رئیس سازمان ثبت‌ احوال کشور گفت: برای تمدید کارت ملی هوشمند تنها تا پایان سال جاری فرصت باقیست و این فرصت به هیچ عنوان تمدید نخواهد شد.

رئیس سازمان ثبت‌ احوال کشور گفت: برای تمدید کارت ملی هوشمند تنها تا پایان سال جاری فرصت باقیست و این فرصت به هیچ عنوان تمدید نخواهد شد.

به گزارش خبرگزاری یوپنا حمید درخشان‌نیا در آیین افتتاح ایستگاه سیار خدمات کارت هوشمندی ملی در موسسه خیریه جامع سالمندان استان مرکزی و در جمع خبرنگاران کارت هوشمند ملی را یکی از نشانه‌های عملکرد الکترونیکی ثبت‌احوال در کشور دانست و گفت: در این کارت تمامی مشخصات بیومتریک افراد اعم از تصاویر، اثر انگشت و امضای الکترونیکی وجود دارد. تاکنون بیش از ۳۰ میلیون کارت ملی هوشمند در کشور صادر شده است. این پروژه برای حدود ۶۰ میلیون ایرانی بالای ۱۵ سال تدوین شده و باید تا پایان سال ۱۳۹۷ به اتمام برسد.

درخشان‌نیا گفت: به جهت تسریع در صدور کارت و دقت کار و افرادی که توانایی مراجعه به مراکز ثبت‌نام و صدور کارت هوشمند ملی را ندارند ایستگاه سیار راه‌اندازی شده است. در حال حاضر ۱۰۰ ایستگاه در نقاط مختلف کشور فعال است و طبق برنامه‌ریزی انجام شده این تعداد ایستگاه به ۸۰۰ ایستگاه افزایش می‌یابد تا در تمامی روستاها و نقاط دور دست خدمات ارائه شود.

وی گفت: در هر ایستگاه دو نفر مشغول به خدمات رسانی هستند، افرادی که تا پایان سال ۸۹ کارت ملی قبلی را دریافت کرده‌اند ملزم به تعویض کارت و دریافت کارت هوشمند ملی هستند چراکه تا پایان سال، کارت قبلی آنها از اعتبار ساقط می شود و عدم دریافت کارت ملی هوشمند و نبود هیچ گونه ابزار هویتی مانعی برای انجام امور آنان خواهد بود.

معاون وزیر کشور با تاکید بر اینکه فرصت دریافت کارت ملی هوشمند تا پایان سال ۹۶ است و به هیچ عنوان این فرصت تمدید نمی‌شود، اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۲۰ میلیون نفر باید تا پایان سال جاری کارت ملی خود را تعویض کنند و حدود هفت میلیون نفر از واجدین شرایط نیز می‌توانند برای سال ۹۷ اقدام به تعویض و دریافت کارت کنند.

وی در خصوص تعویض شناسنامه نیز عنوان کرد: تعویض شناسنامه برای افرادی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شناسنامه دریافت کرده‌اند ضرورتی ندارد مگر در مواردی که شناسنامه آسیب دیده یا گم شده باشد، در غیر این صورت ضرورتی برای تعویض شناسنامه وجود ندارد و امری اختیاری است، اما دریافت کارت هوشمند ملی امری الزامی است و تنها تا پایان سال جاری فرصت باقیست.

درخشان‌نیا در خصوص تعداد ازدواج و طلاق ثبت شده در کشور طی ۹ ماهه نخست سال جاری عنوان کرد: طی ۹ ماهه نخست سال جاری ۴۸۱ هزار و ۸۰۹ مورد ازدواج و ۱۳۳ هزار و ۳۶۶ واقعه طلاق در کشور ثبت شده است.

وی اضافه کرد: همچنین در این بازه زمانی یک میلیون و ۱۳۸ هزار و ۲۴۶ ولادت به ثبت رسیده است که شامل ۵۸۶ هزار و ۲۰۵ مورد تولد پسر و ۵۵۲ هزار و ۴۱ مورد تولد دختر می‌شود. براین اساس به ازای هر ۱۰۰ دختر ۱۰۶ پسر متولد شده است و میانگین سن مادران در تولد اول ۲۸ سال و ۱۰ ماه و پدران ۳۱ سال به ثبت رسیده است.

درخشان‌نیا افزود: ۱۰۷۶ مورد از ازدواج های ثبت شده در ۹ ماهه نخست سال مربوط به زنان بالای ۶۰ سال و ۷۸۱۲ ازدواج مربوط به مردان بالای ۶۰ سال بوده است.

رئیس سازمان ثبت‌احوال کشور تعداد فوت در ۹ ماهه نخست سال جاری را ۲۷۶ هزار و ۳۹۲ مورد عنوان کرد و گفت: نرخ عمومی مرگ در کشور ۴٫۷ و شایع‌ترین علل مرگ بیماری قلبی و عروقی، سرطان‌ها، تومورها، بیماری دستگاه تنفسی و حوادث غیرعمدی است.