مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف با بیان اینکه در چهار ماهه اخیر از ۱۸۰ بقعه و امامزاده شاخص در ۲۳ استان بازدید میدانی انجام شده است، گفت: بازرسی تخصصی بقاع شاخص کشور از ۶ ماهه دوم سال جاری با هدف تحقق منویات مقام معظم رهبری مبنی بر تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی آغاز شد ه است.
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف با بیان اینکه در چهار ماهه اخیر از ۱۸۰ بقعه و امامزاده شاخص در ۲۳ استان بازدید میدانی انجام شده است، گفت: بازرسی تخصصی بقاع شاخص کشور از ۶ ماهه دوم سال جاری با هدف تحقق منویات مقام معظم رهبری مبنی بر تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی آغاز شد ه است.
به گزارش روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه حمید عسکری سوادجانی؛ مدیر کل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف در گفت وگویی اظهار کرد: در راستای ترویج فرهنگ زیارت و تحقق منویات مقام معظم رهبری مبنی بر تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی و در راستای تحقق اهداف و اولویت برنامههای سال جاری، همزمان با ایجاد اداره کل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی، عملیات نظارت تخصصی از بقاع شاخص کشور با مسئولیت این اداره کل طی برنامه ریزی لازم و با تهیه چک لیستهای تخصصی مربوطه از ۶ ماهه دوم سال جاری آغاز شد که طی این مدت تاکنون از ۱۸۰ بقعه و امامزاده شاخص در ۲۳ استان توسط ناظرین اعزامی معاونت فرهنگی واجتماعی بازدید میدانی انجام شده است.
وی افزود: براساس فرآیندهای مشخص این بازدیدها همزمان با حضور مدیران، معاونان، روسای ادارات و کارشناسان ادارت اجرایی، هیئتهای امناء و مدیران مراکز فرهنگی و قرآنی بقاع متبرکه انجام شده است.
مدیر کل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف گفت: در راستای واگذاری مدیریت کلان حوزه بقاع و اماکن متبرکه به معاونت فرهنگی و اجتماعی، مسئولیت سیاست گذاری، نظارت و پیگیری امور فرهنگی، مدیریتی، عمرانی، حقوقی و حراستی بقاع و اماکن متبرکه به معاونت فرهنگی و اجتماعی محول شد که بر همین اساس تمام معاونتها و ردههای تخصصی موظف و ملزم به پاسخگویی به معاونت فرهنگی و اجتماعی هستند.
عسکری ادامه داد: این مسئولیت محوله، نافی مسئولیتهای سایر معاونتها و ردههای تخصصی ذی نقش در حوزه بقاع و اماکن متبرکه نخواهد بود بلکه کار تخصصی هر معاونت کمافی السابق انجام و وظیفه معاونت فرهنگی و اجتماعی پیگیری، مطالبه گری و پرسشگری و سایر معاونتها و ردههای تخصصی نیز موظف به پاسخگویی به معاونت فرهنگی و اجتماعی هستند.
وی تصریح کرد: در این راستا مقرر شد ترویج فرهنگ زیارت، تهیه طرح جامع فرهنگی برای بقاع متبرکه، تجزیه و تحلیل آمایش سرزمینی بقاع متبرکه، اصلاح و بازنگری در شیوه جذب و بکارگیری منابع انسانی، بازرسی مسستمر از عملکرد هیئت امناء امامزادگان در دستور کار معاونت فرهنگی و اجتماعی واقع شود.
مدیر کل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف ادامه داد: از اسفند ماه سال ۹۵ با فراخوان مدیران کل و معاونتهای ذیربط استانها سلسله جلسات گزارشگیری از وضعیت عمرانی، مدیریتی، فرهنگی، حقوقی و حراستی بقاع متبرکه کشور با حضور معاونتهای ذیربط ستادی سازمان آغاز که تدابیر نماینده محترم ولی فقیه و ریاست سازمان در حوزههای تخصصی ستادی و ردههای استانی فوق الذکرابلاغ شد.
عسکری خاطرنشان کرد: در بازدید و نظارت از بقاع متبرکه شاخص کشور، ضمن کنترل چک لیستهای تخصصی تهیه شده که شامل ۱۹ صفحه و مشتمل بر ۱۸۰ سوال کنترلی است تاکنون بیش از ۲۲۰ مصوبه توسط ناظرین اعزامی در جهت رفع نواقص و تکمیل نیازها و ضرورتهای بقاع و توجه بیشتر به ارتقای فرهنگ زیارت تهیه که مراتب پس از کنترل مجدد در ستاد سازمان به تفکیک بقعه و شهرستان به ادارات کل استانها منعکس و با تعیین فرجه زمانی مشخص جهت رفع نواقص و یا پیشبینی ضرورتها ابلاغ میشود.