زهرا طرازپور؛ دانشجوی دانشگاه پیام نور شیراز و کاراته کای شایسته ایران، در پي تصاحب مدال طلاي جهاني کاراته است.
زهرا طرازپور؛ دانشجوی دانشگاه پیام نور شیراز و کاراته کای شایسته ایران، در پي تصاحب مدال طلاي جهاني کاراته است.
به گزارش یوپنا، با زهرا طرازپور ملی پوش شيرازي کاراته گپ و گفتي داشتيم كه مي خوانيد:
از چه سالی به این ورزش روي آوردید و چه شد کاراته را انتخاب کردید؟
از ۹ سالگی وارد رشته کاراته شدم. تقریبا ۱۲ سال است که به صورت جدی به این رشته ورزشی می پردازم. با کاراته به صورت اتفاقي آشنا شدم و هیجان آن مرا جذب این ورزش رزمی کرد.
چه سبکی از این رشته را به طور حرفه ای دنبال می کنید؟
سبک شوتوکان
ورزش های دیگری را هم دنبال می کنید؟
خیر، همیشه تنها کاراته را دنبال مي کردم. از کودکی با این رشته بزرگ شدم و تمام وقتم را برای موفقیت در این رشته ورزشی گذاشته ام.
تاكنون چه مقام هایی کسب کرده اید؟
۳ مدال طلا و ۲ مدال برنز در رقابت های انتخابی تیم ملی و در مسابقات «کاپ آزاد ترکیه» نيز در رده جوانان به مقام سوم رسیدم. از سال ۹۱ عضو تیم ملی ایران هستم و به مدت ۲ سال نفر اول و ۳ سال نفر دوم تیم ملی بودم. همچنین در مسابقات جهانی اندونزی در سال ۲۰۱۵ پنجم شدم. البته تمام تلاش من کسب مدال در رقابت های جهانی است و برای این منظور برنامه ریزی دقیقی انجام داده ام .
معمولا کسانی که به ورزش های رزمی روی می آورند در کودکی نیز پرجنب و جوش و فعال بودهاند. آیا شما هم در کودکی جزء این دسته بودید؟
بله تا حدودی، اما در کل کمی هم آرام و ساکت. شیطنت های کودکانه طبیعی و اجتناب ناپذیر است، در مورد شخص من این شیطنت ها هرگز به گونه ای نبوده که دیگران از دستم عاصی باشند.
از شیرین ترین و تلخ ترین خاطرات مسابقات بگویید؟
پیروزی ها که همیشه خاطره ای شیرین بوده و باخت ها نیز تلخ. تلخ ترین خاطره ام مربوط به مسابقات جهانی می شود که اگرچه زحمت زیادی کشیدم ولي نتوانستم نتیجه خوبی به دست آورم و شیرین ترین خاطره ام به اولین حضور در رده جوانان برمی گردد که مقام اول را نیز کسب کردم و به مسابقات جهانی اسپانیا اعزام شدم. این نخستین بار در تاریخ ورزش ایران بود که تیم ملی کاراته بانوان به مسابقات جهانی اعزام می شد.
نظرتان راجع به پتانسیل ورزشکاران استان فارس در رشته کاراته چیست؟
استان فارس همواره دارای استعدادهای زیادی در رشته های ورزشی مختلف بوده و است. ورزش کاراته در استان فارس قدمت زیادی دارد و کاراته کاهای فارس سالیان سال صاحب سکوهای قهرمانی در سطح کشور بوده اند.
نظرتان راجع به اضافه شدن کاراته بانوان به رقابت های المپیک چیست؟
پیوستن کاراته به رشته های ورزشی المپیک اتفاقی مهم و تاثیرگذار و یک نقطه عطف است به همین بهانه کاراته جهان در حال پیشرفت سریع و باورنکردنی است و این مهم، ورزش کاراته را دگرگون خواهد کرد.
از مشکلات مرتبط با ورزش بانوان بگویید؟
جذب اسپانسر برای اعزام تیم ها به مسابقات مشکل همیشگی است. همچنین لازم است از بازیکنان به لحاظ روحی و مادی حمایت شود. معمولا ورزشکاران تنها در زمان درخشش مورد تشویق و حمایت روانی قرار می گیرند. این خوب است اما بازیکني که مدال طلا گرفته خودش از اعتماد به نفس بالایی برخوردار است. چه خوب است اگر از بازیکنان در زمان افت نیز حمایت شود تا بتوانند زودتر به سطح همیشگی خود بازگردند.