رسانههای ملی چین اعلام کردند که دولت چین از آغاز سال ۲۰۱۵ میلادی، بالغ بر ۱۳ هزار وب سایت را تحت تاثیر نقض قوانین چین برای امنیت سایبری مسدود کرده است.
به گزارش یوپنا به نقل از رویترز، به گفته منتقدان دولت چین، این کشور از پنج سال پیش که شی جی پینگ، ریاست جمهوری چین روی کار آمد، آزادی بیان و انتقاد و اعتراضات مردمی را به بهانه افزایش امنیت سایبری از بین برده است.
دولت چین با رویکرد مقابله با اعتراضات مردمی و کنترل افکار عمومی به مسدود و متوقف کردن بالغ بر ۱۳ هزار وب سایت موجود و فعال در فضای مجازی اینترنت اقدام کرده است.
دولت چین در پاسخ به سوالات و ابهاماتی که در این باره بوجود آمده است، همواره عنوان کرده است که همه کشورها و دولتهای جهان فضای اینترنت را برای کاربران خود به نوعی محدود و کنترل می کنند و این محدودسازی بستگی به قوانین و مقررات ملی آنها و فرهنگ جامعهشان دارد. بعنوان مثال، تمامی کشورها به نوعی از انتشار فرهنگ برهنگی یا ترویج خشونت جلوگیری بعمل می آورند.
شینهووا، رسانه ملی چین، در این باره اعلام کرده است که مقامات و مسئولان دولت چین تنها به منظور جلوگیری از انتشار فرهنگ برهنگی و ترویج خشونت، وب سایت ها، وبلاگ ها و سایر شبکه های اجتماعی را مسدود یا متوقف کرده اند.
علاوه بر این ۱۳ هزار وب سایتی که مسدود شده اند، بالغ بر ۱۰ میلیون حساب کاربری نیز در شبکههای اجتماعی نیز توسط دولت این کشور متوقف و مسدود اعلام شده اند. البته مسئولان مربوطه در این باره جزئیات و اطلاعات دقیقتری را منتشر نکردهاند و هنوز معلوم و مشخص نشده است که این وب سایتها و حسابهای کاربری دقیقا به چه دلیلی مسدود شدهاند.
این گزارشهای منتشر شده حاکی از آن است که بیش از ۹۰ درصد مردم چین از تلاشهای دولت این کشور برای کنترل و مدیریت محتوای اینترنت و فضای مجازی رضایت دارند و بالغ بر ۶۳ درصد از آنها نیز معتقدند تلاشهای دولت تنها به منظور کاهش خطر و سالم سازی فضای اینترنت بوده است.
دولت چین در قبال آزادی بیانی که فضای باز اینترنت به کاربران و شهروندان چینی می دهد همواره ابراز نگرانی کرده و به همین دلیل نیز اقدام به مسدودسازی، فیلترینگ و سانسور بسیاری از شبکه های فعال اجتماعی، وب سایت ها و وبلاگها کرده است. بنابراین دولت چین موتور جستوجوی اختصاصی و شبکههای اجتماعی محلی برای شهروندان خود راهاندازی کرده است تا بتواند بیشترین کنترل را بر فعالیت های کاربران خود داشته باشد.
منبع: ایسنا