است ولی هنوز رقمی پرداخت نشده است.
وی افزود: پیش بینی درباره اینکه تا پایان سال این رقم پرداخت می شود یا خیر، سخت است چرا که در اختیار سازمان برنامه و بودجه است؛ البته یک ماه و نیم قبل در شورای عالی صادرات تصویب شد که این رقم پرداخت شود.